Τριφύλλι Alfalfa: Ό,τι Καλύτερο Για Την Υγεία

Photo of author
Written By misswebbie

Το τριφύλλι alfalfa (γνωστό και ως Medico Satina) είναι από τα πιο θρεπτικά φυτά που έχουν ανακαλυφθεί. Οι σπόροι, τα φύλλα και οι μίσχοι του προσφέρουν πολύτιμες ιδιότητες για τον άνθρωπο και τα ζώα. Το τριφύλλι alfalfa (όσο νωρίτερα συλλέγεται τόσο μεγαλύτερη είναι η διατροφική του αξία) είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και χλωροφύλλη.

Αποτελεί μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές βιταμίνη Κ. Παρέχει, επίσης, σύμπλεγμα βιταμινών Β, βιταμίνες C, Ε, βήτα καροτίνη, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο. Το alfalfa θεωρείται δημοφιλές παραδοσιακό βοήθημα για τα δευτερεύοντα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Αυτό το όσπριο αυξάνεται σε όλο τον κόσμο υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες. Πρόκειται για ένα πολυετές βότανο, έχει τρίφυλλα οδοντωτά φύλλα με υπόγεια βλαστικά κύτταρα που είναι συχνά ξυλώδη.

Η χρήση του πιθανότατα προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία. Οι Άραβες τάιζαν τριφύλλι τα άλογά τους, ισχυριζόμενοι ότι έκανε τα ζώα πιο γρήγορα και ισχυρά και το ονόμασαν “Αλ – FAL – fa” που σημαίνει «πατέρας όλων των τροφών». Οι θεραπευτικές χρήσεις βρίσκονται στα φύλλα του. Λέγεται (δεν έχει αποδειχθεί επίσημα) πως  προκαλούν διούρηση και είναι χρήσιμα στην θεραπεία των διαταραχών των νεφρών, της ουροδόχου κύστης και του προστάτη. Επίσης, είναι γνωστό για την αντι-αρθριτική και αντιδιαβητική δράση του, για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας ενώ επιπλέον λειτουργεί ως αντι-ασθματικό. Το εκχύλισμα του χρησιμοποιείται σε ποτά και έτοιμα φαγητά και το φυτό χρησιμεύει ως μια εμπορική πηγή χλωροφύλλης και καροτένιου. Μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της χοληστερίνης γιατί είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Θα το βρεις σε αποξηραμένη μορφή για αφέψημα ή εναλλακτικά σε μορφή κάψουλας σε οποιοδήποτε φαρμακείο με φυτικά ή ομοιοπαθητικά προϊόντα. 1 έως 3 κάψουλες την ημέρα είναι υπεραρκετές.

Συνιστώμενα Προϊόντα