Γιατί δεν χάνουμε κιλά τον χειμώνα

Photo of author
Written By Aλ Χασούντ Αλεξάνδρα

Εκτός από το να τεμπελιάζεις και να δοκιμάζεις νόστιμα χειμωνιάτικα φαγητά, τι άλλο δεν σου επιτρέπει να χάσεις βάρος τους χειμώνες; Προσπαθήσαμε να το μάθουμε!

Ο χειμώνας και η αύξηση βάρους θεωρούνται συχνά ως οι καλύτεροι φίλοι, επειδή ακόμη και οι πιο δυνατοί από όλους καταφέρνουν να κερδίσουν λίγο βάρος κατά την κρύα χειμερινή περίοδο. Το έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ που τώρα πιστεύουμε ότι η αύξηση του σωματικού βάρους τον χειμώνα είναι αναπόφευκτη, ακόμα κι αν ακολουθούσαμε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους εδώ και αρκετό καιρό.

Συχνά κατηγορούμε τα γλυκά και γενικότερα τα προιόντα που περιέχουν ζάχαρη για την αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είναι όμως στην πραγματικότητα αυτός ο μόνος λόγος; Υπάρχει κάτι από την πλευρά σας που δεν σας επιτρέπει να χάσετε βάρος κατά τη χειμερινή περίοδο; Λοιπόν, σίγουρα υπάρχει, αλλά είμαστε πολύ ανένδοτοι για να το δεχτούμε. Αρχικά, οι σκληρές και κρύες μέρες μας βοηθάνε στον να μην βγαίνουμε συχνά έξω και να μένουμε κολλημένοι στις τηλεοράσεις σας, πράγμα που σημαίνει σχεδόν καθόλου σωματική δραστηριότητα.

Επίσης, θεωρούμε ότι η απόρριψη μιας πρόσκλησης για πάρτι τους χειμώνες είναι πολύ πιο εύκολη από την άσκηση σε διάδρομο.

Λοιπόν, εκτός από το να είσαι τεμπέλης και να δοκιμάζεις νόστιμα φαγητά, τι άλλο υπάρχει που δεν σου επιτρέπει να χάσεις βάρος τους χειμώνες; Προσπαθήσαμε να το μάθουμε:

Έχετε αρχίσει να παραλείπετε την προπόνησή σας: Γιατί θέλετε να χάσετε την προπόνησή σας για έναν καφέ με έναν φίλο ή επειδή κάνει πολύ κρύο έξω. Αντίθετα, ακόμα και αυτές τις ημέρες θα μπορούσατε να πάτε για προπόνηση έστω και για λιγότερη ώρα. Εάν δεν μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο, δοκιμάστε προπονήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι.

acai berry 900

Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη της χρήσης του AcaiBerry900

Θα αποκτήσεις εύκολα και χωρίς κόπο το επιθυμητό βάρος
Θα δείς πολύ γρήγορη αλλαγή στην σιλουέτα σου
✓ Θα αυξηθεί η ενέργεια σου

Από 49€

Χρησιμοποιείτε τον πιο κρύο καιρό ως δικαιολογία για να μην γυμναστείτε: Συμφωνήσατε ότι έξω κάνει κρύο και δεν μπορείτε να περάσετε πολλές ώρες έξω κάνοντας υπαίθριες δραστηριότητες όπως το αγαπημένο σας τρέξιμο ή ποδήλατο. Αλλά, τι θα λέγατε να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι με κάποια δραστηριότητα σε εσωτερικούς χώρους, όπως πολεμικές τέχνες, γιόγκα ή αναρρίχηση σε τοίχο σε εσωτερικούς χώρους. Υπάρχουν πολλές νέες και εξελισσόμενες τάσεις γυμναστικής σε εσωτερικούς χώρους που μπορείτε να αναζητήσετε.

Δεν λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη: Η αποφυγή της πρωτεΐνης δεν θα κάνει θαύματα τους χειμώνες, αντίθετα, είναι απαραίτητο να προσθέσετε όσο περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σας μπορείτε. Η πρωτεΐνη σας βοηθά να παραμένετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και επίσης σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Παραλείπετε νερό: Η τάση μας να πίνουμε λιγότερο νερό κατά τη χειμερινή περίοδο μας αφήνει αφυδατωμένους. Μην συγχέετε την αφυδάτωση με την πείνα και κρατήστε ένα ποτήρι νερό ή ένα φλιτζάνι ζεστό πράσινο τσάι εύχρηστο κατά τους χειμώνες. Το πόσιμο νερό όχι μόνο μπορεί να περιορίσει το σνακ, αλλά θα δώσει και ώθηση στην ενέργειά σας.

Κάνοντας τους υδατάνθρακες εχθρό σας: Δεν σας ζητάμε να αποχαιρετήσετε τους υδατάνθρακες, σίγουρα μπορείτε να φάτε ψωμί και ζυμαρικά αλλά με μέτρο. Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως ο χρόνος, η ποιότητα και η ποσότητα. Τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από υδατάνθρακες θα πρέπει να αξιοποιούν στο έπακρο τη διατροφή σας καθώς είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη. Αν θέλετε να έχετε ζυμαρικά, ψωμί και ρύζι, κρατήστε τα για το γεύμα μετά την προπόνηση.

Παραλείπετε γεύματα: Μην σκεφτείτε καν να λιμοκτονήσετε για να χάσετε βάρος ή να αντισταθμίσετε το γεμάτο θερμίδες γεύμα της προηγούμενης ημέρας. Εάν έχετε φάει υπερβολικά μια μέρα, τρώτε με μέτρο την επόμενη μέρα, αλλά μην παραλείψετε τελείως το γεύμα. Το να μην τρως καθόλου σε κάνει να νιώθεις πρήξιμο. Πίνετε υγιεινές και ζεστές σούπες για απώλεια βάρους ή απολαύστε σαλάτες, μείον τα dressing, για να κρατήσετε την όρεξή σας γεμάτη χωρίς να επιβαρύνετε θερμίδες.

Εάν κάνετε κάποιο από αυτά τα πράγματα, τότε πιθανότατα δεν πρόκειται να χάσετε ποτέ βάρος τους χειμώνες. Αλλάξτε λοιπόν τις συνήθειες σας και δείτε πώς μπορείτε να αποφύγετε τη συσσώρευση αυτών των επιπλέον κιλών κατά τους πιο κρύους μήνες.