Πώς να χάσω κιλά γρήγορα : 3 απλά βήματα για γρήγορο αδυνάτισμα

Photo of author
Written By Aλ Χασούντ Αλεξάνδρα

3 απλά βήματα για γρήγορο αδυνάτισμα

Εάν είστε υπέρβαροι και σας συστήσει ο γιατρός σας να χάσετε κιλά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να χάσετε βάρος με ασφάλεια. Μια σταθερή απώλεια βάρους 1 έως 2 κιλών την εβδομάδα είναι αυτή που συνιστούν οι περισσότεροι διατροφολόγοι για πιο αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη διαχείριση του βάρους σας.

Μέσα στις πολλές δίαιτες, σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιες που θα σας αφήνουν να αισθάνεστε πεινασμένες ή ανικανοποίητες. Αυτοί οι λόγοι είναι πολλοί σημαντικοί και η βασική αιτία για τους περισσότερους που δυσκολεύονται να τηρήσουν ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, αν είστε από αυτές που αναρωτιόνται πώς να χάσω γρήγορα κιλά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε ότι υπάρχει τρόπος. Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων και οι δίαιτες ολικής αλέσεως με λιγότερες θερμίδες είναι πολύ αποτελεσματικές για την απώλεια βάρους και μπορεί να είναι πιο εύκολο να τις τηρήσετε. Αν και σε αυτή την περίπτωση τα κιλά επιμένουν να μην χάνονται, τότε ίσως να χρειαστείτε κάποιο βοήθημα όπως είναι τα χάπια αδυνατίσματος σε συνδυασμό πάντα με μια υγιεινή διατροφή.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να βοηθήσεις τον εαυτό σου χάσει βάρος χρησιμοποιώντας υγιεινές διατροφές που στοχεύουν:

 • Να μειώσουν την όρεξή σας.
 • Να προκαλέσουν γρήγορη απώλεια βάρους.
 • Να βελτιώσουν ταυτόχρονα τη μεταβολική σας υγεία.

Συμπλήρωμα Αδυνατίσματος

reduslim

Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη του Reduslim

Είναι φυτικό χάπι και δεν έχει παρενέργειες
✓ Τα περιττά κιλά χάνονται και δεν ξανά επιστρέφουν
✓ Βελτιώνετε τον μεταβολισμό και τα επίπεδα ενέργειας

39€  78€

1. Περιορίστε τους υδατάνθρακες

Εξευγενισμένοι υδατάνθρακεςΈνας γρήγορος τρόπος για να χάσω κιλά είναι να μειώσω τα σάκχαρα και άμυλα, ή αλλιώς τους υδατάνθρακες. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα διατροφικό πρόγραμμα χαμηλών υδατανθράκων ή με τη μείωση των εξευγενισμένων υδατανθράκων και την αντικατάστασή τους με δημητριακά ολικής αλέσεως.

Όταν θα το κάνουμε αυτό, θα δούμε άμεσα να μειώνεται το αίσθημα της πείνας και χωρίς να το καταλάβουμε θα ξεκινήσουμε να τρώμε σε κάθε γεύμα λιγότερες θερμίδες

Στην συνέχεια με ένα σωστό διατροφικό πλάνο χαμηλών υδατανθράκων, ο οργανισμός μας θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το αποθηκευμένο λίπος για την ενέργεια που χρειάζεται αντί των υδατανθράκων.

Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε να τρώμε αυτούς που λέμε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε τον οργανισμό σας να λάβει από αυτές τις τροφές φυτικές ίνες που του είναι απαραίτητες και να μειώσουμε το αίσθημα την πείνας.

Μια επιστημονική μελέτη του 2020 επιβεβαίωσε ότι μια ισορροπημένη δίαιτα με βάση τους πολύ χαμηλούς υδατάνθρακες ήταν ευεργετική για την απώλεια βάρους ακόμα και σε ηλικιωμένους ανθρώπους.

Η έρευνα αυτή έδειξε επίσης ότι μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων μπορεί να μειώσει την όρεξη, γεγονός που θα οδηγήσει στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων χωρίς να αισθανόμαστε πεινασμένοι. Με λίγα λόγια δίνουμε άμεση απάντηση στο ερώτημα πώς να χάσω κιλά και αυτό το κάνουμε χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια.

Καλό είναι να επισημάνουμε πως οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μιας δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων εξακολουθούν να ερευνώνται. Μπορεί επίσης να θέλετε μια διατροφή για να χάσετε γρήγορα κιλά, αλλα είναι δύσκολο να τηρηθεί μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε δίαιτα yo-yo, κάτι που θα έχει μικρότερη επιτυχία στη διατήρηση του επιθυμητού βάρους.

