Κυστίτιδα θεραπεία χωρίς φάρμακα

Photo of author
Written By misswebbie

Περιεχόμενα

Η συμβουλές των παλαιότερων μπορεί τελικά να είναι αληθινές. Τα κράνμπερι, που από καιρό διαφημίζονται ως θεραπεία για την καταπολέμηση της ουρολοίμωξης , μπορεί να βοηθήσουν στον περιορισμό των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και ειδικά στην κυστίτιδα.

Η θεραπεία μιας λοίμωξης της ουροδόχου κύστης είναι σημαντική. Εάν η λοίμωξη εξαπλωθεί στα νεφρά, μπορεί να απειλήσει την υγεία. Η κυστίτιδα είναι μια φλεγμονή της ουροδόχου κύστης που συνήθως προκαλείται από ένα μικρόβιο που εισέρχεται στην κύστη από την ουρήθρα.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο στάδιο μιας λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος που επηρεάζει βασικά την ουροδόχο κύστη. Η λοίμωξη αυτή συνοδεύεται συνήθως από πόνο κατά την ούρηση.

Η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος είναι μια λοίμωξη σε οποιοδήποτε μέρος του ουροποιητικού συστήματος, το οποίο περιλαμβάνει τα νεφρά, τους ουρητήρες, την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα. Οι ουρολοιμώξεις προκαλούνται συνήθως από βακτήρια, όπως το E. coli, που εισέρχονται στο ουροποιητικό σύστημα μέσω της ουρήθρας και αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται.

Το πρώτο στάδιο της ουρολοίμωξης, η κυστίτιδα, είναι μια λοίμωξη της ουροδόχου κύστης που συνήθως συνοδεύεται από επώδυνη ούρηση, μυρμήγκιασμα, πόνο και συχνή ούρηση. Εάν δυσκολεύεστε να απαλλαγείτε από την κυστίτιδα παρά τη φαρμακευτική αγωγή, ίσως χρειαστεί να επισκεφθείτε έναν γιατρό για περαιτέρω αξιολόγηση.

Μια νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι ο χυμός cranberry και άλλα προϊόντα cranberry μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης σε μερικούς ανθρώπους.

Σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερο από ένα ποτήρι χυμό cranberry το πρωί για να γίνει το κόλπο και τα cranberries να ωφελήσουν κάποιους ανθρώπους περισσότερο από άλλους.

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, οι λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης προκαλούν περισσότερες από 7.000.000 επισκέψεις γιατρούς και 100.000 νοσηλείες, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που αναφέρονται στη νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Archives of Internal Medicine .

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να προκαλούνται συνήθως από βακτήρια που εισέρχονται στην ουροδόχο κύστη ή στα νεφρά από την ουρήθρα, τον σωλήνα που μεταφέρει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη σας . Ένας παράγων που μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία μολύνσεων είναι η σεξουαλική επαφή. Οι ουρολοιμώξεις είναι πιο συχνές στις γυναίκες παρά στους άνδρες.

Τα συμπτώματα των ουρολοιμώξεων μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Πόνος ή κάψιμο κατά τη διάρκεια της ούρησης
 • Συχνουρία
 • Τρυφερότητα στην κοιλιά
 • Θολά ούρα ή ούρα με άσχημη μυρωδιά
 • Πυρετός και ρίγη
 • Ναυτία και έμετος

Κάψουλες Cranberry

Cyto Forte : Απαλλαγείτε από την χρόνια ουρολοίμωξη (κυστίτιδα) για πάντα με την δύναμη του cranberry

Βοηθά να αποβάλλονται τα βακτήρια φυσικά - με την ούρηση.
Εμποδίζει την εμφάνιση βακτηριακών βιολογικών ταινιών
Εμποδίζει την επανεμφάνιση της ουρολοίμωξης
Κάνει το σώμα πιο ανθεκτικό στις ουρολοιμώξεις.

39.00€  78.00€

Θεραπεία χωρίς φάρμακα : Cranberries και καταπολέμηση των ουρολοιμώξεων

Για τη μελέτη αυτή, οι ερευνητές αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα των κράνμπερι στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων σε 13 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 1.600 άτομα.

