Το Ξύλινο Δάπεδο Στο Σπίτι

Τα ξύλινα πατώματα είναι δικαίως το πιο δημοφιλές είδος πατώματος σε σπίτια.  Είναι άνετα στο να κάθεσαι πάνω, έχουν ωραίο θόρυβο όταν περπατάς, δίνουν ένα φυσικό αποτέλεσμα, έχουν το καθένα διαφορετική υφή και μπορείς να τα κάνεις όσο σκούρα ή ανοιχτή απόχρωση θες.  Σήμερα, το ξύλο σε πιο πορτοκαλί απόχρωση και οι σανίδες σε σχέδιο ψαροκόκαλο είναι λιγότερο δημοφιλής σε σχέση με τις μεγάλες, μακρόστενες σανίδες με σκούρο καφέ ή γκρι χρώμα.  Αλλά και πάλι είναι σταθερή αξία σε όλες τις επιλογές.

Τα ξύλινα πατώματα σε μοτίβο παρκέ, όπως ψαροκόκαλο μπορούν να δώσουν πιο vintage στυλ στο χώρο και ταιριάζουν πολύ σε επίσημες αίθουσες.  Επίσης, ο φελλός και το μπαμπού κερδίζουν σε δημοτικότητα, χάρη στην αειφορία και την αντοχή τους και μπορεί να είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για σύγχρονα σπίτια.

Τα ξύλινα δάπεδα έχουν την δυνατότητα να βαφτούν με κάποιο stencil σε διάφορα patterns, δημιουργώντας  ένα πιο ιδιαίτερο στυλ.  Μια διακριτική γκρι σκακιέρα, πάνω από μια λευκή βάση φωτίζει ένα δωμάτιο και του προσφέρει γεωμετρία.  Με κάποια επίπεδη πλέξη, σχεδιασμένη πάνω στο ξύλινο πάτωμα μπορείς να πας το όλο concept λίγο παρά πέρα.

Όποιο ξύλινο δάπεδο και να διαλέξεις για το σπίτι σου, καλό είναι να υπάρχει το ίδιο και να μην αλλάζει από χώρο σε χώρο.  Αν θες να το διαφοροποιήσεις κάπως, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις την απόχρωση με την βοήθεια των βερνικιών. Τα βερνίκια σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις το ξύλο που έχεις επιλέξει όσο σκούρο θες.  Οπότε, μπορείς έτσι να διαφοροποιήσεις κάποιους χώρους και να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Σχετικά Άρθρα  Χιουμοριστικός Οδηγός Της Καλής Νοικοκυράς Με Αφορμή Τη Γιορτή Της Γυναίκας

Θεωρώ ότι πλέον έχεις τόσες επιλογές που πραγματικά μπορείς να κάνεις εκπληκτικά πράγματα στο ξύλινο πάτωμά σου.  Γι’ αυτό, άσε την φαντασία σου και κάνε το πάτωμα το δυνατό στοιχείο του σπιτιού.

Πηγή

Share and Enjoy:

Get Socializing
error