Σε κάθε δίαιτα – διατροφή για να χάσεις το βάρος σου, δεν θα πρέπει να παραλείπεις το νερό το οποίο είναι ο πιο αποτελεσματικός λιποδιαλυτής. Μην ξεχνάς λοιπόν να πίνεις 8 με 12 ποτήρια νερό τη μέρα.

Οι δίαιτες με μειωμένες θερμίδες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους και να είναι ευκολότερο να διατηρηθούν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Συμπέρασμα

Η μείωση των σακχάρων, των αμύλων και των υδατανθράκων από τη διατροφή σου μπορεί να σε βοηθήσει να περιορίσεις την όρεξή σου, να μειώσεις τα επίπεδα ινσουλίνης και στην συνέχεια να χάσεις το περιττό βάρος σου.

Το θέμα είναι όμως πως οι μακροχρόνιες επιπτώσεις μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες δεν είναι ακόμη γνωστές. Μια δίαιτα με μειωμένες θερμίδες θα μπορούσε να είναι πιο βιώσιμη.

2. Τρώτε περισσότερες πρωτεΐνες, λιπαρά και λαχανικά

Θα πρέπει να φροντίσετε ώστε σε κάθε γεύμα το πιάτο σας να περιλαμβάνει τα παρακάτω

 • Πρωτεΐνη
 • Λιπαρά
 • Λαχανικά
 • Μια μικρή ποσότητα σύνθετων υδατανθράκων, όπως είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως

Πρωτεΐνη

ΠρωτείνηΗ κατανάλωση μιας συνιστώμενης ποσότητας πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε την υγεία και τη μυϊκή σας μάζα ενώ θα χάνετε βάρος.

Τα επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση πρωτεΐνης μπορεί να βελτιώσει τους παράγοντες καρδιοαγγειακού κινδύνου, την όρεξη και το σωματικό βάρος,

Δείτε πώς μπορείτε να προσδιορίσετε πόσο πρέπει να τρώτε χωρίς να τρώτε πάρα πολύ. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν τις ανάγκες το κάθε ανθρώπου, οι οποίες έχουν σχέση με την ημερήσια δραστηριότητα του, αλλά γενικά, ένας μέσος άνθρωπος χρειάζεται:

 • 56-91 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα για τον μέσο άνδρα
 • 46-75 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα για τη μέση γυναίκα

Οι δίαιτες με επαρκείς πρωτεΐνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν:

 • Να μειώσετε τις λιγούρες και τις εμμονικές σκέψεις σχετικά με το φαγητό κατά 60%
 • Μείωση της επιθυμίας για σνακ αργά το βράδυ κατά το ήμισυ
 • Να σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό site health, τα άτομα που ακολούθησαν μια δίαιτα με περισσότερη πρωτεΐνη κατανάλωναν 441 λιγότερες θερμίδες την ημέρα σε σχέση με αυτούς που δεν κατανάλωναν αρκετή πρωτεΐνη.

Κρέας - Ψάρι - ΑυγάΟι υγιεινές πηγές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν:

 • Κρέας: μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό και αρνί
 • Ψάρια και θαλασσινά: σολομός, πέστροφα και γαρίδες
 • Αυγά: ολόκληρα αυγά με τον κρόκο
 • Φυτικές πρωτεΐνες: φασόλια, όσπρια, κινόα, τέμπε και τόφου
 • Χαμηλοί υδατάνθρακες και πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Μη φοβάστε να γεμίσετε το πιάτο σας με πράσινα λαχανικά. Είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά και μπορείτε να φάτε πολύ μεγάλες ποσότητες χωρίς να αυξήσετε σημαντικά τις θερμίδες και τους υδατάνθρακες.

Λαχανικά που πρέπει να συμπεριλάβετε στην διατροφή σας όταν ακολουθείτε δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες ή δίαιτα λίγων θερμίδων.

 • Κουνουπίδι
 • Σπανάκι
 • Ντομάτες
 • Λάχανο
 • Λαχανάκια Βρυξελλών
 • Λάχανο
 • Σέσκουλο
 • Μαρούλι
 • Αγγούρι

Υγιεινά Λιπαρά : Μη φοβάστε να τρώτε λίπη

Ανεξάρτητα από το διατροφικό πρόγραμμα που θα επιλέξεις το σώμα σου θα εξακολουθεί να απαιτεί υγιή λιπαρά. Το ελαιόλαδο, το λάδι αβοκάντο είναι εξαιρετικές επιλογές για να τα εντάξετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα. Άλλα λιπαρά τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο. Τέτοια λιπαρά είναι το γάλα, το τυρί, το βούτυρο και το λάδι καρύδας.

Συμπέρασμα

Ετοιμάστε ένα γεύμα που να περιλαμβάνει μια πηγή πρωτεΐνης, μια υγιή πηγή λιπαρών, έναν σύνθετο υδατάνθρακα καθώς και λαχανικά. Τα πράσινα λαχανικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε ένα γεύμα με χαμηλές θερμίδες και τον οργανισμό σας με πολλά θρεπτικά συστατικά.

