ΣΠΙΤΙ
23/02

Το Ασιατικό Στυλ Στη Διακόσμηση Του Σπιτιού

Pinterest

asian decor

 

Κάθε τι εξωτικό είναι πάντα μαγικό και σαγηνευτικό. Πρόσφατα, έβλεπα μία ταινία που ήταν γυρισμένη σε κάποια μέρη της Ασίας. Σκέφτηκα, λοιπόν, να βοηθήσω λίγο τις ταξιδιάρικες ψυχές να κάνετε και το δικό σας χώρο εξωτικό τοπίο.

1. Το βασικό είναι να υπάρχει ελευθερία κι άνεση στον χώρο.

2. Τα χρώματα που επικρατούν σε ένα σπίτι με ασιατικό χαρακτήρα πρέπει να είναι ουδέτερα και να προκαλούν ηρεμία και χαλάρωση. Επίλεξε, λοιπόν, το λευκό, το μπεζ και το γκρι.

3. Πάντα, όμως, πρέπει να υπάρχουν οι μικρές φωτεινές πινελιές. Ιδιαίτερη αδυναμία στον ασιατικό πολιτισμό έχουν στο κεράσι, το κόκκινο και το μωβ. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διακοσμητικά, ριχτάρια, μαξιλάρες.

4. Φυσικά, το feng shui είναι στενά συνδεδεμένο μ΄αυτό το στυλ διακόσμησης, οπότε πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπ’ όψιν σου.

5. Αρμονία κι ισορροπία καλό είναι να υπάρχει παντού, ακόμη και στα υλικά. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, κυρίως το ξύλο, το γυαλί και την πέτρα.

6. Άλλαξε τα φωτιστικά με φαναράκια και πρόσθεσε μερικά κεριά στο χώρο.

7. Βάλε στο χώρο αρκετά φυτά, για να νιώθεις πιο κοντά στη φύση.

8. Πάντα ο πιο εύκολος κι οικονομικός τρόπος να δώσεις στον χώρο το στυλ που θέλεις είναι με τα διακοσμητικά. Αγόρασε μικρά αγαλματάκια, παραβάν, πίνακες με ασιατικές παραστάσεις, μαξιλάρια και καλύμματα με ασιατικό χαρακτήρα και σκόρπισέ τα στον χώρο.

9. Είναι κλασικό το ξέρω, αλλά ισχύει. Βάλε κάπου στον χώρο ένα συντριβανάκι.

10. Να θυμάσαι ότι η ασιατική κουλτούρα στο σπίτι έχει πολλές επιλογές. Αν θέλεις κάτι πιο minimal και απλό, τότε κινείσαι σύμφωνα με τα ιαπωνικά πρότυπα. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο ζεστό, βαρύ και ατμοσφαιρικό θα ακολουθήσεις την κινεζική κουλτούρα. Το ινδικό στυλ από την άλλη έχει πιο πολλά χρώματα και είναι πιο παιχνιδιάρικο.

 

 

Photo sources: 1,

Share and Enjoy

Pinterest