Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τη διέγερση της κλειτορίδας

Photo of author
Written By Achilleas Kandis

Περιεχόμενα

Ξέρετε πώς στο Όνειρο καλοκαιρινής νυχτός, ο Σαίξπηρ έγραψε: “Αν και μικρή, είναι άγρια”; Ναι, αυτό ουσιαστικά συνοψίζει την κλειτορίδα σου. Η  κλειτορίδα που συχνά έχει πλάτος μόλις δύο εκατοστά- έχει περίπου 8.000 νευρικές απολήξεις, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο μέρος του αιδοίου. Με άλλα λόγια, η διέγερση της κλειτορίδας είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για σεξ ανωτέρου επιπέδου.

Στην πραγματικότητα, “η διέγερση της κλειτορίδας είναι απαραίτητη για τις περισσότερες γυναίκες για να έχουν οργασμό”, λέει η Erica Marchand, PhD, αδειούχος ψυχολόγος που ειδικεύεται στη θεραπεία ζευγαριών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. “Αισθάνεται πολύ ωραία, την βοηθάει να ερεθιστεί, μπορεί να βοηθήσει στη λίπανση του κόλπου και γενικά κάνει πολύ πιο ευχάριστη τη σεξουαλική εμπειρία”.

Το να κάνετε τη δράση της κλειτορίδας ένα τακτικό μέρος της σαρκικής σας ρουτίνας μπορεί να κάνει τους οργασμούς ακόμα πιο δυνατούς, αλλά είναι επίσης μια σημαντική αλλαγή παιχνιδιού για τους ανθρώπους που συνήθως δεν έχουν οργασμό από το διεισδυτικό σεξ, είτε αυτό συμβαίνει επειδή έχουν περίοδο, είτε επειδή βρίσκουν τη διείσδυση επώδυνη, είτε απλά δεν την θέλουν.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι η κλειτορίδα είναι ουσιαστικά το σεξουαλικό όργανο που ισοδυναμεί με τη μικρή μηχανή που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Αν όμως μόλις γνωρίσατε την κλειτορίδα ή θα θέλατε να τη γνωρίσετε καλύτερα, δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε, σύμφωνα με τους ειδικούς του Woman health.

Διαβάστε επίσης : Πως τελειώνει μια κοπέλα

Τι είναι και που βρίσκεται η κλειτορίδα

Fun fact: Η κλειτορίδα είναι το μοναδικό όργανο στο ανθρώπινο σώμα που υπάρχει αποκλειστικά για τη σεξουαλική απόλαυση, λέει η σεξοθεραπεύτρια Wendasha Jenkins Hall, PhD, σεξουαλική παιδαγωγός και ερευνήτρια με έδρα την Ατλάντα της Τζόρτζια. Μπορεί να τη γνωρίζετε ως το μικρό, μπιζελοειδές εξόγκωμα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κορυφή των μικρών χειλέων, περίπου τέσσερα εκατοστά πάνω από την είσοδο του κόλπου. Αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα μόνο το εξωτερικό τμήμα της κλειτοριδικής δομής.

“Το κομμάτι που βλέπουμε στην κορυφή του αιδοίου είναι μόνο ένα τμήμα της κλειτορίδας”, λέει η Donna Oriowo, LCSW, CST, πιστοποιημένη σεξοθεραπεύτρια και ιδιοκτήτρια του Annodright. “Έχει επίσης εσωτερικές δομές, οι οποίες μπορούν να διεγερθούν και εσωτερικά”. Ολόκληρη η δομή, προσθέτει η Oriowo, είναι ουσιαστικά το ισοδύναμο του αιδοίου ενός ατόμου με πέος.

H ανατομία της κλειτορίδας

Το μέρος της κλειτορίδας που μπορείτε πραγματικά να δείτε -δηλαδή το εξωτερικό μέρος- είναι η βάλανος, ή αλλιώς το εξόγκωμα. Υπάρχει επίσης η κουκούλα της κλειτορίδας, η οποία καλύπτει και προστατεύει τη βάλανο από ερεθισμούς, βλάβες και το κακό είδος της υπερδιέγερσης. (Θυμάστε όλες αυτές τις νευρικές απολήξεις; Η βάλανος είναι ένα ευαίσθητο πράγμα).

