Χάπια αδυνατίσματος : Τα 12 πιο δημοφιλή φυτικά συστατικά

Photo of author
Written By Aλ Χασούντ Αλεξάνδρα

Περιεχόμενα

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές διαφορετικές λύσεις απώλειας βάρους που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα αναζητήσεων. Ο μεγαλύτερος όγκος αναζητήσεων γενικά στο ίντερνετ περιλαμβάνει πολλά είδη χαπιών και φυσικών συμπληρωμάτων για αδυνάτισμα. Από την έρευνα που κάναμε, βρήκαμε χάπια που κόβουν την όρεξη, χάπια που σας βοηθούν να κάψετε λίπος και ιατρικά χάπια αδυνατίσματος. Τα ιατρικά χάπια αδυνατίσματος από ενδοκρινολόγο γράφονται συνήθως όταν υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.  Αυτά τα προϊόντα ισχυρίζονται ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος ή να σας διευκολύνουν να αδυνατίσετε.

Έχετε όμως αναρωτηθεί πως λειτουργούν όλα αυτά τα συμπληρώματα για αδυνάτισμα. Τι ακριβώς προκαλούν στον οργανισμό σας, ποιοι εσωτερικοί μηχανισμοί ενεργοποιούνται για να έχετε απώλεια κιλών. Από την έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι αυτά τα σκευάσματα ανάλογα και την ουσία που έχουν, μπορούν να ενεργοποιήσουν αρκετές από τις παρακάτω λειτουργίες :

 • Μειώνουν την όρεξη, κάνοντάς σας να αισθάνεστε πιο χορτάτοι, ώστε να τρώτε λιγότερες θερμίδες.
 • Μειώνουν την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών όπως το λίπος, κάνοντάς σας να προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες.
 • Αυξάνουν την καύση λίπους, κάνοντάς σας να καίτε περισσότερες θερμίδες.

Χάπια αδυνατίσματος με σίγουρα αποτελέσματα για γρήγορο αδυνάτισμα

Reduslim

Σε 2 εβδομάδες δεν θα αναγνωρίζετε το σώμα σας!

Acaiberry 900

Χάστε άμεσα 12 κιλά!

Green Coffe Plus

Φυσικό προϊόν, με ισχυρή δράση αδυνατίσματος

green coffee plus

Fast Burn Extreme

Αποτελεσματική καύση του λίπους!

KETO LIGHT

Πείτε αντίο στο περιττό βάρος!

Keto Light buy

W - Loss

Φυσικές Σταγόνες : Χάστε μέχρι 15 κιλά εύκολα και χωρίς άσκηση

PHENQ

Απαλλαγείτε χωρίς κόπο απο τα περιττά κιλά!

Κeto Guru

Αδυνατίστε τρώγοντας...

keto Guru

Duo Slim

Kάψουλες και σταγόνες για keto αδυνάτισμα

duo slim

Χάπια Αδυνατίσματος Κριτικές

Ο μεταβολισμός παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο που καίτε θερμίδες. Μερικοί άνθρωποι έχουν γρήγορο μεταβολισμό, γι’ αυτό μπορούν να φάνε σχεδόν οτιδήποτε χωρίς να πάρουν βάρος. Ο στόχος αυτών των τύπων είναι να βοηθήσουν στην αποτελεσματική υπερφόρτιση του μεταβολισμού, διευκολύνοντας τη συσσώρευση αποθηκευμένου λίπους και να επωφεληθούν από τα οφέλη απώλειας βάρους.

Ο παραδοσιακός κόσμος της ιατρικής εξακολουθεί να δοκιμάζει τρόπους βελτίωσης των μεθόδων απώλειας βάρους. Ωστόσο, οι περισσότεροι γιατροί συμφωνούν πως τα συμπληρώματα μπορούν να λειτουργήσουν μόνο στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής σε συνδυασμό με τακτική άσκηση.

Τα φυτικά χάπια αδυνατίσματος που σας προτείνουμε έχει αποδειχθεί πως μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά, συμπληρωματικά με μια σωστή διατροφή. Οι έρευνες που έχουν γίνει έχουν δείξει πως τα σωστά συστατικά σε ένα φυτικό χάπι μπορεί να είναι ευεργετικά στην μάχη της απώλειας κιλών. Γι’ αυτό τα παρακάτω συμπληρώματα έχουν επιλεγεί ως οι κορυφαίες 5 θεραπείες για την καύση λίπους και την απώλεια κιλών στην αγορά σήμερα.