Συνολικά, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ουρολοιμώξεις ήταν 38% πιο σπάνιες μεταξύ των ατόμων που χρησιμοποιούσαν προϊόντα cranberry (χυμούς ή συμπληρώματα) από αυτούς που δεν τα χρησιμοποιούσαν.

Μια άλλη ανασκόπηση που εξέτασε 10 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότερες από 1.000 γυναίκες έδειξε ότι η λήψη χυμού cranberry ή κάψουλες cranberry μείωσε κατά το ένα τρίτο τον αριθμό των ουρολοιμώξεων σε ένα χρόνο σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο. Οι νεότερες γυναίκες και εκείνες με επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις ωφελήθηκαν περισσότερο.

Ωστόσο, πολλές από τις γυναίκες στην ομάδα των cranberry εγκατέλειψαν νωρίς την μελέτη. Οι γιατροί που εξέτασαν τις έρευνες αυτές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε πολλές γυναίκες που αποχώρησαν, ανατέθηκε να πίνουν τα συμπυκνωμένα κοκτέιλ cranberry, “τα οποία δεν είναι πολύ εύγευστα”. Προτάθηκε όταν μελλοντικά επαναληφθούν κάποιες μελέτες να χρησιμοποιηθούν κάψουλες με κρανμπερι και όχι χυμοί.

Μια ομάδα ερευνητών στην Αμερική διεξήγαγε πρόσφατα μια μελέτη με τις κάψουλες cranberry έναντι των αντιβιοτικών σε περισσότερες από 200 προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που είχαν κατά μέσο όρο επτά ουρολοιμώξεις το χρόνο. Σε διάστημα 12 μηνών, τα αντιβιοτικά μείωσαν τον μέσο αριθμό ουρολοιμώξεων σε δύο έναντι τεσσάρων για όσες γυναίκες έπαιρναν κάψουλες cranberry.

Τα προϊόντα Cranberry βρέθηκαν να είναι πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων σε ορισμένες ομάδες ανθρώπων.

«Τα προϊόντα που περιέχουν κράνμπερι τείνουν να είναι πιο αποτελεσματικά σε γυναίκες με υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, παιδιά, ανθρώπους που πίνουν συχνά χυμό από κράνμπερι και σε άτομα που χρησιμοποιούν προϊόντα που περιέχουν κράνμπερι περισσότερες από δύο φορές την ημέρα», γράφουν οι ερευνητές, στους οποίους περιλαμβάνεται η Chih-Hung Wang. MD, του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ταϊβάν στην Ταϊπέι, Ταϊβάν.

Τι πρέπει να κάνετε αν εμφανίσετε συμπτώματα κυστίτιδας

Εάν διαγνωστεί κυστίτιδα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι μπορείτε να κάνετε για να τη θεραπεύσετε. Τα συμπτώματα της ήπιας κυστίτιδας συνήθως εξαφανίζονται χωρίς θεραπεία μέσα σε λίγες ημέρες.

Είναι σημαντικό για τις γυναίκες να επισκεφθούν το γιατρό τους την πρώτη φορά που θα εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα κυστίτιδας, καθώς και αν εμφανίσουν τη νόσο περισσότερες από τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο. Αν και υπάρχουν κάποιες σπιτικές θεραπείες (όπως ο χυμός cranberry) που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από την ταλαιπωρία των συμπτωμάτων, είναι και πάλι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να εξασφαλίσετε τη σωστή θεραπεία.

Αντιμετώπιση και πρόληψη της κυστίτιδας

 • Εάν χρησιμοποιείτε διάφραγμα, προφυλακτικά χωρίς λιπαντικό ή σπερματοκτόνο ζελέ για να αποφύγετε την εγκυμοσύνη, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τη μέθοδο αντισύλληψης.
 • Αδειάζετε την κύστη σας όσο συχνά αισθάνεστε την ανάγκη για να διατηρήσετε την καλή υγεία του ουροποιητικού συστήματος.
 • Γενικά συνιστάται να κάνετε ντους αντί να γεμίζετε την μπανιέρα με νερό, καθώς το κάθισμα στην μανιέρα μπορεί να είναι λιγότερο καθαρό από το ντους.
 • Αποφύγετε τη χρήση αρωματικών προϊόντων πάνω ή γύρω από τα γυναικεία γεννητικά όργανα. Αυτό περιλαμβάνει αφρόλουτρα, αποσμητικά κ.λπ.
 • Πριν την σεξουαλική πράξη να πλένεστε πολύ καλά.
 • Ουρήστε αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή για να ξεπλύνετε τα βακτηρίδια.
 • Είναι σημαντικό να διατηρείτε την περιοχή των γεννητικών οργάνων στεγνή φορώντας βαμβακερά εσώρουχα και ρούχα με άνετη εφαρμογή. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων και άλλων δυσάρεστων καταστάσεων.
 • Τα κράνμπερι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε στην καταπολέμηση των βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Δοκιμάστε να ενσωματώσετε ένα μόνο ποτήρι χυμό κράνμπερι στην καθημερινότητά σας για να δείτε τα οφέλη από μόνοι σας! Αν δεν έχετε την δυνατότητα να πίνετε ένα ποτήρι τουλάχιστον χυμό την ημέρα, εξετάστε το ενδεχόμενο να πάρετε τις κάψουλες cytoforte που περιέχουν εκχύλισμα cranberry.