3. Ασκηθείτε

Γυμναστικη στο σπίτιΑν και δεν είναι απαραίτητη η γυμναστική για να χάσετε βάρος, μπορεί να σας βοηθήσει να να βελτιώσετε τον μεταβολισμό σας ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες.

Η άρση βαρών είναι ένα απο τα προγράμματα γυμναστικής που έχει ιδιαίτερα καλά οφέλη γιατί σηκώνοντας βάρη, θα κάψετε πολλές θερμίδες και θα αποτρέψετε την επιβράδυνση του μεταβολισμού σας, η οποία είναι μια συνηθισμένη παρενέργεια της απώλειας βάρους .

Προσπαθήστε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα για να σηκώνετε βάρη. Αν είστε νέοι στο γυμναστήριο, ζητήστε τη συμβουλή ενός γυμναστή. Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας είναι επίσης ενήμερος για τυχόν νέα σχέδια άσκησης.

Αν η άρση βαρών δεν αποτελεί επιλογή για εσάς, το να κάνετε κάποια αερόβια προπόνηση, όπως περπάτημα, τζόκινγκ, τρέξιμο, ποδηλασία ή κολύμπι, θα είναι πολύ ευεργετικό για το σώμα σου, την απώλεια βάρους και την υγεία σου.

Τόσο το πρόγραμμα αερόβιας όσο και η άρση βαρών μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών. Είναι καλύτερο να κάνεις περισσότερο γυμναστική για να κάψεις επιπλέον θερμίδες, παρά να πιέζεις ψυχολογικά τον εαυτό σου να μην λαμβάνει περισσότερες θερμίδες.

Συμπέρασμα

Η προπόνηση όπως η άρση βαρών, είναι μια εξαιρετική επιλογή για την απώλεια βάρους. Εάν δεν μπορείτε για κάποιο λόγο να σηκώσετε βάρη, τότε θα σας προτείναμε ένα πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής που είναι επίσης αποτελεσματικό. Η γυμναστική σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά στην κοιλιά και στα μπούτια. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλεις να υλοποιήσεις το στόχο σου ώστε να χάσεις κιλά από τα σημεία που “πονάνε” οι περισσότερες γυναίκες, η γυμναστική είναι μονόδρομος.

Συμπληρώματα Απώλειας Βάρους

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συμπληρωμάτων διατροφής. Τα φυτικά ή φυσικά συμπληρώματα για απώλεια βάρους είναι αυτά που προέρχονται από φυτικές πηγές και ισχυρίζονται ότι σας βοηθούν να χάσετε βάρος.

Λαμβάνονται από το στόμα, περιέχουν οι βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, καφεΐνη, βότανα και άλλα εκχυλίσματα φυτών.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα όπως είναι το PhenQ το Reduslim, το Choco Lite και το Matcha Slim ισχυρίζονται ότι βελτιώνουν τη διατροφή, ενισχύουν την ενέργεια, χτίζουν μυς και καίνε λίπος.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα. Δεν προορίζονται για τη θεραπεία κάποια ασθένειας, είναι απλά βοηθήματα τα οποία για να αποδώσουν χρειάζεται να συνδυάζονται με σωστή διατροφή και άσκηση.

PHENQ

Απαλλαγείτε χωρίς κόπο απο τα περιττά κιλά!

Acaiberry 900

Χάστε άμεσα 12 κιλά!

MATCHA SLIM

ΧΑΣΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 15 ΚΙΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Matcha Slim agora

Συνοψίζοντας : Πώς να χάσω κιλά γρήγορα

Για να χάσω κιλά γρήγορα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μειώσω σάκχαρα, αμυλούχα τρόφιμα και υδατάνθρακες. Μειώνοντας αυτά τα τρόφιμα, θα πρέπει να αυξήσουμε την πρωτεΐνη στα γεύματα μας συνοδεύοντας την με μια υγιεινή πηγή λιπαρών και πράσινα λαχανικά. Για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου ακολούθησε ένα αερόβιο πρόγραμμα γυμναστικής ή κάποιο πρόγραμμα με βάρη. Για να μην κουραστείς, δώσε στο σώμα σου ένα διάλειμμα και απόλαυσε μια φορά την εβδομάδα το αγαπημένο σου γλυκό. Μην ξεχνάς να πίνεις τουλάχιστον 8 έως 12 ποτήρια νερό τη μέρα. Τέλος θα πρέπει να θυμάσαι να ζυγίζεσαι την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αν ακολουθήσεις αυτά τα 3 βήματα θα δεις πολύ γρήγορα τα αποτελέσματα που επιθυμείς.