Εσωτερικά, η κλειτορίδα είναι από στυτικό ιστό που γεμίζει με αίμα και διαστέλλεται όταν διεγείρεται. Έχει σχήμα σαν κόκκαλο ευχών, με δύο “πόδια”, που ονομάζονται crura, τα οποία περιβάλλουν τον κολπικό σωλήνα, και βολβούς που στηρίζονται μεταξύ των crura και του κολπικού τοιχώματος.

Άρα το σημείο G είναι στην πραγματικότητα απλώς το εσωτερικό τμήμα της κλειτορίδας;

Περίπου! Με την πάροδο των ετών, έχουν γίνει πολλές αντικρουόμενες έρευνες σχετικά με το σημείο G, αλλά γενικά θεωρείται ότι βρίσκεται μερικά εκατοστά μέσα στον κόλπο κατά μήκος του μπροστινού τοιχώματος. Ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό το σημείο αισθάνεται τόσο καλά επειδή βρίσκεται ακριβώς εκεί όπου οι βολβοί της κλειτορίδας αγγίζουν το κολπικό τοίχωμα – πράγμα που σημαίνει ότι, κατά κάποιον τρόπο, ο οργασμός στο σημείο G είναι και κλειτοριδικός οργασμός.

Διαβάστε επίσης : Τα οφέλη του οργασμού

Πώς διεγείρετε την κλειτορίδα

Πάμε τώρα, στα καλά πράγματα: διέγερση της κλειτορίδας. Αν χρησιμοποιείτε τα δάχτυλα ή το στόμα σας για να διεγείρετε την κλειτορίδα σας ή την κλειτορίδα του συντρόφου σας, η σεξολόγος Jess O’Reilly, οικοδέσποινα του podcast Sex with Dr. Jess, έχει μερικές συμβουλές. “Με τα δάχτυλα, τρίψτε όλο το μήκος του αιδοίου – μην εστιάζετε μόνο στο κεφάλι της κλειτορίδας”, λέει η O’Reilly. “Δοκιμάστε το Pussy Pocket: Πιέστε την παλάμη σας στο ηβικό τους ύψωμα και τυλίξτε τα δάχτυλά σας γύρω από το μήκος των χειλιών τους. Πιέστε και τρίψτε αργά, αισθησιακά και απαλά για αρχή και στη συνέχεια αυξήστε την πίεση καθώς αυξάνεται η διέγερσή τους”.

Η Oriowo προτείνει επίσης τα αγγίγματα να είναι ήπια και ελαφριά. “Ξεκινήστε με ένα ελαφρύ άγγιγμα για να χτίσετε την προσμονή. Το να ξεκινήσετε με υπερβολική πίεση μπορεί να είναι επώδυνο”, λέει. Μόλις αποκτήσετε έναν ρυθμό, μπορείτε να αυξήσετε σιγά σιγά την πίεση. “Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό χτύπημα-χτύπημα στην κλειτορίδα, από πλευρά σε πλευρά ή σε κύκλο”. Και, φυσικά, ακολουθήστε τους βασικούς κανόνες για το δάχτυλο: Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά και τα νύχια σας λεία, και μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό.

Όσον αφορά το στοματικό, η O’Reilly προτείνει να πιέσετε σταθερά την κλειτορίδα του συντρόφου σας με την γλώσσα σας και να κινείστε πλάι-πλάι και πάνω-κάτω. “Μπορείτε επίσης να τυλίξετε τη γλώσσα σας σε ένα σωλήνα και να τη γλιστρήσετε πάνω από το κεφάλι της κλειτορίδας τους ή ακριβώς μέσα στον κόλπο”, προσθέτει. “Προφανώς, το πιο σημαντικό μέρος του σεξ περιλαμβάνει την ανοιχτή επικοινωνία, οπότε ελέγξτε για να δείτε τι αρέσει στην σύντροφο σας πριν και κατά τη διάρκεια κάθε σεξουαλικής επαφής”.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παιχνίδια και δάχτυλα για να διεγείρετε την κλειτορίδα σας κατά τη διάρκεια του διεισδυτικού σεξ. Αν και υπάρχουν στάσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία κάποιας φυσικής τριβής που προκαλεί ευεξία -περισσότερα σε αυτό σε ένα λεπτό-, η Oriowo προτείνει να δώσετε σκόπιμη έμφαση στην κλειτορίδα, αντί να επιλέξετε απλώς μια στάση που τυχαίνει να προσφέρεται για διέγερση της κλειτορίδας.