Κάψουλες Cranberry

Cyto Forte : Απαλλαγείτε από την χρόνια ουρολοίμωξη (κυστίτιδα) για πάντα με την δύναμη του cranberry

Βοηθά να αποβάλλονται τα βακτήρια φυσικά - με την ούρηση.
Εμποδίζει την εμφάνιση βακτηριακών βιολογικών ταινιών
Εμποδίζει την επανεμφάνιση της ουρολοίμωξης
Κάνει το σώμα πιο ανθεκτικό στις ουρολοιμώξεις.

39.00€  78.00€

Άλλες θεραπείες για την κυστίτιδα που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι

Εάν θέλετε να θεραπεύσετε ή να ανακουφίσετε την κυστίτιδα σας στο σπίτι, εκτός από τον χυμό των cranberry υπάρχουν μερικές άλλες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε κατά τη διάρκεια που θα σας ταλαιπωρεί η κυστίτιδα.

1. Μαγειρική σόδα

Η αλλαγή των επιπέδων οξύτητας στα ούρα σας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και η μαγειρική σόδα ή διττανθρακική σόδα όπως είναι η επιστημονικής της ονομασία, είναι μια κοινή θεραπεία κυστίτιδας. Η ανάμειξη μαγειρικής σόδας με νερό για την παρασκευή ενός ποτού επιτρέπει στο αλκαλικό διάλυμα να φτάσει στην ουροδόχο κύστη σας, κάτι που μπορεί να κάνει τα ούρα σας λιγότερο όξινα και να σταματήσει την εξάπλωση των βακτηρίων.

2. Μηλόξυδο

Αυτό θα αλλάξει το pH της ουροδόχου κύστης καθιστώντας την λιγότερο φιλόξενη για τα σφάλματα.

3. Τσάι μαϊντανού

Το τσάι μαϊντανού είναι ένα υπέροχο αντιφλεγμονώδες ρόφημα το οποίο ανακουφίζει αμέσως τον πόνο.

4. Τσάι θυμάρι

Το τσάι αυτό είναι ένα ισχυρό Αντιβακτηριδιακό ρόφημα και πραγματικά μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό η στην εξάλειψη των βακτηριδίων που προκαλούν την λοίμωξη στο ουροποιητικό

5. Εξετάστε τα φυτικά φάρμακα

Μπορεί να βρείτε ανακούφιση και τη θεραπεία της κυστίτιδας από τη λήψη του συμπληρώματος Cytoforte , το οποίο είναι ένα απόλυτα φυτικό χάπι, που περιέχει εκχύλισμα cranberry. Λόγω της φυτικής του σύστασης δεν χρειάζεται να συνταγογραφηθεί και δεν έχει παρενέργειες η ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Ενώ περιμένετε να υποχωρήσει η κυστίτιδα, μπορείτε να παίρνετε παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως η παρακεταμόλη και η ιβουπροφαίνη για να ανακουφίσετε τον πόνο και την ενόχληση.

Εάν τα συμπτώματά σας δεν βελτιωθούν εντός τριών ημερών ή εάν εμφανίσετε σοβαρά συμπτώματα όπως αίμα στα ούρα σας ή πόνο στα πλευρά σας, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Αυτός είναι ο αρμόδιος που μπορεί να σας συνταγογραφήσει μια σύντομη σειρά αντιβιοτικών για την καταπολέμηση της κυστίτιδας.