Το Ombre Εφέ Στο Σπίτι

Προηγούμενο
Επόμενο
Το ombre είναι ένα trend που έχει προκαλέσει χαμό τον τελευταίο καιρό.  Το βλέπουμε σε όλους τους τομείς της μόδας και το έχουμε αγαπήσει και χρησιμοποιήσει σε πολλές κατασκευές. Ombrer στα γαλλικά  και ombra στα ιταλικά σημαίνει σκιά. Επομένως, το ombre στην διακόσμηση είναι η σκιά που δημιουργείται σ’ ένα χρώμα, από την σκούρα μέχρι την ανοιχτή της απόχρωση.  Πως μπορεί, όμως, να ενσωματωθεί στο σπίτι;  Εγώ είμαι εδώ!  Σου βρήκα μερικές πρωτότυπες ιδέες για να επιλέξεις την δική σου επέμβαση.  Ρίξε μια ματιά.

Στο ombre εφέ δεν υπάρχει λάθος και σωστό.  Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με πάρα πολλούς τρόπους στο σπίτι και να έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.  Θα μπορούσες, ας πούμε, να δώσεις έναν τόνο έντασης σε έναν μονόχρωμο χώρο, τοποθετώντας ombre κουρτίνες.  Προσοχή όμως, οι αποχρώσεις της υπάρχουσας διακόσμησης πρέπει να είναι ήπιες και να μην υπάρχουν πολλά μοτίβα, για να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Θα μπορούσες, επίσης, να βάλεις έπιπλα σε ombre χρωματισμούς στον χώρο.  Στην αγορά θα βρεις πολλές παραλλαγές. Βέβαια, αν έχεις την όρεξη και πιάνουν τα χέρια σου,  μπορείς να το δημιουργήσεις και μόνη σου.  Το εφέ στα έπιπλα δεν χρειάζεται να είναι τόσο σταδιακά ξεβαμμένο.  Υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί και με λωρίδες αποχρώσεων.  Παραδείγματος χάριν, αν χρησιμοποιηθεί σε μια συρταριέρα, διάλεξε το χρώμα που σ’ αρέσει και βάψε το κάθε συρτάρι με μια διαφορετική απόχρωσή του, από την πιο σκούρα στην πιο ανοιχτή.

Σχετικά Άρθρα  Σπιτική Ketchup Σε 5 Λεπτά!

Η πιο δημιουργική και εντυπωσιακή επέμβαση, όμως, είναι οι ombre τοίχοι.  Διάλεξε μια μεγάλη επιφάνεια τοίχου στο χώρο και δώσ’ του αυτό το εφέ.  Με την βοήθεια ταπετσαρίας, αλλά και βαψίματος, διάλεξε το χρώμα που σου αρέσει και θα έχεις ένα μοναδικό αποτέλεσμα.  Όταν έρθει η στιγμή των επίπλων, προτίμησε απαλούς, ουδέτερους χρωματισμούς ή χρώματα που να βρίσκονται στην ίδια χρωματική παλέτα με αυτή του τοίχου.

Νομίζω πως κι εσύ έχεις ενθουσιαστεί όσο και εγώ!

Πηγή φωτογραφιών

Share and Enjoy

Get Socializing
error