Θεραπεία Μαλλιών Με Κερατίνη: Σώζει Ή Καταστρέφει;

Photo of author
Written By misswebbie

Τι είναι η κερατίνη

Ζηλεύεις τα απαλά, ίσια μαλλιά; Σίγουρα θα έχεις ακούσει για τις ισιωτικές θεραπείες μαλλιών με κερατίνη.  Μεγάλο χιτ της προηγούμενης χρονιάς και πολύ δημοφιλές  σε όλα τα κομμωτήρια.

Αν σκέφτεσαι να καταφύγεις στη λύση της συγκεκριμένης ισιωτικής, λάβε υπόψη σου:

Τι είναι η κερατίνη; Είναι μια φυσική πρωτεΐνη, που υπάρχει ήδη στα μαλλιά.

• Πώς λειτουργεί: Τα μαλλιά λούζονται με ειδικό σαμπουάν, που ανοίγει τους πόρους της τρίχας. Στη συνέχεια, τα μαλλιά στεγνώνονται εντελώς και ο κομμωτής εφαρμόζει το ειδικό προϊόν κερατίνης. Το υλικό περνιέται από τη ρίζα ως την άκρη και, με τη βοήθεια ενός σίδερου μαλλιών, σφραγίζεται στην τρίχα. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 90 λεπτά ή περισσότερο, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών.

• Εξοικονόμηση χρόνου: Αν συνηθίζεις να ισιώνεις τα μαλλιά σου, η θεραπεία με κερατίνη θα μειώσει τον χρόνο χτενίσματος κατά 60% με 70%.

• Αντίο φριζάρισμα!: Ξέχνα μπούκλες και φριζάρισμα, μετά τη θεραπεία. Θα μπορέσεις να περπατήσεις στη βροχή και την υγρασία και τα μαλλιά σου δεν θα πάθουν τίποτα.

• Λούσιμο: Δεν πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου για 2-3  ημέρες μετά τη θεραπεία.

• Συντήρηση: Σίγουρα θα χρειαστείς ειδικό σαμπουάν και conditioner sodium-sulfate-free, για να διατηρηθεί το ίσιωμα.

• Πόσο καιρό διαρκεί: Η θεραπεία με κερατίνη διαρκεί περίπου 3 μήνες, αλλά εξαρτάται και από τον τύπο των μαλλιών σου.

Θεραπεία Κερατίνης τιμή

Οι περισσότερες γυναίκες συχνά αναρωτιούνται πόσο μπορεί να κοστίζει μια θεραπεία κερατίνης. Η αλήθεια είναι πως το ερώτημα αυτό ΄που αφορά την τιμή της κερατίνης δεν είναι τόσο απλό, γιατί υπάρχουν διαφορετικές θεραπείες, διαφορετικές μέθοδοι εφαρμογής, διαφορετικά προϊόντα σε κάθε κομμωτήριο.  Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με το κομμωτήριο που θέλετε να κάνετε την εφαρμογή της κερατίνης και να ρωτήσετε για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν και την τελική τιμή.

Η ίδια η κερατίνη δεν κάνει κακό στα μαλλιά. Εκείνο που μπορεί να σου “κάψει’ την τρίχα είναι το σίδερο. Ειδικά ορισμένοι κομμωτές ανεβάζουν υπερβολικά τη θερμοκρασία, προκαλώντας αφυδάτωση.

Η κερατίνη από μόνη της θα μπορούσε να θεωρηθεί και σαν θεραπεία αποκατάστασης. Σκέψου ότι αρκετά προϊόντα εμπορίου, περιέχουν κερατίνη και αναδομούν την τρίχα.

Καλό είναι, πριν προβείς, σε μία θεραπεία με κερατίνη να επισκεφθείς ένα δερματολόγο. Σε περίπτωση που πάσχεις από ψωρίαση ή σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, δεν θα πρέπει να προχωρήσεις στην ισιωτική.

Αν καταφύγεις στη λύση της ισιωτικής μαλλιών και βάφεις τα μαλλλιά σου, φρόντισε να το κάνεις 1-2 εβδομάδες πριν κάνεις τη βαφή σου. Το προϊόν κερατίνης, σε συνδυασμό με το σίδερο μαλλιών, μπορεί να ξεθωριάσουν ελαφρώς το χρώμα σου.

Extra Info

Ψάξε στο εμπόριο για ισιωτικές θεραπείες, που δεν περιέχουν φορμαλδεΰδη. Πρόκειται για συστατικό, που περιέχεται στις περισσότερες brazilian keratin treatments, και είναι καρκινογόνο.

Δοκιμάστε το Hairbrush Straightener

Επιλεγμένα προϊόντα για την γυναίκα

Συνιστώμενα Προϊόντα