4 Τρόποι Να Κάνεις Το Μικρό Σου Δωμάτιο Πιο Άνετο

Έχεις ένα πολύ μικρό δωμάτιο και έχεις βαρεθεί να σκοντάφτεις συνέχεια στην γωνία του κρεβατιού;  Η ντουλάπα του δωματίου σου είναι τόσο μικρή που δεν χωράνε τα ρούχα σου;  Το γραφείο σου μπλοκάρει τον χώρο και δεν μπορείς να πας πουθενά;  Μην μου ανησυχείς.  Αυτές είναι μερικές από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος όταν έχει ένα τόσο μικρό δωμάτιο.  Όμως πάντα υπάρχει λύση και τώρα θα δούμε μαζί μερικές ιδέες για να κάνεις τον μικρό σου χώρο πιο άνετο.

1. Συρταρωτά στοιχεία:  Ένα από τα σημαντικότερα έπιπλα σε έναν τέτοιο χώρο είναι τα κρεβάτια που έχουν ενσωματωμένα συρτάρια.  Με αυτόν τον τρόπο έχεις περισσότερη άνεση, για να αποθηκεύσεις ρούχα και αντικείμενα χωρίς να επικρατεί ένα χάος μέσα στο χώρο.  Άλλη μια πρωτοποριακή ιδέα, είναι τα χτιστά κρεβάτια.  Θα σου προσφέρουν την απόλυτη άνεση και μπορείς να τα διαμορφώσεις όπως θες εσύ.  Παραδείγματος χάριν, δημιούργησε δυο συρτάρια με βάθος σαν αποθηκευτικούς χώρους και στο τρίτο αντί για ένα κενό συρτάρι μπορεί να βγαίνει μια ενιαία επιφάνεια που θα δημιουργεί ένα γραφείο.  Φοβερό;

2. Καθρέφτες:  Πολύ σημαντικός παράγοντας και έχουμε ξαναφερθεί σ’ αυτούς. Μια επιφάνεια επενδυμένη από καθρέφτη (προτίμησε κάποια ντουλάπα που καταλαμβάνει αρκετό χώρο σε ένα δωμάτιο), μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.  Επίσης ανοίγει το οπτικό σου πεδίο και το δωμάτιο γίνεται πιο ξεκούραστο και μπορείς να χαλαρώσεις περισσότερο.

3. Μικρά παταράκια:  Μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση, αν έχεις αρκετό ύψος στον χώρο σου, είναι να δημιουργήσεις ένα μικρό παταράκι.  Έτσι κατευθείαν αφήνεις ένα μεγάλο χώρο ελεύθερο να δημιουργήσεις μια καινούργια χρήση και στο πατάρι τοποθετείς το στρώμα σου και έχεις ένα πολύ πιο ευρύχωρο δωμάτιο.

Σχετικά Άρθρα  Λευκή Σοκολάτα Με Φράουλες Και Φυστίκια

4.  Πολυμορφικοί τοίχοι:  Στα μικρά δωμάτια η εξοικονόμηση χώρου είναι το άλφα και το ωμέγα.  Επομένως μια ακόμη πρωτότυπη ιδέα είναι μπροστά από το κρεβάτι σου να δημιουργήσεις ένα όμορφο σύνθετο με χώρους για βιβλία, ραδιόφωνο, καμιά μικρή τηλεόραση, που νε μεν θα αποτελεί ένα διαχωριστικό με τον υπόλοιπο χώρο, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και ένα λειτουργικό κομμάτι για την καθημερινότητά σου.

Πηγή φωτογραφιών

Share and Enjoy

Get Socializing
error