Η βιομηχανία που ασχολείται με τα αδυνατιστικά χάπια έχει βρει πολλές διαφορετικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν, αλλά η επιλογή μόνο μίας μπορεί να είναι δύσκολη. Διαβάζοντας για καθένα από αυτά τα προϊόντα, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τη σωστή λύση για αυτό που χρειάζονται.

Tα καλύτερα χάπια για αδυνάτισμα

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια προκλητική διαδικασία, ειδικά καθώς μεγαλώνουμε. Εάν έχετε υποτονικό μεταβολισμό, αγωνίζεστε με τις λιγούρες για φαγητό ή έχετε επίμονο λίπος που απλά δεν φεύγει, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν διάφορα συμπληρώματα για αδυνάτισμα που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Τα καλύτερα χάπια αδυνατίσματος μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε το επίμονο σωματικό λίπος, να ενισχύσετε το μεταβολισμό, να μειώσετε την επιθυμία για φαγητό και να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας. Το καλύτερο από όλα είναι, πως αυτά τα συμπληρώματα για αδυνάτισμα περιέχουν 100% φυσικά συστατικά και είναι εγγυημένα ότι θα λειτουργήσουν ή θα σας επιστρέψουν τα χρήματά σας.

Ωστόσο, με δεκάδες διαφορετικά σκευάσματα για αδυνάτισμα στην αγορά για να διαλέξετε, η επιλογή των καλύτερων συμπληρωμάτων για αδυνάτισμα μπορεί να φαίνεται σαν μια πολύ δύσκολη δουλειά.

Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε ένα προϊόν αδυνατίσματος που πραγματικά λειτουργεί, εξετάσαμε τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα για αδυνάτισμα στην αγορά για το 2022. Αξιολογήσαμε κάθε χάπι αδυνατίσματος με βάση διάφορους παράγοντες, όπως συστατικά, δοσολογία, αποτελεσματικότητα, κριτικές και τιμή.

Εάν είστε έτοιμοι να χάσετε επιτέλους τα περιττα κιλά και νιώθετε πιο σίγουροι από ποτέ, αυτά είναι τα 5 καλύτερα συμπληρώματα που βοηθούν στο πιο γρήγορο αδυνάτισμα για το 2022.

Τα 5 καλύτερα χάπια για αδυνάτισμα στον κόσμο

 • Reduslim : Το καλύτερο χάπι αδυνατίσματος για γυναίκες
 • PhenQ : Το καλύτερο χάπι για απώλεια άνω των 30 κιλών
 • AccaiBerry900 : Το καλύτερο κατασταλτικό της όρεξης
 • keto diet χάπια : Ο καλύτερος λιποδιαλυτής για γυναίκες
 • ΧS Natural : Το καλύτερο ενισχυτικό μεταβολισμού για τις γυναίκες

Ακολουθεί η μεγάλη έρευνα που κάναμε για τα 12 πιο σημαντικά συστατικά που περιέχονται σε συμπληρώματα απώλειας βάρους. Συστατικά που έχουν αξιολογηθεί από επιστημονικές μελέτες και διαθέτουν άδεια από εγκεκριμένους οργανισμούς υγείας.

Συνταγογραφούμενα χάπια αδυνατίσματος

Υπάρχουν πολλά ιατρικά χάπια αδυνατίσματος που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά. Τα πιο συνηθισμένα είναι το Contrave, η Φαιντερμίνη και το Qsymia.

Σύμφωνα πάντως με μια πρόσφατη μελέτη, ακόμη και τα συνταγογραφούμενα χάπια αδυνατίσματος δεν είναι τόσο αποδοτικά όσο θέλουν να πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

Διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα σκευάσματα που θα σας γράψει ο γιατρός σας, μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε έως και 3-9% του σωματικού βάρους σε σύγκριση με ένα εικονικό χάπι (placebo).

Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι αυτό το ποσοστό απώλειας βάρους ισχύει μόνο όταν το συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή. Από μόνα τους τα χημικά σκευάσματα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά και δύσκολα αποτελούν λύση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Παρενέργειες

Πολλά συμπληρώματα για αδυνάτισμα είναι αβλαβή και μερικά μπορεί να είναι αποτελεσματικά στη δημιουργία αίσθησης πληρότητας, στην καύση λίπους ή στην τόνωση του μεταβολισμού σας. Αλλά μερικά από τα δημοφιλή συστατικά σε προϊόντα απώλειας βάρους θέλουν προσοχή γιατί μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες όπως αυτές:

 • Αύξηση καρδιακού ρυθμού
 • Υψηλή πίεση στο αίμα
 • Διάρροια
 • Αϋπνία
 • Προβλήματα στα νεφρά
 • Ηπατική βλάβη

Προσοχή στις οδηγίες χρήσης επειδή η λήψη υπερβολικής δόσης ενός συμπληρώματος διατροφής ή ο συνδυασμός συμπληρωμάτων μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Μια υπερδοσολογία διεγερτικών προϊόντων θα μπορούσε να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα, θέτοντας σας σε κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.

Η λήψη συμπληρωμάτων που μπλοκάρουν το λίπος μαζί με καθαρτικά ή διουρητικά μπορεί να προκαλέσει διάρροια, απώλεια υγρών και διαταραχή της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών. Η κατάχρηση προϊόντων που ενέχουν κίνδυνο ηπατικής ή νεφρικής βλάβης αυξάνει μόνο την πιθανότητα απειλητικής για τη ζωή ανεπάρκειας οργάνων.

Αν παίρνετε φάρμακα για την υπέρταση ή τα επιπλέον κιλά σας προέρχονται από ορμονικά προβλήματα, τότε θα πρέπει να συνταγογραφηθούν χάπια αδυνατίσματος από ενδοκρινολόγο. Όπως και να έχει καλό είναι πριν αποφασίσετε να πάρετε ένα συμπλήρωμα διατροφής για απώλεια βάρους να ενημερώσετε τον γιατρό σας.

Τα 12 πιο δημοφιλή φυτικά συστατικά που υπάρχουν στα συμπληρώματα απώλειας βάρους

1. Καφεΐνη

cafeine

Η καφεΐνη είναι η μια ψυχοδραστική ουσία η οποία βρίσκεται στην κορυφή της κατανάλωσης σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος που η ουσία αυτή έχει την μεγαλύτερη κατανάλωση είναι επειδή βρίσκεται στον καφέ, το πράσινο τσάι και τη μαύρη σοκολάτα, ενώ πολύ συχνά προστίθεται και σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα και ποτά.

Η καφεΐνη είναι ένας από τους πιο γνωστούς ενισχυτές του μεταβολισμού και για αυτό την βλέπουμε πολύ συχνά να την προσθέτουν σε προϊόντα όπως είναι τα  συμπληρώματα απώλειας βάρους.

Πώς λειτουργεί: Βραχυπρόθεσμες μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό από 3& έως 11% και να αυξήσει την καύση του λίπους έως και 29% (πηγή).

Πόσο αποτελεσματικό είναι: Υπάρχουν ορισμένες μελέτες που αναφέρουν πως ότι η καθημερινή χρήση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει μικρή απώλεια βάρους.

Γνωστές Παρενέργειες: Σε ορισμένους ανθρώπους, υψηλές ποσότητες καφεΐνης μπορεί να προκαλέσουν άγχος, αϋπνία, νευρικότητα, ευερεθιστότητα, ναυτία, διάρροια και άλλα συμπτώματα. Η καφεΐνη είναι επίσης εθιστική και μπορεί να μειώσει την ποιότητα του ύπνου σας.

Δεν υπάρχει πραγματικά καμία ανάγκη να πάρετε ένα συμπλήρωμα ή ένα χάπι με καφεΐνη για να αδυνατίσετε. Οι καλύτερες πηγές είναι ο ποιοτικός καφές και το πράσινο τσάι, τα οποία έχουν επίσης αντιοξειδωτικά και άλλα οφέλη για την υγεία.

Συμβουλή

Η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας και να ενισχύσει την καύση λίπους βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα ανοχή στις επιδράσεις της.

