Τι Είναι Η Ρίζα Yacon Και Πως Μας Ωφελεί

Η ρίζα Yacon προέρχεται από το φυτό Smallanthus sonchifolius και καλλιεργείται στη Νότια Αμερική. Χρησιμοποιείται τόσο ως τρόφιμο, όσο και ως γλυκαντικό. Τα οφέλη της ρίζας Yacon είναι πολλά για τον οργανισμό μας και έρευνες δείχνουν ότι κάνει καλό αν το χρησιμοποιούμε σαν συμπλήρωμα διατροφής.

Ας δούμε, αναλυτικά μερικά από τα οφέλη του:

1. Απώλεια βάρους: το σιρόπι που υπάρχει στη ρίζα yacon βοηθάει ορισμένους ανθρώπους να χάνουν βάρος. Αυτό οφείλεται στην αίσθηση κορεσμού που δίνει μετά το φαγητό αλλά και επειδή βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

2. Μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια: περιέχει ένα είδος σακχάρου, τον φρουκτοολιγοσακχαρίτη, ο οποίος μειώνει τα τριγλυκερίδια και τη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας, ευρύτερα γνωστή ως «κακή» χοληστερόλη. Κατ΄ επέκταση, μειώνεται και ο κίνδυνος για καρδιαγγειακές παθήσεις.

3. Καλυτερεύει το πεπτικό σύστημα: περιέχει ενώσεις που λειτουργούν ως προβιοτικά. Έτσι, βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος και συμβάλει στη θεραπεία ορισμένων μορφών κολίτιδας.

Στην Ελλάδα, μπορείς να το βρεις ως συμπλήρωμα διατροφής στα φαρμακεία. Καλό είναι, πριν καταφύγεις σε οποιοδήποτε συμπλήρωμα, να συμβουλευτείς έναν γιατρό, καθώς μπορεί είσαι αλλεργική.

Share and Enjoy

Get Socializing
error
Σχετικά Άρθρα  Φτιάξε Με Απλό Τρόπο Ένα Θέατρο Σκιών Για Το Παιδί Σου