“Προσωπικά πιστεύω ότι αν θέλετε να διεγείρετε την κλειτορίδα σας, κάντε το σωστά”, λέει. “Γενικά, πολλές από τις στάσεις στις οποίες κάνουμε ήδη σεξ, μπορούμε να τις κάνουμε πιο φιλικές προς την κλειτορίδα, κάνοντας κύκλους ή σπρώχνοντας μπρος-πίσω, ώστε να εμπλέκεται και η κλειτορίδα. Αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, καλύτερα είναι να αφήσουμε κάποιον να απλώσει το χέρι του και να μας αγγίξει”.

Αν η σεξουαλική σας ρουτίνα επικεντρώνεται συνήθως γύρω από τη διείσδυση, αυτές οι 13 εγκεκριμένες από ειδικούς στάσεις θα σας βοηθήσουν να ενσωματώσετε τη διέγερση της κλειτορίδας σε όλες τις στάσεις σας.

  1. Στάση πάνω στο τραπέζι

Αυτή η στάση παρέχει εύκολη πρόσβαση στην κλειτορίδα, λέει ο Jenkins Hall. “Κάθε σύντροφος μπορεί να διεγείρει την κλειτορίδα με τα χέρια του ή με ένα παιχνίδι κατά τη διάρκεια του σεξ. Επίσης, η κλειτορίδα μπορεί να σπρώχνεται απαλά προς τα κάτω για να δέχεται διέγερση κατά τη διάρκεια της κίνησης του αγγίγματος”. Επιπλέον, αυτή η στάση ανεβάζει την οικειότητα, καθώς υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για οπτική επαφή.

Πώς να το κάνετε: Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό σε τραπέζι – οποιαδήποτε επιφάνεια που φθάνει τον σύντροφό σας στο ύψος του καβάλου μας κάνει. Βάλτε τον να εισέλθει μέσα σας ενώ κάθεστε ή ξαπλώνετε στην άκρη ενός τραπεζιού, ενός πάγκου ή ίσως ακόμα και στο κρεβάτι σας.

Τροποποιήσεις: Αν η στάση γίνεται άβολη, η Jenkins Hall συνιστά να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από την σύντροφο σας

2. Πλάγια διείσδυση

Θέλετε να νιώσετε κάθε σπιθαμή του συντρόφου σας; Δοκιμάστε αυτό. “Αυτή η πλάγια θέση είναι υπέροχη επειδή παρέχει επαφή δέρμα με δέρμα και η κλειτορίδα είναι άμεσα διαθέσιμη”, λέει η Jenkins Hall. “Κάθε σύντροφος μπορεί να παρέχει διέγερση στην κλειτορίδα ενώ διεισδύει από πίσω, απλά τυλίγοντας τα χέρια του προς τα εμπρός, αφού και οι δύο είναι ξαπλωμένοι και κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση”.

Πώς να το κάνετε: Ξαπλώνετε και οι δύο στο πλάι, κοιτάζοντας προς την ίδια κατεύθυνση. Φέρτε τα γόνατά σας ελαφρώς προς τα πάνω, ενώ ο σύντροφός σας γλιστράει πίσω από τη λεκάνη σας και εισέρχεται σε εσάς από πίσω.

Τροποποιήσεις: Δεδομένου ότι η στάση μπορεί να κάνει την κλειτορίδα λίγο πιο δύσκολα προσβάσιμη, η σύντροφος θα πρέπει να ανοίξει τα πόδια της για να την κάνει πιο προσιτή, προτείνει η Jenkins-Hall.

3. Στάση “Πρέτσελ”

erethismos klytoridas stasi pretzel

Γνωρίζετε ήδη ότι τα κουλούρια “πρέτσελ” έχουν ωραία γεύση, αλλά η στρέβλωση του σώματός σας σαν ένα τέτοιο κουλούρι μπορεί να προκαλέσει εκρηκτική απόλαυση. Απομακρυνθείτε από τον κανόνα της ώθησης και επικεντρωθείτε στην τριβή για μέγιστα αποτελέσματα. “Αυτή η στάση έχει να κάνει με την επίμονη σύνδεση και την τριβή μεταξύ σας”, λέει ο σεξοθεραπευτής Ian Kerner, PhD, συγγραφέας του She Comes First. Αυτή η δράση τριβής θα σας βοηθήσει να κάνετε την κλειτορίδα σας πολύ ευτυχισμένη.

