Το καλυτερο συμπληρωμα για εμμηνοπαυση

Photo of author
Written By Καλιρρόη Κατσιάνου

Περιεχόμενα

Τα συμπληρώματα εμμηνόπαυσης μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη στην καθημερινή σας ρουτίνα και είναι γνωστό ότι φέρνουν ανακούφιση από ορισμένα από τα συμπτώματα που σχετίζονται με αυτή τη δύσκολη ορμονική περίοδο μετά το τέλος του εμμηνορροϊκού κύκλου μιας γυναίκας.

Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης και συμβαίνει αφού περάσουν 12 συνεχόμενοι μήνες χωρίς να υπάρχει έμμηνος ρύση, σηματοδοτώντας το τέλος της αναπαραγωγικής ηλικίας.

Οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν αυτή την ορμονική αλλαγή μετά την ηλικία των 40 ετών, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις συμβαίνει νωρίτερα (περιεμμηνόπαυση). Κατά την εμμηνόπαυση, τα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης των γυναικών αλλάζουν, οδηγώντας σε συμπτώματα όπως εξάψεις, διαταραχές του ύπνου και κολπική ξηρότητα.

Τα προεμμηνοπαυσιακά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ακανόνιστες ή παραλειπόμενες περιόδους, περιόδους που είναι βαρύτερες ή ελαφρύτερες από το συνηθισμένο, εξάψεις και επιτακτική ούρηση.

Ενώ η εμμηνόπαυση είναι αναπόφευκτη, υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη μετάβαση. Εκτός από αυτά τα προϊόντα, ένας άλλος συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες αναζητούν υποστήριξη κατά την εμμηνόπαυση είναι να υποβάλλονται σε θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, αυτό όμως συνήθως γίνεται όταν μια γυναίκα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά ορμονικά προβλήματα.

Αυτή η θεραπεία είναι γνωστό ότι αντικαθιστά τις ορμόνες και βελτιώνει τα συνήθη συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Ενώ τα συμπτώματα περνούν μετά από μερικά χρόνια, αυτός ο τύπος θεραπείας μπορεί να προσφέρει μεγάλη ανακούφιση.

Πολλές γυναίκες, ωστόσο, επιλέγουν να μην ακολουθήσουν την ορμονική θεραπεία και αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν αντ’ αυτού βιταμίνες και προϊόντα εμμηνόπαυσης, ενώ υπάρχουν και εκείνες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν έναν συνδυασμό των δύο.

Πολλά συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην μετρίαση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, όπως είναι οι εναλλαγές της διάθεσης, η κολπική ξηρότητα, η σεξουαλική ορμή, οι δερματικές παθήσεις και οι εξάψεις μετά την εμμηνόπαυση. Όποιον δρόμο κι αν ακολουθήσετε, φροντίστε να επικοινωνήσετε πρώτα με τον ιατρό σας για να βρείτε την καλύτερη πορεία θεραπείας για εσάς.

Περιηγηθείτε στην παρακάτω λίστα μας για να βρείτε το καλύτερο συμπλήρωμα για την εμμηνόπαυση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Το καλύτερο συμπλήρωμα για την εμμηνόπαυση: Με μια ματιά

 • Καλύτερο συνολικό συμπλήρωμα για την εμμηνόπαυση: Solgar MenoPrime | Αγοράστε τώρα
 • Το καλύτερο συμπλήρωμα για την εμμηνόπαυση για την κόπωση: Now Foods Chaste Berry Vitex Extract 300mg | Αγοράστε τώρα
 • Το καλύτερο συμπλήρωμα για την εμμηνόπαυση για τις εξάψεις: Lamberts Soya Isoflavones 50mg | Αγοράστε τώρα
 • Συμπλήρωμα εμμηνόπαυσης με την καλύτερη τιμή: Vitabiotics MENOPACE 30 | Αγοράστε τώρα
 • Το καλύτερο συμπλήρωμα για την εμμηνόπαυση για τις εναλλαγές της διάθεσης: Vitabiotics Menopace Night | Αγοράστε τώρα

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο συμπλήρωμα για την εμμηνόπαυση

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπία στις ορμόνες και, για πολλούς, αυτό σημαίνει έλλειψη βιταμινών ή μετάλλων. Με τη χρήση συμπληρωμάτων, θα παρατηρήσετε διαφορά σε αυτές τις σωματικές αλλαγές και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ποιοι τύποι βιταμινών βοηθούν στην υποστήριξη των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης;

Υπάρχουν πολλές βιταμίνες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων που μπορεί να σας επηρεάζουν σε καθημερινή βάση. Ορισμένα συμπληρώματα περιλαμβάνουν βιταμίνες όπως η Β6 και η Β12, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στις γνωστικές λειτουργίες και να μειώσουν ακόμη και τον κίνδυνο άνοιας.

Τα συμπληρώματα που περιλαμβάνουν βιταμίνη D έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν από την κολπική ξηρότητα, ενώ οι βιταμίνες D και Ε μπορούν επίσης να βελτιώσουν και να μειώσουν τις εξάψεις και τις εναλλαγές της διάθεσης.

Τα περισσότερα συμπληρώματα περιλαμβάνουν φυτικά συστατικά. Ένα κοινό συστατικό που βρίσκεται σε αυτά τα συμπληρώματα είναι η σόγια, η οποία, σύμφωνα με ορισμένους επαγγελματίες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εξάψεων, καθώς και στη διατήρηση της ισορροπίας των ορμονών και στην υποστήριξη των γνωστικών λειτουργιών. Ένα άλλο συστατικό είναι το μαγνήσιο, το οποίο βοηθά στη μετάβαση στην εμμηνόπαυση. Είναι γνωστό ότι συμβάλλει στη βελτίωση των διαταραχών του ύπνου και παίζει επίσης ρόλο στη μείωση της κόπωσης.

Πρέπει να παίρνω καθημερινά συμπλήρωμα διατροφής για την εμμηνόπαυση;

Τα περισσότερα συμπληρώματα στην παρακάτω λίστα προορίζονται για καθημερινή χρήση και θα δείτε βελτίωση μετά από μερικές εβδομάδες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν γυναικολόγο πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα, ειδικά αν παίρνετε ήδη φαρμακευτική αγωγή. Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα, να διαβάζετε πάντα τα φυλλάδια που περιλαμβάνονται και να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες.

Ποια φυτικά μέταλλα είναι διαθέσιμα;

Αρκετά συμπληρώματα με βάση τα βότανα έχουν βρεθεί ότι είναι ευεργετικά για τα επίπεδα ενέργειας, τις διακυμάνσεις της διάθεσης και τις νυχτερινές εφιδρώσεις. Ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά στα συμπληρώματα για την εμμηνόπαυση είναι το φύλλο φασκόμηλου. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό συστατικό που είναι γνωστό ότι ανακουφίζει από τις εξάψεις και την υπερβολική εφίδρωση. Άλλες κοινές φυτικές φόρμουλες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα συστατικά:

 • Λυγαριά
 • Σαφράν
 • Σιμισιφούγκα (Black cohosh)
 • Άγρια γλυκοπατάτα
 • Ραβέντι Σιβηρίας
 • Ρίζα μάκα

Τα καλύτερα συμπληρώματα για την εμμηνόπαυση

1. Solgar MenoPrime 30 Mini Tablets

Τιμή: 20,75 €: (30 ταμπλέτες) | Αγοράστε τώρα από το Pharm24

Εάν υποφέρετε από πολλαπλά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως νυχτερινές εφιδρώσεις, ένταση, χαμηλά επίπεδα ενέργειας και γενική ευεξία, αυτό το συμπλήρωμα θα βοηθήσει να μειωθούν πολλά από αυτά τα προβλήματα, και μάλιστα γρήγορα. Η φόρμουλα έχει δημιουργηθεί με βιταμίνες Β, D, καθώς και μια φυτική προσθήκη από εκχύλισμα κρόκου για τη διατήρηση ενός συνολικού, ισορροπημένου, καλύτερου εαυτού.

Όσες το δοκίμασαν αισθάνθηκαν ότι οι εξάψεις τους μειώθηκαν και τα επίπεδα ενέργειάς τους αυξήθηκαν, αφήνοντάς τις να αισθάνονται πολύ καλύτερα σε καθημερινή βάση. Αν και ελαφρώς ακριβότερο από τα περισσότερα άλλα στη λίστα μας, η φόρμουλα Solgar MenoPrime έχει δημιουργηθεί με φυσικά προϊόντα και είναι κατάλληλη για άτομα με ποικίλες διατροφικές απαιτήσεις.

Δοσολογία: 1 δισκίο την ημέρα, Διατροφή: Χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη, χωρίς ξηρούς καρπούς, χωρίς ζάχαρη.

Αγοράστε τώρα από το pharm24


2. Now Foods Chaste Berry Vitex Extract 300mg: Το καλύτερο συμπλήρωμα για την εμμηνόπαυση για την κόπωση

Τιμή: 23,27 €: (90 δισκία) | Αγοράστε τώρα από pharm24

Chaste Berry Vitex

Σχεδιασμένο για γυναίκες άνω των 45 ετών, αυτό το συμπλήρωμα διατροφής σχεδιάστηκε για να σας κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, αντιμετωπίζοντας συγκεκριμένα την κόπωση. Θα διαπιστώσετε πως τα επίπεδα ενέργειάς σας να αυξάνονται μετά τη χρήση αυτού του συμπληρώματος και θα βελτιωθεί η διάθεση σας.

Λόγω των βιταμινών μπορεί να παρατηρήσετε επίσης μια διαφορά στην ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών σας. Αυτό το συμπλήρωμα είναι επίσης γνωστό ότι συμβάλλει στη υγεία των οστών.

