ΓΕΥΣΕΙΣ
5/10

Cake Pops Με Σαμπάνια

pops sampanias

 

Υλικά για το κεικ:
- ¾ φλυτζ. βούτυρο
- 2 φλυτζ. ζάχαρη
- 3 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ½ κ. γλ. μαγειρική σόδα
- ¾ κ. γλ. αλάτι
- 6 ασπράδια αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλυτζ.(480 ml) σαμπάνια, σε θερμοκρασία δωματίου
- Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το frosting:
- 2 κ. σ. βούτυρο, μαλακό και κομμένο σε κυβάκια
- 3 φλυτζ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- ¼ φλυτζ.(60 ml) σαμπάνια
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- Μία πρέζα αλάτι
- Λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για τα cake pops:
- Τα κέικ σε κομματάκια
- 2 φλυτζ. από το frosting σαμπάνιας
- 450 γρμ. άσπρη κουβερτούρα
- Άσπρα στικς για γλειφιτζούρια
- Χρυσή τρούφα ή βρώσιμα φύλλα χρυσού

 

Εκτέλεση:
Για το κεικ:
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνεις δύο φόρμες κεικ, πασπαλίζεις με λίγο αλεύρι, τινάζεις το πολύ αλεύρι και βάζεις ξανά λίγο βούτυρο.
2. Ανακατεύεις το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 5 λεπτά  .
3. Πρόσθεσε σιγά-σιγά τα ασπράδια και τη βανίλια. Βάζεις το αλάτι, τη μπεικιν-σόδα και στη συνέχεια ρίχνεις εναλλάξ λίγο αλεύρι-λίγη σαμπάνια, μέχρι να ρίξεις όλα τα υλικά και να ανακατευτεί το μίγμα καλά.
4. Μοιράζεις το μίγμα στις δύο φόρμες. Ψήνεις για περίπου 35 λεπτά.
5. Άφησε τα κέικ να κρυώσουν καλά, πριν τα βγάλεις από τη φόρμα.

Για το frosting:
1. Χτυπάς το βούτυρο με ένα μίξερ για 8 λεπτά, μέχρι να γίνει κρεμώδες και να ασπρίσει.
2. Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάς σε υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.
3. Χαμηλώνεις τη ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζεις το χτύπημα για άλλα 6 λεπτά.

Για τα pops:
1. Απλώνεις λαδόκολλα σε μία φόρμα ή σε ένα ταψί.
2. Βάζεις τα κομμάτια από το κέικ στο μπλέντερ και τα χτυπάς, μέχρι να γίνουν μεγάλα ψίχουλα. Προσθέτεις το frosting και ανακατεύεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Με ένα scoop (κουτάλι παγωτού), κάνεις μπαλάκια από το μείγμα και τα τοποθετείς στη φόρμα. Βάζεις τα μπαλάκια στο ψυγείο για 15 λεπτά.
4. Λιώνεις μία μικρή ποσότητα σοκολάτας. Βουτάς ένα-ένα τα στικ στη σοκολάτα και αμέσως τα βουλιάζεις στα pops. Βάζεις πάλι τα μπαλάκια για 1 ώρα στο ψυγείο.
5. Λιώνεις την υπόλοιπη σοκολάτα και, αν θέλεις, προσθέτεις και λίγο χρώμα.
6. Βουτάς κάθε μπαλίτσα στη σοκολάτα και τινάζεις απαλά για να μην μείνει πολύ σοκολάτα πάνω σε κάθε μπαλίτσα.
7. Αν η σοκολάτα σου αρχίσει και παγώνει, τη ζεσταίνεις πάλι για λίγο. Αν θέλεις να προσθέσεις τρούφα πρέπει να την ρίξεις αμέσως μόλις τα βγάλεις από τη σοκολάτα.

 

Καλό είναι να τοποθετήσεις τα pops σου σ’ ένα κομμάτι φελιζόλ για να παραμείνουν σταθερά όσο θα κρυώνουν. Τα σερβίρεις, αφού έχουν κρυώσει εντελώς.

 

Πηγή

 

 

 



Share and Enjoy:

Pinterest