Υγιής Επιδερμίδα Βήμα-Βήμα

Photo of author
Written By misswebbie

Υπάρχουν κάποια μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να πετύχεις υγιή επιδερμίδα χωρίς κόπο. Τα περισσότερα τα ξέρεις ήδη, αλλά ίσως να μην τα ακολουθείς. Κι επειδή ο χρόνος είναι αμείλικτος, ξεκίνα να περιποιείσαι την επιδερμίδα σου για να μην το μετανιώσεις αργότερα.

1.  Πλένουμε το πρόσωπό μας
Το πιο σημαντικό βήμα για υγιή επιδερμίδα. Παρ’ όλα αυτά, είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι πολλά κορίτσια δεν πλένουν το πρόσωπό τους. Ακόμη κι αν δεν φοράς make up καθημερινά, η περιβαλλοντική μόλυνση και τα βακτήρια που κυκλοφορούν στον αέρα φράζουν τους πόρους σου. Επίλεξε ένα σαπουνάκι (είτε εμπορίου, είτε φαρμακευτικό) και το βράδυ πριν κοιμηθείς, μην ξεχνάς να πλένεις το πρόσωπό σου.

2.  Κρέμα προσώπου
Ειδικά τώρα το χειμώνα, το πρόσωπό μας γίνεται πιο ξηρό και «τραβάει». Χρειαζόμαστε περισσότερη ενυδάτωση. Μία απλή κρέμα προσώπου θα κρατήσει την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη όλη μέρα και θα βοηθήσει τα κύτταρα σου να ανανεώνονται, κάνοντας τα σημάδια του χρόνου λιγότερο ορατά.

3.  Αντι-ρυτιδικές κρέμες
Με πονάει που το λέω αλλά, όσο μεγαλώνουμε ,το δέρμα γερνάει και τα σημάδια του χρόνου κάνουν την εμφάνισή τους. Μία ελαφριά αντιρυτιδική κρέμα (ανάλογα με την ηλικία πάντα!) θα ενισχύσει το κολλαγόνο της επιδερμίδας και την ελαστικότητά της.

4.  Κρέμα ματιών
Σταμάτα να το βλέπεις ως περιττό έξοδο. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ διαφορετική από το υπόλοιπο πρόσωπο και σώμα. Είναι πολύ πιο λεπτή και έχει πολύ μικρούς πόρους. Μπορεί να ξέρεις ήδη ότι είναι από τις πρώτες περιοχές που εμφανίζονται ρυτίδες και ο μεγαλύτερος εφιάλτης ανδρών και γυναικών: «το πόδι της χήνας». Οι κρέμες ματιών είναι εξειδικευμένες να απορροφώνται πιο εύκολα στην περιοχή και να μειώνουν αυτές τις μικρές ρυτίδες.

5.  Toner
Όχι ιδιαίτερα διαδεδομένο προϊόν. Κάποιοι λένε ότι είναι περιττό, κάποιοι όχι. Πρέπει να ξέρεις ότι το τόνερ εξισορροπεί την υγρασία που χάνει η επιδερμίδα μας μετά το σαπούνι. Ειδικά αν χρησιμοποιείς σαπούνια από φαρμακείο, που τείνουν να ξηραίνουν την επιδερμίδα λίγο παραπάνω. Ταυτόχρονα, να έχεις στο μυαλό σου ότι για να καθαρίσει εντελώς το πρόσωπό σου μόνο με σαπούνι, θα πρέπει να το πλένεις περίπου 3-5 λεπτά. Υπερβολή. Άφησε το τόνερ να καθαρίσει ό,τι δεν έπιασε το σαπούνι.

Αντιρυτιδική κρέμα Moleculica : εξαφανίζει τις ρυτίδες, επαναφέρει την χαμένη ελαστικότητα στο πρόσωπο

Μερικά από τα οφέλη της moleculica

Αυξάνει την ελαστικότητα
Απαλύνει τις ρυτίδες
Καθαρίζει, ενυδατώνει και τρέφει

39€  78€