Τι είναι το Yogilates

Photo of author
Written By misswebbie

Το  Yogilates είναι ένας συνδυασμός από Yoga και Pilates μαζί. Συνδυάζει τεχνικές, ασκήσεις, στάσεις και φιλοσοφία και από τις δυο πηγές του. Δημιουργήθηκε από καθηγητές, που εφάρμοζαν και τις δύο τεχνικές. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ποικιλομορφία των ασκήσεων, κρατώντας μόνο τα οφέλη και από τις δυο τεχνικές. Την τελευταία δεκαετία το έχουμε δει σε όλα σχεδόν τα γυμναστήρια, καθώς και σε όλα τα στούντιο προσωπικής εκγύμνασης.

Σε τι σε βοηθάει ;

Το Yogilates  βοηθάει στην ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος. Είναι ιδανικό για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως σκολίωση, κύφωση, λόρδωση. Επίσης, είναι εξαιρετική βοήθεια για τις γυναίκες που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση.
Λόγω του δυναμικού του χαρακτήρα, βοηθάει στην απώλεια περιττού βάρους. Από τον πρώτο κιόλας μήνα θα δεις διαφορά σε πόντους και σημεία “hotspots”, ενώ παράλληλα θα τονώσεις και θα σμιλεύεις τους μυς σου. Με το πλήθος και την ποικιλία των διατάσεων,  θα νιώσεις το σώμα να «ανοίγει» και να αποκτάς ευλυγισία που δεν θα πίστευες ποτέ ότι είχες. Η τεχνική της αναπνοής είναι πάρα πολύ σημαντική (εισπνοή- εκπνοή από τη μύτη) και σου δίνει την δυνατότητα, σε συνδυασμό με τις ασκήσεις, να αναπτύξεις ένα πολύ καλό καρδιοαναπνευστικό σύστημα, το οποίο ωθεί τον οργανισμό να κάνει καλύτερες καύσεις και να μεταβολίζει την ενέργεια πολύ καλύτερα.

Τι να προσέχεις και τι να αποφύγεις

Γενικότερα, το μάθημα δεν έχει συγκεκριμένους περιορισμούς. Αν πάσχεις από συγκεκριμένες παθήσεις όπως δισκοπάθεια, κοίλες στον αυχένα ή κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και προβλήματα στα γόνατα ή τους καρπούς, καλό θα ήταν να ενημερώσεις τον γυμναστή σου, για να σου δώσει μία εναλλακτική που να ταιριάζει σε εσένα.
Αν κάποιος σου πει,  “διδάσκω Yoga & Pilates, άρα ξέρω να διδάξω και Yogilates” βαλ’ το διακριτικά στα πόδια, γιατί το πιο πιθανό είναι να βγεις τραυματισμένη. Το Yogilates είναι ξεχωριστό μάθημα και πρέπει αυτός που το διδάσκει να είναι εκπαιδευμένος.

Μην ξεχάσεις

  • Πετσέτα, γιατί θα ιδρώσεις πολύ.
  • Ένα στρωματάκι
  • Καλή διάθεση

Κι αν πιαστείς λιγάκι στο πρώτο μάθημα, να θυμάσαι ότι σκαλί- σκαλί θα γίνεις καλύτερη, πιο δυνατή και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Θα χαρώ πολύ να σε δω σ’ ένα από τα μαθήματά μου!

Μάρκος Μελιόπουλος
Yoga and Pilates Instructor – Personal Trainer – Physiotherapist

Συνιστώμενα Προϊόντα

€69,90
in stock
Mediamarkt.gr