Matcha Tea : Τι είναι και πως φτιάχνεται

Photo of author
Written By Achilleas Kandis

Πριν από μερικά χρόνια, το matcha άρχισε να εμφανίζεται παντού – σε lattes , παγωτά , smoothies , ροφήματα αδυνατίσματος , συμπληρώματα διατροφής και πολλά άλλα. Αν και δεν θα πω ποτέ όχι σε μια σούπα με matcha , σήμερα θέλω να εστιάσω στον πιο απλό τρόπο για να το απολαύσετε.  Ανακατεύοντάς το Matcha με ζεστό νερό θα δημιουργηθεί ένα αφρώδες και θρεπτικό τσάι.

Μου άρεσε να πίνω matcha με αυτόν τον τρόπο από τότε που ο φίλος μου ο Νίκος και εγώ κάναμε το πρώτο μας ταξίδι στην Ιαπωνία πριν από χρόνια, και εξακολουθώ να φτιάχνω στον εαυτό μου ένα φλιτζάνι matcha τσάι σχεδόν κάθε πρωί. Για μένα, είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσει η μέρα. Το πράσινο τσάι δίνει ενέργεια και ηρεμεί ταυτόχρονα, και πάνω απ’ όλα είναι πολύ γευστικό.

Ρόφημα αδυνατίσματος με Matcha Tea

MATCHA SLIM

matcha slim buy

Ρόφημα Αδυνατίσματος Matcha Slim

Χάνεις κιλά και διατηρείς το βάρος σου εύκολα
Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, βελτιώνει την υγεία
Βελτιώνει τον ύπνο και σε γεμίζει ενέργεια

39€  78€

Τι είναι το Matcha;

Εάν δεν γνωρίζετε το τσάι matcha, είναι ένα Ιαπωνικό βότανο που παρασκευάζεται από λεπτή σκόνη αποξηραμένων φύλλων τσαγιού. Έχει ελαφρώς πικρή, φυτική γεύση και ζωηρό πράσινο χρώμα που προκύπτει από τα υψηλά επίπεδα χλωροφύλλης των φύλλων. Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των παραδοσιακών ιαπωνικών τελετών τσαγιού για αιώνες, αλλά πρόσφατα έγινε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο λόγω των πλεονεκτημάτων του για την υγεία.

Γνωρίζουμε όλοι πως το πράσινο τσάι είναι μια αντιοξειδωτική δύναμη και βοηθάει στην απώλεια κιλών, αλλά δεν γνωρίζουμε πως το τσάι μάτσα έχει ακόμη περισσότερα οφέλη. Όταν φτιάχνετε μόνοι στο σπίτι σας ένα ρόφημα από πράσινο τσάι, βάζετε τα φύλλα σε ζεστό νερό και μετά τα πετάτε. Όταν φτιάχνετε matcha, χτυπάτε τη σκόνη σε ζεστό νερό ή γάλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να καταναλώνετε ολόκληρο το φύλλο τσαγιού όταν το πίνετε! Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μπορεί να μειώσουν την αρτηριακή πίεση, να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και ακόμη και να ενισχύσουν το μεταβολισμό σας.

Χρήσιμες συμβουλές για το Matcha

  • Δεν είναι όλα τα matcha ίδια. Η αγορά matcha για πρώτη φορά μπορεί να προκαλέσει σύγχυση γιατί υπάρχουν τόσες πολλές μάρκες και ποικιλίες που δεν ξέρεις ποιο να πάρεις. Πάντα αναζητώ μια συσκευασία Matcha που να μην περιέχει ζάχαρη. Πέρα από αυτό, η πιο σημαντική διάκριση είναι μεταξύ τελετουργικού και γαστρονομικού βαθμού matcha. Το τελετουργικό είδος είναι πιο ακριβό και είναι φτιαγμένο από τα νεότερα φύλλα τσαγιού και έχει μια απαλή γεύση. Επιλέξτε το αν σκοπεύετε να πιείτε το matcha σας μόνο με νερό. Διαφορετικά, το λιγότερο ακριβό γαστρονομικό matcha έχει γεύση λίγο πιο πικρή, η οποία όμως ισορροπεί καλά σε γάλα ή επιδόρπια.
  • Δεν κρατάει για πάντα. Το Matcha tea δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια ζωής. Μόλις το ανοίξετε, χρησιμοποιήστε το μέσα σε 2 μήνες για το καλύτερο χρώμα και γεύση. Σας προτείνω να το αγοράσετε σε μικρές ποσότητες και να το φυλάξετε στο ψυγείο για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα.
  • Μπορεί να χρειαστείτε ένα χτυπητήρι για το τσάι matcha. Εάν φτιάχνετε συχνά τσάι μάτσα, προτείνω να πάρετε ένα ένα χτυπητήρι για καφέ (αυτό που κάνετε το αφρόγαλο ή αν έχετε το κλασικό χτυπητήρι για τον fredo. Το χτύπημα ή το ανακάτεμα με ένα πιρούνι ή κουτάλι δεν θα έχει και τόσο καλό αποτέλεσμα.
  • Γλυκιά γεύση.  Αν είστε νέος στην παρασκευή του matsa tea, μη διστάσετε να προσθέσετε μερικές σταγόνες σιρόπι σφενδάμου ή μέλι. Μπορεί επίσης να θέλετε να κάνετε λίγο πιο γλυκό το τσάι σας εάν η σκόνη matcha σας είναι ιδιαίτερα πικρή.

Πώς να φτιάξετε το πράσινο τσάι Matcha

Θα βρείτε την πλήρη συνταγή για το πράσινο τσάι matcha και τις μετρήσεις μου παρακάτω, αλλά επειδή υπάρχουν μερικά κόλπα για να φτιάξετε matcha, ήθελα να το αναλύσω βήμα προς βήμα. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Αρχικά, κοσκινίστε το σε ένα μικρό μπολ ή κούπα. Το Matcha κάνει σβόλους πολύ εύκολα, γι’ αυτό συνιστώ πάντα να το κοσκινίζετε πριν προσθέσετε νερό. Διαφορετικά, θα είναι δύσκολο να κάνετε το τσάι να διασκορπιστεί ομοιόμορφα στο φλυτζάνι σας και θα υπάρχουν κομμάτια σαν σβώλοι.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού και ξεκινήστε να χτυπάτε. Χτυπήστε δυνατά από τη μία πλευρά στην άλλη, είτε απευθείας μπρος-πίσω είτε με ζιγκ-ζαγκ μοτίβο – για να διασκορπίσετε ομοιόμορφα τη σκόνη στο νερό και να δημιουργήσετε ένα αφρώδες στρώμα από πάνω. Αν απλώς ανακατέψετε με κυκλικές κινήσεις, το τσάι σας δεν θα αφρίσει.

Τέλος, συμπληρώνουμε με περισσότερο ζεστό νερό ή γάλα. Το παραδοσιακό πράσινο τσάι matcha φτιάχνεται μόνο με σκόνη πράσινου τσαγιού και νερό, αλλά μπορείτε επίσης να φτιάξετε εύκολα ένα latte τελειώνοντας το ρόφημα σας με γάλα. Μου αρέσει να φτιάχνω το δικό μου με γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας. Χτυπήστε ξανά μέχρι να αφρατέψει, ρίξτε λίγο μέλι για να σπάσει η πικράδα και απολαύστε ένα τέλειο ρόφημα!

Χρήσιμα προϊόντα για την γυναίκα :