Πώς να το κάνεις: Ξαπλώστε στη δεξιά πλευρά σας. Ο σύντροφός σας γονατίζει, αγκαλιάζει το δεξί σας πόδι και κουλουριάζει το αριστερό σας πόδι γύρω από την αριστερή του πλευρά. Βάλτε τον να μπει μέσα σας από εδώ. Αυτό θα προσφέρει βαθιά διείσδυση και εύκολη πρόσβαση στην κλειτορίδα.

Τροποποιήσεις: Δεν αισθάνεστε αρκετή πίεση; Βάλτε τον σύντροφό σας να γείρει προς τα πίσω. “Αν γέρνει προς τα εμπρός, είναι πιο εύκολο να σας διεγείρει χειροκίνητα”, λέει ο Kerner. “Αλλά το να γέρνετε προς τα πίσω προσφέρει την καλύτερη γωνία για να πιέσετε ο ένας τον άλλον”.

4. Στάση “καθιστοί πρόσωπο με πρόσωπο”

erethismos klytoridas stasi-face-off

Αυτή η ρομαντική στάση δίνει μεγάλη έμφαση στην κλειτορίδα σας και επιπλέον, παρέχει επιπλέον στήριξη, η οποία είναι χρήσιμη για σεξ με μεγάλη χρονική διάρκεια. Μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας ένα χέρι, ή μπορείτε να κλείσετε την απόσταση μεταξύ των δύο σωμάτων σας για να πάτε χωρίς χέρια. “Τρίψου πάνω του για να έχεις τη διέγερση που χρειάζεσαι”, λέει η Kerner.

Πώς να το κάνεις: Ο σύντροφός σας κάθεται σε μια καρέκλα ή στην άκρη του κρεβατιού. Εσείς τον κοιτάζετε προς το μέρος σας, καβάλα στην αγκαλιά του. Από εδώ, μπορείτε να ελέγχετε τη γωνία και το βάθος της εισόδου και των ωθήσεων.

Τροποποιήσεις: Βάλτε τον να στηρίξει το βάρος σας και, στη συνέχεια, γείρετε προς τα πίσω για περισσότερη επαφή της κλειτορίδας με το σώμα του. “Σκεφτείτε το σαν να σας βουτάνε κατά τη διάρκεια ενός χορού”, λέει η Kerner. “Με αυτή την υποστήριξη, μπορείτε να αποκτήσετε έναν καλό ρυθμό”.

5. Η στάση του βατράχου

Ενώ αυτή η στάση είναι φυσική για τη διέγερση του σημείου G, μπορεί να είναι νικηφόρα και για την κλειτορίδα σας. “Όταν ο σύντροφός σας βρίσκεται σε αρκετά άνετη θέση, μπορεί να προσπαθήσει να φτάσει από κάτω σας και να προσφέρει διέγερση της κλειτορίδας”, λέει η Kerner.

Πώς να το κάνετε: Αυτό είναι ένα τροποποιημένο στυλ στα 4 η dog style. Για να κάνετε αυτή την παραλλαγή, πέστε στα χέρια και στα γόνατα- στη συνέχεια, κρατώντας τους γοφούς σας σηκωμένους, ακουμπήστε το κεφάλι και τα χέρια σας στο κρεβάτι. Βάλτε τον σύντροφό σας να εισέλθει μέσα σας από πίσω, ενώ κρατάτε τους γοφούς σας για επιπλέον υποστήριξη της ώθησης. Μπορεί να τρίψει την κλειτορίδα σας από αυτή τη θέση ή μπορείτε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας.

Τροποποιήσεις: Αν η ώθηση τον δυσκολεύει να κρατήσει το χέρι του στο στόχο, βάλτε τον να τρίβεται πάνω σας κυκλικά αντί γι’ αυτό. Η λιγότερη κίνηση μέσα-έξω μπορεί να κάνει πιο σταθερή τη σύνδεση.

