Γυναίκα Από Βελούδο

ginaika apo veloudo

Φρέντυ Γερμανός
Γυναίκα από βελούδο

Είναι το πρώτο βιβλίο που σου προτείνω και δεν σου κρύβω πως ήθελα να είναι κάποιο αγαπημένο μου. Έτσι, αποφάσισα να σου μιλήσω για την “Γυναίκα από βελούδο” του Φρέντυ Γερμανού.

Η Σοφία, αδερφή του Χ.Τρικούπη, βρίσκεται ανάμεσα στην αγάπη της για τον αδερφό της και στον πικρό έρωτα της (όπως η ίδια τον χαρακτήριζε) για τον πολιτικό αντίπαλο του, τον Θ. Δεληγιάννη. Μην περιμένεις, όμως, να διαβάσεις μια κλασσική ιστορία αγάπης.Το βιβλίο μας περιγράφει τα πολιτικά γεγονότα εκείνης της εποχής με ένα καυστικό και αντικειμενικό τρόπο. Έρωτες, ίντριγκες, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και διαφθόρα στην αριστοκρατική τάξη της τότε Ελλάδος.

Τι άλλο θέλεις από ένα βιβλίο; Και όλα συνδυασμένα και γραμμένα με τέτοιο τρόπο, που δύσκολα θα αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου.Το καλύτερο… Μέσα στο βιβλίο, θα δεις φωτογραφίες όλων των σημαντικών προσώπων εκείνης της εποχής, καθώς και φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας. Επίσης, υπάρχουν ιδιόγραφα σημειώματα της Σοφίας. Έτσι, γίνεται ακόμη πιο εύκολο το ταξίδι στο παρελθόν…

Share and Enjoy:

Get Socializing
error
Σχετικά Άρθρα  Χριστούγεννα Στον Κόσμο – Ισπανία: Γλυκό Turron