2. Ορλιστάτη (Alli)

alli - Xenical

Η ορλιστάτη είναι ένα μια φαρμακευτική ουσία, που πωλείται χωρίς συνταγή γιατρού με την ονομασία Alli και συνήθως συνταγογραφείται με την ονομασία Xenical.

Πώς λειτουργεί: Αυτό το χάπι μείωσης βάρους λειτουργεί αναστέλλοντας τη διάσπαση του λίπους στο έντερο, κάνοντάς σας να προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες από το λίπος.

Πόσο αποτελεσματικό είναι: Σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα από 11 μελετητές, η ορλιστάτη μπορεί να αυξήσει την απώλεια βάρους κατά 6 κιλά σε σύγκριση με ένα εικονικό χάπι (placebo).

Άλλα οφέλη: Η ορλιστάτη έχει αποδειχθεί ότι μειώνει ελαφρώς την αρτηριακή πίεση, όπως επίσης και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 37% σε μια μελέτη (πηγή).

Γνωστές Παρενέργειες: Το συγκεκριμένο φάρμακο έχει συνήθως κάποιες πεπτικές παρενέργειες, όπως μαλακά λιπαρά κόπρανα, συσσώρευση αερίων στο έντερο και συχνές κινήσεις του εντέρου που είναι δύσκολο να ελεγχθούν. Μπορεί επίσης να συμβάλει σε μείωση των λιποδιαλυτών βιταμινών, όπως οι βιταμίνες A, D, E και K.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι παρενέργειες, συνήθως συνιστάται η τήρηση μιας διατροφής χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κατά τη λήψη ορλιστάτης.

Έχει αποδειχθεί ότι μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων (χωρίς φάρμακα) είναι εξίσου αποτελεσματική με τον συνδυασμό τόσο της ορλιστάτης όσο και μιας δίαιτας χαμηλών λιπαρών .

Συμβουλή

Η ορλιστάτη που είναι γνωστή ως Alli ή Xenical, μπορεί να μειώσει την ποσότητα λίπους που απορροφάτε από τη διατροφή και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Το δυσάρεστο είναι πως έχει πολλές παρενέργειες και ορισμένες από αυτές είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες.

3. Εκχύλισμα Garcinia Cambogia

Garcinia Cambogia

Η Garcinia Cambogia έγινε δημοφιλής παγκοσμίως μετά την παρουσίασή της στην εκπομπή του Dr. Oz το 2012. Πρόκειται για ένα μικρό, πράσινο φρούτο, σε σχήμα κολοκύθας. Η φλούδα του φρούτου περιέχει υδροξυκιτρικό οξύ (HCA). Αυτό είναι το δραστικό στοιχείο στο εκχύλισμα της garcinia cambogia, το οποίο διατίθεται στην αγορά ως χάπι διατροφής.

Πώς λειτουργεί: Επιστημονικές μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι μπορεί να αναστείλει ένα ένζυμο που παράγει λίπος στο σώμα μας και να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο της μείωση της επιθυμίας (πηγή).

Πόσο αποτελεσματικό είναι: Μια μελέτη με 230 άτομα συνέκρινε τη Garcinia με ένα εικονικό χάπι. Δεν υπήρξε διαφορά στο βάρος ή στο ποσοστό σωματικού λίπους μεταξύ των ομάδων. Μια έρευνα του 2011 που εξέτασε 12 επιστημονικές μελέτες σχετικά με την Garcinia Cambogia διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, προκαλούσε απώλεια βάρους περίπου ενός κιλού για αρκετές εβδομάδες (πηγή).

Γνωστές Παρενέργειες: Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές παρενέργειες, αλλά κάποιες μεμονωμένες αναφορές για ήπια πεπτικά προβλήματα.

Συμβουλή

Παρόλο που η Garcinia Cambogia μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους, τα αποτελέσματα είναι σε βάθος χρόνου και τόσο μικρά που πιθανότατα δεν θα είναι καν αισθητά.

 

4. Εκχύλισμα πράσινου καφέ

green coffee

Οι πράσινοι κόκκοι καφέ είναι απλά κανονικοί κόκκοι καφέ που δεν έχουν καβουρδιστεί. Οι πράσινοι κόκκοι καφέ περιέχουν δύο ουσίες που πιστεύεται ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους, την καφεΐνη και το χλωρογενικό οξύ.

