Πεπτίδιο-1 : H ορμόνη που σε κάνει να νιώθεις χορτάτος

Photo of author
Written By Aλ Χασούντ Αλεξάνδρα

Το πεπτίδιο-1 που μοιάζει με γλυκαγόνη είναι μια ορμόνη που παράγεται στο έντερό σας όταν τα θρεπτικά συστατικά εισέρχονται στα έντερα σας. Παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σταθερά και σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτος.

Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα με παχυσαρκία μπορεί να έχουν προβλήματα με τη σηματοδότηση του πεπτίδιου-1.

Ως εκ τούτου, το πεπτίδιο-1 προστίθεται σε φάρμακα ιδιαίτερα για άτομα με διαβήτη για τη μείωση του σωματικού βάρους και της περιφέρειας της μέσης.

Συμβουλές για τη διατήρηση των επιπέδων πεπτίδιο-1 υπό έλεγχο

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στη διατήρηση υγιών επιπέδων GLP-1:

  • Τρώτε άφθονη πρωτεΐνη. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη , όπως η πρωτεΐνη ορού γάλακτος και το γιαούρτι, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα πεπτίδιο-1.
  • Σκεφτείτε να πάρετε προβιοτικά. Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι τα προβιοτικά μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα πεπτίδιο-1, αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα στον άνθρωπο. Επιπλέον, είναι καλύτερο να συνομιλήσετε με έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα συμπληρώματα.

Συνοψίζοντας

Το πεπτίδιο-1 είναι μια ορμόνη πληρότητας, αλλά τα άτομα με παχυσαρκία μπορεί να μην είναι τόσο ευαίσθητα στις επιπτώσεις της. Για να διατηρήσετε υγιή επίπεδα πεπτίδιο-1, προσπαθήστε να ακολουθείτε μια ολοκληρωμένη διατροφή με άφθονη πρωτεΐνη.

Σχετικές Σελίδες