6. Ιεραποστολική

erethismos klytoridas stasi-ierapostoliki

Είναι η κλασική ιεραποστολική στάση. “Αυτό μπορεί να είναι ωραίο αν είστε σε θέση να επικεντρωθείτε λιγότερο στην ώθηση και περισσότερο στη σύνδεση”, λέει ο Kerner. Αν χρειάζεστε ένα πιο δυνατό άγγιγμα, μη διστάσετε να πιάσετε τον πισινό τους και να τους τραβήξετε πιο βαθιά μέσα σας, ώστε η περιοχή της λεκάνης τους να πιέζει πιο δυνατά την κλειτορίδα σας.

Πώς να το κάνεις: Ξαπλώστε ανάσκελα, ενώ ο σύντροφός σας βρίσκεται μπρούμυτα από πάνω σας. Βάλτε τον να μπει μέσα σας εδώ, πιέζοντας κοντά ο ένας τον άλλον, ώστε το πέος να τρίβεται πάνω στην κλειτορίδα σας. Από εδώ και πέρα, παίξτε λίγο με τη θέση -αλλάξτε τη γωνία των ποδιών σας για να αλλάξετε την αίσθηση και για τους δυο σας. Η Oriowo προτείνει να προσθέσετε μια ελαφριά κύλιση του σώματος.

Τροποποιήσεις: O’Reilly συνιστά την τεχνική της συνουσιακής ευθυγράμμισης, μια δημοφιλής παραλλαγή του ιεραποστολικού, στην οποία ο σύντροφος “γλιστράει ελαφρώς προς τα πάνω”, επιτρέποντας πρόσθετη τριβή.

7. Η γνωστή και κλασική “Doggy Style”

erethismos klytoridas stasi-doggy style

Αυτή η κίνηση είναι ιδανική αν θέλετε o σύντροφό σας να διεγείρει την κλειτορίδα σας για εσάς. “Μπορεί να είναι δύσκολο να διεγείρετε εσείς η ίδια την κλειτορίδα σας επειδή βρίσκεστε κάτω και με τα δύο χέρια, αλλά ο σύντροφος σας μπορεί να σκύψει και να φτάσει από κάτω για να αγγίξει την κλειτορίδα σας”, λέει η Kerner.

Πώς να το κάνετε: Πέσε στα τέσσερα. Ο σύντροφός σας γονατίζει πίσω σας, με το πάνω μέρος του σώματός του ίσια ή ελαφρώς κρεμασμένο από πάνω σας. Και πάλι, αυτή η στάση επιτρέπει τη βαθιά διείσδυση και την εύκολη πρόσβαση στην κλειτορίδα σας. Είτε διεγείρετε τη δική σας κλειτορίδα με το ένα χέρι, ενώ ισορροπείτε στο άλλο, είτε ζητήστε από τον σύντροφό σας να αναλάβει τον απόλυτο έλεγχο.

Τροποποιήσεις: Ζητήστε από τον σύντροφό σας να σκύψει ακόμα περισσότερο, ώστε το χέρι του να μπορεί να παραμείνει πιεσμένο πάνω στην κλειτορίδα σας, ή να περάσετε από την ώθηση σε πιο ομαλές κινήσεις λείανσης. Με αυτόν τον τρόπο, ίσως μπορέσετε να στηριχτείτε αρκετά ώστε να κάνετε τη δουλειά μόνοι σας.

8. Στάση “αντίστροφη πίεση”

erethismos klytoridas stasi-reverseΑισθάνεστε οικεία με τον σύντροφο σας; Αυτή η στάση προσφέρει πολύ μεγάλη απόλαυση και για δύο : απόλυτη εγγύτητα με τον σύντροφό σας και άφθονη διέγερση της κλειτορίδας. “Μόλις τοποθετηθείτε και οι δύο άνετα, μπορείτε να μπείτε σε έναν υπέροχο ρυθμό τριβής πάνω στο πόδι του”, λέει η Kerner.

Πώς να το κάνεις: Η Kerner λέει ότι ο κόσμος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός: Από την ιεραποστολική στάση, χωρίς να τραβηχτείτε έξω, γυρίστε μαζί στο πλάι, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας για να στηρίξετε το πάνω μέρος του σώματός σας. Από εδώ, έχετε την ίδια πίεση ολόκληρου του σώματος (καλά νέα για την κλειτορίδα σας). Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να μπλέξετε τα πόδια σας εδώ, για επιπλέον διέγερση.

Τροποποιήσεις: Ένας από εσάς μπορεί να γλιστρήσει ένα χέρι προς τα νότια για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη στάση. “Εφόσον είστε στα πλάγια, έχετε αρκετή στήριξη για να παρέχετε εύκολα κάποια χειροκίνητη διέγερση”, λέει η Kerner.

9. Στάση “το κοχύλι”

erethismos klytoridas stasi-sheashell

Το να ανοίγεσαι είναι καλό πράγμα όταν προσπαθείς να ξεφύγεις. “Όταν το αιδοίο σας είναι πολύ εκτεθειμένο, υπάρχει μεγάλη διέγερση της κλειτορίδας και των εσωτερικών χειλέων”, λέει ο Kerner. Mην χρησιμοποιείς τα χέρια σου και επικεντρώσου στην οπτική τους να γλιστράνε μέσα και έξω από εσένα, αν χρειάζεσαι λίγο ερωτικό καύσιμο.

Πώς να το κάνεις: Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια σας σηκωμένα μέχρι τέρμα και τους αστραγάλους σας σταυρωμένους πίσω από το δικό σας κεφάλι. Βάλτε τον σύντροφό σας να εισέλθει μέσα σας από ιεραποστολική στάση.

Τροποποιήσεις: Καταργήστε τη δράση των χεριών. Ζητήστε από τον σύντροφό σας να επανατοποθετήσει το σώμα του λίγο ψηλότερα, ώστε η λεκάνη του να είναι ακριβώς πάνω στην κλειτορίδα σας, λέει η Kerner.

10. Η στάση “Ο μάγος του φλίπερ”

erethismos klytoridas stasi-pinball wizardΗ συγκεκριμένη στάση παρέχει φοβερές αισθήσεις για τις περιοχές της κοιλιάς σας. Ένα άλλο πλεονέκτημα που επισημαίνει ο Marchand: Αυτή η στάση είναι ιδανική για παρακολούθηση. “Ο μάγος του φλιπερ είναι η τέλεια στάση για να μπορείς να παρακολουθείς τον σύντροφό σου να κάνει τα δικά του πράγματα! Και επίσης για τη δυνατότητα διέγερσης του σημείου G, ανάλογα με τη γωνία ώθησης, καθώς και για χειροκίνητη διέγερση της κλειτορίδας από οποιονδήποτε από τους δύο συντρόφους”, λέει. Το κλειδί εδώ είναι να έρχεσαι πολύ κοντά και στη συνέχεια να αλλάζεις την κατεύθυνση των κινήσεών σου. Αντί για κανονική ώθηση, βάλτε τον σύντροφό σας να κινεί το σώμα σας πάνω-κάτω ενάντια στο δικό του.

Πώς να το κάνεις: Πάρτε μια μερική στάση γέφυρας, με το βάρος σας να στηρίζεται στους ώμους σας. Ο σύντροφός σας μπαίνει μέσα σας από γονατιστή θέση. Μπορείτε να προσαρμόσετε το ύψος σας σηκώνοντας τους γοφούς σας ψηλότερα ή ανεβαίνοντας στις μύτες των ποδιών σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ρίξετε το ένα πόδι πάνω στον ώμο του για βαθύτερη διείσδυση.

Τροποποιήσεις: Σταθεροποιήστε τον εαυτό σας (μπορεί να χρειαστεί να κατέβετε, εκτός αν ο σύντροφός σας μπορεί να σας στηρίξει με το ένα χέρι), και βάλτε τον να αγγίξει την κλειτορίδα σας όπως ακριβώς σας αρέσει. “Αν αυτοί έχουν τη δύναμη γι’ αυτό, αυτό θα μπορούσε σίγουρα να λειτουργήσει”, λέει η Kerner.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια για υποστήριξη, προσθέτει η Marchand: “Για να διευκολύνετε τη διέγερση της κλειτορίδας σε αυτή τη στάση, θα πρόσθετα μια στοίβα μαξιλάρια ή ένα αφρώδες στήριγμα κάτω από τον σύντροφό σας, ώστε και οι δύο συμμετέχοντες να μπορούν να χαλαρώσουν περισσότερο και να επικεντρωθούν λιγότερο στο να κρατούν τον άλλον και περισσότερο στις κινήσεις τους και στη συνέπεια της διέγερσης της κλειτορίδας”.