Πώς λειτουργεί: Η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει την καύση λίπους και το χλωρογενικό οξύ μπορεί να επιβραδύνει τη διάσπαση των υδατανθράκων στο έντερο.

Πόσο αποτελεσματικό είναι: Αρκετές μελέτες σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα των κόκκων του πράσινου καφέ μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος .

Μια δημοσίευση 3 μελετών, έδειξε ότι το συμπλήρωμα έκανε τους ανθρώπους να χάσουν 2,5 κιλά  περισσότερα από ένα εικονικό χάπι (πηγή).

Άλλα οφέλη: Το εκχύλισμα κόκκων πράσινου καφέ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Γνωστές Παρενέργειες: Μπορεί να προκαλέσει τις ίδιες παρενέργειες με την καφεΐνη. Το χλωρογενικό οξύ που περιέχει μπορεί επίσης να προκαλέσει διάρροια και ορισμένοι άνθρωποι ίσως να είναι αλλεργικοί στους κόκκους πράσινου καφέ.

Συμβουλή

Το εκχύλισμα πράσινων κόκκων καφέ μπορεί να προκαλέσει μέτρια απώλεια βάρους, αλλά να θυμάστε ότι πολλές από τις γνωστές μελέτες, έχουν χρηματοδοτηθεί από τη παγκόσμια βιομηχανία του Καφέ.

5. Hydroxycut

Hydroxycut

Το Hydroxycut είναι ένα σκεύασμα το οποίο κυκλοφορεί περισσότερο από μια δεκαετία και είναι σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα απώλειας βάρους στον κόσμο. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι του συγκεκριμένου σκευάσματος, αλλά ο πιο συνηθισμένος ονομάζεται απλά “Hydroxycut”.

Πώς λειτουργεί: Περιέχει διάφορα συστατικά που βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού όπως είναι η καφεΐνη και διάφορα άλλα φυτικά εκχυλίσματα τα οποία βοηθούν τον οργανισμό σας στην καύση του λίπους. Υπάρχουν αρκετές έρευνες που κατατάσσουν το συγκεκριμένο σκεύασμα  στους πιο δημοφιλής λιποδιαλυτές.

Πόσο αποτελεσματικό είναι: Αρκετές έρευνες έδειξαν ότι η χρήση του, προκάλεσε απώλεια βάρους περίπου 9 κιλών σε διάστημα 3 μηνών (5).

Γνωστές Παρενέργειες: Εάν είστε ευαίσθητοι στην καφεΐνη, μπορεί να εμφανίσετε άγχος, νευρικότητα, τρόμο, ναυτία, διάρροια και ευερεθιστότητα.

Συμβουλή

Θα θέλαμε περισσότερες έρευνες για αυτό το συμπλήρωμα και ειδικά από επιστημονικό προσωπικό για να γνωρίζουμε αν θα υπάρχει αυτή η αποτελεσματικότητα που διαφημίζουν σε βάθος χρόνου.

 

6. Γλυκομαννάνη

Γλυκομαννάνη
Η γλυκομαννάνη είναι ένας τύπος φυτικών ινών που βρίσκεται στις ρίζες της γλυκοπατάτας που επίσης γνωστή ως ρίζα Κόντζακ.

Πώς λειτουργεί; Η γλυκομαννάνη απορροφά το νερό και γίνεται ένας πηκτός πολτός ο οποίος “κάθεται” στο έντερο και προάγει το αίσθημα πληρότητας, βοηθώντας σας να τρώτε λιγότερες θερμίδες.

Πόσο αποτελεσματικό είναι: Τρεις μελέτες σε ανθρώπους έδειξαν ότι η γλυκομαννάνη, σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν 3-4 κιλά βάρους σε 5 εβδομάδες (πηγή).

Άλλα οφέλη: Γλυκομαννάνη είναι μια φυτική ίνα που θα τροφοδοτήσει με φιλικά βακτήρια το έντερο σας. Μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα, τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια και είναι πολύ αποτελεσματική κατά της δυσκοιλιότητας.

Γνωστές Παρενέργειες: Μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, μετεωρισμό και μαλακά κόπρανα.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε τη γλυκομαννάνη περίπου μισή ώρα πριν από τα γεύματα, με ένα ποτήρι νερό.

Συμβουλή

Μελέτες δείχνουν σταθερά ότι η φυτική ίνα γλυκομαννάνη, όταν συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Είναι σε γενικές γραμμές μια ουσία που όταν θα την πάρετε, θα βελτιώσει διάφορους τομείς της υγεία σας.

 

7. Κετόνη βατόμουρου (Raspberry Ketones)

Raspberries cetones

Η κετόνη του βατόμουρου είναι μια ουσία που βρίσκεται στα βατόμουρα και είναι αυτή που ευθύνεται για την ιδιαίτερη μυρωδιά τους. Από αυτή την ιδιαίτερη ουσία, έχουν φτιαχτεί συμπληρώματα διατροφής τα οποία βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Πώς λειτουργεί: Επιστήμονες έκαναν διάφορες έρευνες με αυτή την ουσία σε τρωκτικά και ανακάλυψαν πως σε απομονωμένα λιποκύτταρα από αρουραίους, η κετόνη βατόμουρου αυξάνει τη διάσπαση του λίπους καθώς και τα επίπεδα μιας ορμόνης που ονομάζεται αδιπονεκτίνη, η οποία πιστεύεται ότι αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό στο σώμα μας (πηγή).

Πόσο αποτελεσματικό είναι: Δεν υπάρχει μελέτη σχετικά με τις κετόνες βατόμουρου σε ανθρώπους. Η μοναδική έρευνα που έχουμε στα χέρια μας είναι μία μελέτη σε αρουραίους με τη χρήση μαζικών δόσεων, που έδειξε ότι οι κετόνες μείωσαν την αύξηση του σωματικού βάρους.

Γνωστές Παρενέργειες: Η πιο γνωστή παρενέργεια είναι πως προκαλεί ρέψιμο.

Συμβουλή

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι κετόνες βατόμουρου προκαλούν απώλεια βάρους στους ανθρώπους και οι μελέτες σε αρουραίους, έδειξαν ότι για να λειτουργήσουν χρειάζονται πολύ μεγάλες δόσεις.

8. Νεράτζι / Συνεφρίνη

bitter orange

To γνωστό σε όλους μας νεράτζι, είναι το φρούτο που περιέχει την ένωση synephrine. Η συνεφρίνη σχετίζεται με την εφεδρίνη, η οποία αποτελούσε παλαιότερα ένα δημοφιλές συστατικό σε διάφορα σκευάσματα για αδυνάτισμα. Ωστόσο, η εφεδρίνη έχει εδώ και καιρό απαγορευτεί ως συστατικό απώλειας βάρους από το FDA λόγω σοβαρών παρενεργειών.

Πώς λειτουργεί: Η συννεφρίνη μοιράζεται παρόμοιους μηχανισμούς με την εφεδρίνη, αλλά είναι λιγότερο ισχυρή. Μπορεί να μειώσει την όρεξη και να αυξήσει σημαντικά την καύση λίπους.

Πόσο αποτελεσματικό είναι: Πολύ λίγες μελέτες έχουν γίνει για τη συνεφρίνη, αλλά η εφεδρίνη έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί σημαντική βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους σε πολλές μελέτες.

Γνωστές Παρενέργειες: Όπως και η εφεδρίνη έτσι και η συνεφρίνη μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες που σχετίζονται με την καρδιά. Μπορεί επίσης να προκαλέσει εθισμό.

Συμβουλή

Η συνεφρίνη είναι ένα αρκετά ισχυρό διεγερτικό και πιθανώς αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, οι παρενέργειες μπορεί να είναι σοβαρές, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο με εξαιρετική προσοχή και μετά από σύσταση γιατρού.

 

9. Φορσκολίνη

Forskolin

Η φορσκολίνη είναι ένα εκχύλισμα από ένα φυτό της οικογένειας της μέντας. Οι έρευνες που έχουν γίνει για αυτή την ουσία έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματική για την απώλεια λίπους στους άντρες.

Πώς λειτουργεί: Πιστεύεται ότι αυξάνει τα επίπεδα μιας ένωσης στο εσωτερικό των κυττάρων που ονομάζεται CAMP, η οποία μπορεί να διεγείρει την καύση του λίπους (πηγή).

