Δεν Φαντάζεσαι Τι Μπορείς Να Κάνεις Με Τα Υπολείματα Των Καλλυντικών Σου!

Photo of author
Written By misswebbie

brushes

Κι έρχεται η μέρα που πρέπει να φτιάξεις το συρτάρι- ντουλάπι- καλαθάκι με τα προϊόντα μακιγιάζ. Συνειδητοποιείς πόσα πράγματα δεν χρησιμοποιείς εδώ και καιρό επειδή είναι μισοτελειωμένα ή τα είχες ξεχάσει. Σου βρήκα λύσεις. Σχεδόν για όλα. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε:

1. Χρησιμοποίησε το βουρτσάκι από την μάσκαρα ως βουρτσάκι φρυδιών

Όταν βγαίνει μία καινούρια μάσκαρα στο εμπόριο ή τέλος πάντων μόλις την ανακαλύπτω εγώ (λες και κάτι με τραβάει να την αγοράσω, δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά!), θέλω να την δοκιμάσω οπωσδήποτε. Επειδή την παλιά σου μάσκαρα δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις, γιατί μπορεί να έχει ξεραθεί με τον καιρό, μπορείς να κρατήσεις το παλιό βουρτσάκι για να «στρώνεις» τα φρύδια σου. Φρόντισε να το καθαρίσεις καλά, με οινόπνευμα ή σαπούνι, πριν το χρησιμοποιήσεις.

2. Κάνε τις παλιές σου σκιές υγρό Eyeliner

Πάρε την παλιά σκιά σου, ρίξε στην επιφάνεια της λίγο καθαρό οινόπνευμα και ξύσε ελαφρά μέχρι αφαιρέσεις το “πάνω πάνω”. Όταν θες να την χρησιμοποιήσεις, πολύ απλά πάρε ένα λεπτό πινέλο eyeliner, βούτα το σε νερό, μετά μέσα στην σκιά κι ανακάτεψέ το. Εάν χρειαστεί, επανάλαβε. Τόσο εύκολο. Θα έχεις ένα eyeliner που δεν θα φοράει καμία άλλη.

3. Ανακάτεψε το σπασμένο ρουζ με διάφανο λιποζάν

Εάν κουβαλάς μαζί σου τσαντάκι με προϊόντα μακιγιάζ, σίγουρα κάποια στιγμή έχεις βρεθεί με σπασμένο ρουζ. Θα σου μάθω πως να το αξιοποιήσεις, μετατρέποντας το ρουζ σε “υγρή μορφή”. Απλά το ανακατεύεις με λίγο διάφανο λιποζάν! Δοκίμασε το.

4. Βάλε βαζελίνη στην σπασμένη πούδρα σου

Δεν θα ξεχάσω μία φορά που είχα πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για μία καινούρια πούδρα και λίγο πριν φτάσω σπίτι, πέφτει κάτω και γίνεται χίλια κομμάτια. Με λίγο ψάξιμο, βρήκα ότι, αν την ανακατέψεις με λίγη βαζελίνη, μπορείς να την ξαναχρησιμοποιήσεις. Όχι σαν πούδρα– αλλά σαν “υγρό makeup”.

5. Φτιάξε μία δική σου απόχρωση κραγιόν

Σίγουρα έχεις πολλά κραγιόν τα οποία δεν χρησιμοποιείς πια, είτε γιατί αγόρασες καινούρια, είτε γιατί αυτό το πορτοκαλί είναι πολύ έντονο, είτε γιατί η συγκεκριμένη κόκκινη απόχρωση δεν είναι στην μόδα. Ανακάτεψε κάποια από αυτά και δοκίμασε να φτιάξεις μία δική σου απόχρωση. Θα γλιτώσεις χρήματα και θα είσαι περήφανη γιατί το έφτιαξες μόνη σου. Αν σου αρέσει αυτή η ιδέα και θες να την πας ένα βήμα πιο κάτω, δοκίμασε να φτιάξεις ακόμη και μία ολόκληρη παλέτα με κραγιόν!

Βλέπεις πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις μόνη σου, αξιοποιώντας παλιά προϊόντα μακιγιάζ. Μπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο;