Χολοκυστοκινίνη : H ορμόνη πληρότητας

Photo of author
Written By Aλ Χασούντ Αλεξάνδρα

Όπως το Πεπτίδιο-1 έτσι και η χολοκυστοκινίνη είναι μια ορμόνη πληρότητας που παράγεται από τα κύτταρα του εντέρου σας μετά από ένα γεύμα. Είναι σημαντικό για την παραγωγή ενέργειας, τη σύνθεση πρωτεϊνών, την πέψη και άλλες σωματικές λειτουργίες. Αυξάνει επίσης την απελευθέρωση της ορμόνης πληρότητας λεπτίνη .

Τα άτομα με παχυσαρκία μπορεί να έχουν μειωμένη ευαισθησία στις επιδράσεις της χολοκυστοκινίνη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια υπερκατανάλωση τροφής. Με τη σειρά του, αυτό μπορεί να μειώσει περαιτέρω την ευαισθησία χολοκυστοκινίνη, δημιουργώντας έναν βρόχο αρνητικής ανάδρασης.

Συμβουλές για την αύξηση των επιπέδων χολοκυστοκινίνη

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη διατήρηση υγιών επιπέδων χολοκυστοκινίνη:

  • Τρώτε άφθονη πρωτεΐνη. Ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων χολοκυστοκινίνη και επομένως στην πληρότητα .
  • Ασκηση. Ενώ η έρευνα είναι περιορισμένη, ορισμένα στοιχεία υποστηρίζουν την τακτική άσκηση για την αύξηση των επιπέδων χολοκυστοκινίνη .

Συνοψίζοντας

Η χολοκυστοκινίνη είναι μια ορμόνη πληρότητας στην οποία τα άτομα με παχυσαρκία μπορεί να απευαισθητοποιηθούν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Εξετάστε την τακτική άσκηση και μια δίαιτα με άφθονη πρωτεΐνη για να διατηρήσετε υγιή επίπεδα χολοκυστοκινίνη.

Σχετικές Σελίδες