Πόσο αποτελεσματικό είναι: Μια μελέτη σε 30 υπέρβαρους και παχύσαρκους άνδρες έδειξε ότι η φορσκολίνη μείωσε το σωματικό τους λίπος και αύξησε τη μυϊκή τους μάζα, ενώ δεν είχε καμία επίδραση στο σωματικό βάρος. Μια άλλη μελέτη σε 23 υπέρβαρες γυναίκες έδειξε πως δεν υπήρχε καμία επίδραση ή μείωση λίπους στο σώμα των γυναικών

Γνωστές Παρενέργειες: Υπάρχουν πολύ λίγα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια αυτού του συμπληρώματος ή τον κίνδυνο παρενεργειών του.

Συμβουλή

Οι δύο μικρές μελέτες σχετικά με τη φορσκολίνη έδειξαν αντικρουόμενα αποτελέσματα. Θα σας προτείναμε να αποφύγετε αυτό το συμπλήρωμα μέχρι να γίνουν περισσότερες έρευνες και να έχουμε περισσότερα δεδομένα στα χέρια μας.

10. Meratrim

meratrin

Το Meratrim είναι ένα σχετικά νέο προϊόν στην αγορά χαπιών διατροφής. Μπορούμε να το κατατάξουμε στην κατηγορία με τα φυτικά χάπια αδυνατίσματος. Το Meratrim είναι ένας συνδυασμός δύο φυτικών εκχυλισμάτων που μπορεί να αλλάξει τον μεταβολισμό των λιποκυττάρων.

Πώς λειτουργεί: Οι επιστήμονες που έκαναν την έρευνα για το meratrim μας αναφέρουν ότι δυσκολεύει τα λιποκύτταρα να πολλαπλασιαστούν, μειώνει την ποσότητα λίπους που παίρνουν από την κυκλοφορία του αίματος και τα βοηθά να κάψουν το αποθηκευμένο λίπος.

Πόσο αποτελεσματικό είναι: Μια μεγάλη μελέτη έχει γίνει για το συγκεκριμένο σκεύασμα όπου συνολικά 100 παχύσαρκοι άνθρωποι τέθηκαν σε αυστηρή διατροφή 2000 θερμίδων, είτε με το Meratrim είτε με ένα εικονικό χάπι (placebo). Μετά από 8 εβδομάδες, η ομάδα του Meratrim είχε χάσει 5 κιλά και 11,9 cm από τη μέση τους. Είχαν επίσης βελτιωμένη ποιότητα ζωής και μειωμένο σάκχαρο στο αίμα, χοληστερίνη και τριγλυκερίδια.

Γνωστές Παρενέργειες: Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες.

Συμβουλή

Μια μόνο μελέτη έδειξε ότι το Meratrim προκάλεσε απώλεια βάρους και είχε μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, η μελέτη αυτή χρηματοδοτήθηκε από τη βιομηχανία που κατασκευάζει το Merartim και γιαυτό θα θέλαμε και άλλες ανεξάρτητες έρευνες για να μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

11. Συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA)

cla

Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, ή CLA, είναι ένα από τα πιο δημοφιλές συμπληρώματα απώλειας λίπους εδώ και χρόνια. Σε γκαλοπ που έχουν γίνει, έχει βρεθεί να συγκαταλέγεται στην λίστα με τα καλύτερα χάπια αδυνατίσματος που κυκλοφορούν στην αγορά. Το CLA το συναντάμε σε ορισμένες λιπαρές ζωικές τροφές, όπως το τυρί, το κρέας και το βούτυρο.

Πώς λειτουργεί: Το CLA μπορεί να μειώσει την όρεξη μας, να ενισχύσει το μεταβολισμό και να διεγείρει τη διάσπαση του σωματικού λίπους.

Πόσο αποτελεσματικό είναι: Σε μια μεγάλη έρευνα 18 διαφορετικών μελετών, το CLA προκάλεσε απώλεια βάρους περίπου 100 γραμμαρίων ανά εβδομάδα, για έως και 6 μήνες (πηγή).

Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη από το 2012, το CLA μπορεί να σας κάνει να χάσετε περίπου 1,3 κιλά βάρους, σε σύγκριση με ένα εικονικό χάπι.

Γνωστές Παρενέργειες: Το CLA μπορεί να προκαλέσει διάφορες πεπτικές παρενέργειες και μπορεί να έχει επιβλαβή αποτελέσματα μακροπρόθεσμα, συμβάλλοντας ενδεχομένως σε λίπος στο συκώτι.

