Το Τέλειο Μασάζ Για Τον Σύντροφό Σου

Photo of author
Written By misswebbie

Θέλεις να δώσεις μία μοναδική στιγμή χαλάρωσης στον σύντροφό σου και δεν ξέρεις πως; Τι θα έλεγες για ένα χαλαρωτικό anti-stress massage;

Αρχικά φτιάξε κατάσταση… Χαμηλός φωτισμός, κεριά (όχι υπερβολικά, μην σκάσετε κιόλας!) κι απαλή μουσική, κατά προτίμηση μελωδική.

Επίλεξε με τι προϊόν θα τρίψεις τον σύντροφο σου:  
1. Body Lotion (κατά προτίμηση Bepanthol): ενυδατώνει κι απορροφάται εύκολα.  Δεν κολλάει και δεν χρειάζεται να ξεπλυθεί. Το μειονέκτημα είναι το ότι πρέπει να βάλεις πολλές φορές προϊόν σε μία περιοχή. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κλασσική Nivea.

2. Λάδια και αιθέρια έλαια: μικρές ποσότητες κι αποφύγετε τα έντονα αρώματα. Πλεονέκτημα: full ενυδάτωση και με ελάχιστη ποσότητα κάνεις θαύματα. Μειονέκτημα: δεν απορροφάται εύκολα, όποτε ίσως να χρειαστεί ντουζ μετά από το μασάζ. Ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορεί ο καλός σου να είναι αλλεργικός σε κάποιο!

3. Κυκλοφορούν στην αγορά μικρά δοχεία που περιέχουν κερί με φυτίλι: ανάβετε το κερί και το αφήνετε περίπου 10 λεπτά – στη συνέχεια το σβήσετε. Εκτός από εκπληκτικό άρωμα στο χώρο σας, θα έχετε και ποσότητα από super ενυδατικό έλαιο, αρκετή για έναν ενήλικα. Το κερί είναι μέσα σε κουπάκι με ειδική εσοχή που επιτρέπει την ροή από το λιωμένο έλαιο εύκολα και χωρίς ατυχήματα. Άπλωσέ το πρώτα στα χέρια σου και μετά στην πλάτη του. Μην φοβηθείς – κανείς δεν θα καεί.  Επειδή το προϊόν σου είναι ζεστό, ανακουφίζει και χαλαρώνει πιο πολύ. Απλά, ίσως, να μην είναι ό,τι πιο θεμιτό σε μέρες με πολλή ζέστη.

Βασικές αρχές του μασάζ:
1. Καν΄το επειδή το θες και το γουστάρεις. Αν βαριέσαι άσ’ το, γιατί και θα το καταλάβει και θα κουραστείς χωρίς λόγο.

2. Η διάρκεια πρέπει είναι τουλάχιστον 50 με 60 λεπτά και να κανείς παντού. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στην πλάτη.

3. Δεν ακουμπάμε ποτέ νεφρά και δεν βάζουμε βάρος πάνω στην σπονδυλική στήλη (παρά μόνο δεξιά και αριστερά αυτής και πάντα με προσοχή!).

4. Δεν πατάμε με τα πόδια μας στην πλάτη και δεν ασκούμε πρακτικές που δεν ξέρουμε και πρέπει να γίνονται μόνο από ειδικούς και κατάλληλα εκπαιδευμένους ανθρώπους (βλέπε shiatsu tai massage και φυσικοθεραπεία).

5. Μην τρίβεις μόνο με τα δάχτυλα σου αλλά με όλο σου το σώμα και βάρος. Χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια και τα δάχτυλά σου, ένα είναι σίγουρο: θα κουραστείς πολύ γρήγορα. Άφησε τα χέρια σου να γλιστράνε στο σώμα του καλού σου και άφησε το σώμα σου και το βάρος σου να κάνει τη δουλειά. Για να μην κουραστείς, κάνε massage χρησιμοποιώντας τις γροθιές σου ή τους αγκώνες σου.

6. Μην τον τρίβεις μόνο μπρούμυτα. Κατ΄ αρχήν θα σκάσει, αν έχει γυρισμένο το κεφάλι του συνεχώς στο μαξιλάρι. Αφιέρωσε περίπου 20 λεπτά στην πλάτη και την μέση με συνεχόμενες εναλλασσόμενες κινήσεις. 10 λεπτά στα πόδια, δικέφαλους και γάμπες. Γύρισέ τον ανάσκελα και συνέχισε με 10 λεπτά ξανά στα πόδια, λίγο στους τετρακέφαλους και περισσότερο στις πατούσες, πιέζοντας με τον αντίχειρα στις καμάρες χωρίς να τον πονάς και τον γαργαλάς. 10 λεπτά στα χέρια και 5 λεπτά με κυκλικές ελαφριές κινήσεις στη κοιλιακή χώρα και χάδια στην βουβωνική (μην παρασυρθείς).

Από ανάσκελα φερ΄ τον οκλαδόν και άφησε τον αυχένα και τους ώμους του να χαλαρώσουν. Άφησε το κεφάλι να κρεμάσει και με λίγο πιο δυνατές απλωτές κινήσεις κάνε λίγο μασάς από τις ωμοπλάτες και προς τα πάνω με κυκλικές κινήσεις.

Μετά το massage αφήσέ τον να χαλαρώσει με μουσικούλα για 5 λεπτά – μην του μιλάς, μην τον ενοχλείς, άσ’ τον ηρεμήσει.

Καλή επιτυχία κορίτσια κι αν τα κάνετε όλα σωστά, θα κάνετε έναν άνθρωπο πολύ χαρούμενο, που θα σας “τσιγκλάει” να του το ξανακάνετε…

Μάρκος Μελιόπουλος
Yoga and Pilates Instructor – Personal Trainer – Physiotherapist

Συνιστώμενα Προϊόντα