11. Στάση “αυτοσυγκέντρωση”

erethismos klytoridas stasi-omΑν χρειάζεστε μεγάλης διάρκειας διέγερση της κλειτορίδας, μπορείτε να κάτσετε σε αυτή την άνετη θέση και να μείνετε εκεί για λίγο. Ελάτε πολύ κοντά και τρίψτε τον σύντροφό σας, λέει η Kerner: “Το θέμα είναι πραγματικά να έρθουν σε επαφή η λεκάνη του και η κλειτορίδα σας”.

Πώς να το κάνεις: Ο σύντροφός σας κάθεται σταυροπόδι και εσείς κάθεστε στην αγκαλιά του κοιτώντας τον. Τυλίξτε τα πόδια σας γύρω του και αγκαλιάστε ο ένας τον άλλον για στήριξη. Αντί να σπρώχνετε, δοκιμάστε να κουνηθείτε για να αξιοποιήσετε πραγματικά στο έπακρο αυτή τη στάση.

Τροποποιήσεις: Αλλάξτε τις κινήσεις σας, λέει ο Kerner. Δοκιμάστε να τρίβεστε πάνω-κάτω πάνω τους ή να κυλάτε τους γοφούς σας σε μίνι κύκλους μέχρι να βρείτε αυτό που αισθάνεστε καλύτερα.

12. Η στάση “V”

erethismos klytoridas stasi-aristaΑυτή η εύκολη μετάβαση από το ιεραποστολικό μπορεί να μην φαίνεται να ικανοποιεί την κλειτορίδα, αλλά μια αλλαγή μπορεί να την κάνει να δουλέψει. “Βάλτε τους να διεισδύσουν από ψηλά και επικεντρωθείτε στο να πιέσετε προς τα κάτω το σώμα σας”, λέει η Kerner. “Είναι μια εξαιρετική στάση για πολλή επαφή και τρίψιμο”.

Πώς να το κάνεις: Από την ιεραποστολική στάση, σηκώστε τα πόδια σας και τεντώστε τα ευθεία προς τα έξω, σχηματίζοντας ένα σχήμα “V”. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να πιάσετε τους αστραγάλους σας για σταθερότητα, αλλά και για ένα πρόσθετο τέντωμα.

Τροποποιήσεις: Αντί να τους αφήσετε να κάνουν όλη τη δουλειά, περάστε τα χέρια σας γύρω από την πλάτη τους, κρατήστε τους κοντά σας και τρίψτε το σώμα σας πάνω στο δικό τους. Η πρόσθετη πίεση μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να φτάσετε στο μεγάλο Ο.

13. Στάση “Cowgirl”

“Η καουμπόισσα είναι ιδανική για τη διέγερση της κλειτορίδας”, λέει η Oriowo. “Επειδή κοιτάτε προς τα εμπρός και μπορείτε να σκύψετε λίγο περισσότερο, μπορείτε να δημιουργήσετε πρόσθετη τριβή στην κλειτορίδα με αυτόν τον τρόπο”.

Πώς να το κάνεις: Ο διεισδυτικός σύντροφος ξαπλώνει ανάσκελα. Όλοι ενώ παραμένουν πρόσωπο με πρόσωπο, τον καβαλικεύετε και τον καβαλικεύετε, γλιστρώντας πάνω-κάτω με το δικό σας ρυθμό.

Τροποποιήσεις: Επειδή είστε από πάνω, έχετε τόνους ελέγχου στην ταχύτητα και το βάθος της διείσδυσης, ναι, αλλά και στην ακριβή θέση. Βρείτε μια γωνία που σας βολεύει και δοκιμάστε να σκύψετε προς τα εμπρός για να τρίψετε την κλειτορίδα σας πάνω στο ηβικό οστό του συντρόφου σας καθώς ανεβοκατεβαίνετε.

miss webbie logoΗ ομάδα του Miss Webbie ψάχνει, διαβάζει, ανακαλύπτει και σου προτείνει ό,τι πιο χρήσιμο και πρακτικό για να κάνει την καθημερινότητά σου καλύτερη με γρήγορες, άμεσες, θετικές και ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή σου.