Συμβουλή

Το CLA είναι ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα απώλειας βάρους, αλλά μπορεί να έχει επιβλαβείς επιδράσεις μακροπρόθεσμα. Η μικρή απώλεια βάρους που προσφέρει, δεν αξίζει το ρίσκο και τον κίνδυνο.

12. Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού

Εκχύλισμα-Πράσινου-Τσαγιού
Για τελευταίο αφήσαμε το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού το οποίο είναι ένα  πολύ δημοφιλές συστατικό και θα το βρείτε σε πολλά συμπληρώματα απώλειας βάρους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι το κύριο αντιοξειδωτικό EGCG που βρίσκεται στο πράσινο τσάι, βοηθά στην καύση του λίπους.

Πώς λειτουργεί: Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού πιστεύεται ότι αυξάνει τη δραστηριότητα της νορεπινεφρίνης, μιας ορμόνης που σας βοηθά να κάψετε λίπος (πηγή).

Πόσο αποτελεσματικό είναι: Πολλές μελέτες σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να αυξήσει την καύση λίπους και να προκαλέσει απώλεια λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς (πηγή).

Γνωστές Παρενέργειες: Δεν έχουν αναφερθεί κάποιες συγκεκριμένες παρενέργειες από την λήψη του πράσινου τσαγιού. Περιέχει λίγη καφεΐνη και μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα σε άτομα που είναι ευαίσθητα στην καφεΐνη.

Επιπλέον, όλα τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση πράσινου τσαγιού, ισχύουν και για το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού.

Συμβουλή

Το πράσινο τσάι και το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορούν να αυξήσουν ελαφρώς την καύση λίπους και μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος στην κοιλιά.

Σύνοψη

Ας δούμε ποια χάπια για αδυνάτισμα ή συμπληρώματα για την απώλεια κιλών από αυτά τα 12 που αναφέραμε είναι τα καλύτερα για γρήγορη απώλεια βάρους.

Απώλεια βάρους: Γλυκομαννάνη, CLA και Orlistat (Alli).

Αυξημένη καύση λίπους : Καφεΐνη και εκχύλισμα πράσινου τσαγιού

Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω τόσο η Ορλιστάτη όσο και το CLA έχουν πολλές δυσάρεστες παρενέργειες γιαυτό καλό να αποφεύγονται να χρησιμοποιούνται ή να χρησιμοποιούνται μόνο μετά από σύσταση του γιατρού σας. Αφαιρώντας από τις επιλογές μας την Ορλιστάτη και το CLA, μας μένουν η Γλυκομαννάνη, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και η Καφεΐνη.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να γνωρίζεται πριν πάρετε αυτά τα σκευάσματα είναι πως δεν κάνουν θαύματα. Όλα αυτά τα συμπληρώματα για αδυνάτισμα και Λιποδιαλύτες μπορούν να δώσουν μια ώθηση στον μεταβολισμό σας να ξεκινήσει να καίει λίπος, αλλά θα χρειαστεί και η δική σας προσπάθεια. Μια ισορροπημένη διατροφή μαζί με σωματική άσκηση και τα χάπια αδυνατίσματος είναι ο τέλειος συνδυασμός για να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά.

Τέλος να αναφέρουμε πως η μείωση των υδατανθράκων και η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών εξακολουθούν να είναι οι καλύτεροι τρόποι για να χάσετε βάρος και λειτουργούν καλύτερα από όλα τα χάπια διατροφής μαζί.

Συμπλήρωμα Αδυνατίσματος

reduslim

Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη του Reduslim

Είναι φυτικό χάπι και δεν έχει παρενέργειες
✓ Τα περιττά κιλά χάνονται και δεν ξανά επιστρέφουν
✓ Βελτιώνετε τον μεταβολισμό και τα επίπεδα ενέργειας

39€  78€

Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Ποια είναι τα καλύτερα χάπια αδυνατίσματος για γρήγορο αδυνάτισμα;

Τα καλύτερα χάπια αδυνατίσματος σύμφωνα με τις κριτικές και τις αξιολογήσεις χρηστών, για να πετύχετε γρήγορα αποτελέσματα στο αδυνάτισμα είναι :