Δοσολογία: Ένα δισκίο την ημέρα με ένα κύριο γεύμα, Διατροφή: Κατάλληλο για χορτοφάγους

Προειδοποίηση: Δεν ενδείκνυται για όσους ακολουθούν αγωγή με αντιπηκτικά φάρμακα

Αγοράστε τώρα από pharm24


3. Lamberts Soya Isoflavones 50mg: Το καλύτερο συμπλήρωμα εμμηνόπαυσης για τις εξάψεις

Τιμή: 21,17 €: (60 ταμπλέτες) | Αγοράστε τώρα από τo Pharm24

Εάν υποφέρετε από εξάψεις, το Lamberts Soya Isoflavones είναι ένα παραδοσιακό φυτικό συμπλήρωμα που συνιστάται από πολλές γυναίκες άνω των 45 ετών. Οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις μπορεί να γίνουν πραγματικό πρόβλημα στην καθημερινή ζωή και αυτό το προϊόν μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας πολυπόθητης αλλαγής στο σώμα για την ανακούφιση ορισμένων από αυτά τα κοινά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Αυτό το συμπλήρωμα όχι μόνο υποστηρίζει και μειώνει την επαναλαμβανόμενη αλλαγή στη θερμοκρασία του σώματος μιας γυναίκας που προκαλεί εξάψεις, αλλά βοηθά επίσης στις εναλλαγές της διάθεσης και βοηθά στη γενική ευεξία. Κάποιες κυρίες που δεν μπορούσαν να κάνουν ορμονική θεραπεία ανάφεραν ότι αυτό το συμπλήρωμα τις βοήθησε να κοιμούνται καλύτερα τη νύχτα.

Δοσολογία: 1 με 2 ταμπλέτες την ημέρα, Διατροφή: Κατάλληλο για vegans

Αγοράστε τώρα από τo Pharm24


4. Vitabiotics MENOPACE: Το πιο οικονομικό συμπλήρωμα για την εμμηνόπαυση

Τιμή: 10.88 €: (30 δισκία) | Αγοράστε τώρα από το pharmasofia.gr

Vitabiotics MENOPACE

Αυτό το συμπλήρωμα προτιμάται για την εξαιρετική του τιμή και αλλά και την δράση του καθώς υπάρχουν πολλά θετικά σχόλια στο διαδίκτυο για τα οφέλη του συμπληρώματος πριν και μετά την εμμηνόπαυση. Μετά από μερικές εβδομάδες λήψης του Vitabiotics Menopace Originals, ορισμένες γυναίκες παρατήρησαν πραγματική διαφορά στη διάθεσή τους και είχαν λιγότερες εξάψεις.

Αυτό το συμπλήρωμα περιλαμβάνει 22 θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Β6 και της βιταμίνης D, και είναι μια μεγάλη υποστήριξη γενικά για την υγεία του οργανισμού σας. Εάν αγοράζετε προϊόντα από το online φαρμακείο, υπάρχει συχνά διαθέσιμη προσφορά για τα προϊόντα Vitabiotics.

Δοσολογία: Ένα δισκίο την ημέρα

Αγοράστε τώρα από το pharmasofia.gr


5. Vitabiotics Menopace Night: Το καλύτερο συμπλήρωμα εμμηνόπαυσης για τις διακυμάνσεις της διάθεσης

Τιμή: 17,16 €: (30 ταμπλέτες) | Αγοράστε τώρα από το Pharm24

Vitabiotics Menopace Night

Η εμμηνόπαυση προκαλεί στο σώμα κάθε γυναίκας διαφορετική συμπεριφορά, με μια μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων. Το Menopace Night είναι μια βοτανική φόρμουλα που δημιουργήθηκε από 24 θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζει τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης που περνούν διάφορα συμπτώματα. Τα φυσικά στοιχεία του Menopace Night έχουν δοκιμαστεί κλινικά, με έρευνες να δείχνουν ότι μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση, φέρνοντας μια πιο ήρεμη και χαλαρή κατάσταση του νου.

Με πολλές γυναίκες να αναζητούν παρηγοριά από τις εναλλαγές της διάθεσης, τις νυχτερινές εφιδρώσεις, τις εξάψεις και την κολπική ξηρότητα, το Menopace Night της Vitabiotics έχει τη φήμη ότι βοηθά στη μείωση αυτών των συμπτωμάτων και ορισμένες γυναίκες έχουν παρατηρήσει τη διαφορά στο σώμα τους μετά από λίγες μόνο ημέρες λήψης. Πολλές ευχαριστημένες γυναίκες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σχολίασαν επίσης τη βελτίωση της διάθεσης και του ύπνου.

Δοσολογία: Ένα δισκίο την ημέρα, Διατροφή: Βιταμίνη, κατάλληλο για vegans, χωρίς γλουτένη.

Αγοράστε τώρα από το Pharm24

miss webbie logoΗ ομάδα του Miss Webbie ψάχνει, διαβάζει, ανακαλύπτει και σου προτείνει ό,τι πιο χρήσιμο και πρακτικό για να κάνει την καθημερινότητά σου καλύτερη με γρήγορες, άμεσες, θετικές και ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή σου.