Συμπτώματα Υγείας Που Δεν Πρέπει Να Παραβλέψεις

Σίγουρα, όταν είσαι στα 20 ή στα 30 σου, αντιμετωπίζεις κάπως αδιάφορα την υγεία σου. Μεγαλώνοντας, όμως, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις τις οποίες δεν πρέπει να παραβλέπεις γιατί μπορεί να μην είναι τόσο αθώες, όσο νόμιζες. Πάμε να δούμε αναλυτικά, συμπτώματα που σημαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά…

Άσβεστη δίψα
Τι μπορεί να σημαίνει: Αν με 40 βαθμούς, δεν ιδρώνεις με τίποτα, πίνεις άπειρο νερό και πάλι δεν μπορείς να ξεδιψάσεις, ίσως ο τύπος 2 του διαβήτη να σου έχει χτυπήσει την πόρτα. Αυτή η δίψα συμβαίνει όταν η γλυκόζη χτυπάει κόκκινα και βρίσκει διέξοδο στα «τσίσα». Μία επίσκεψη στον γιατρό επιβάλλεται, ειδικά αν συνδέεται και πείνα, ανεξήγητη απώλεια βάρους, αφυδάτωση και συχνοουρία.

Ξαφνικό άγχος
Τι μπορεί να σημαίνει: Στα 20 σου μπορεί να είναι απλά άγχος για το δέκατο ραντεβού με τον καλό σου… αλλά, μεγαλώνοντας, και χωρίς να θέλω να σε πανικοβάλλω, μπορεί να είναι ένδειξη εμφράγματος. Και μιλάω για ένδειξη γιατί στις γυναίκες το άγχος, η ναυτία και η δύσπνοια είναι και ενδείξεις ορμονικών διαταραχών. Μία επίσκεψη στον γιατρό σου και ένα καρδιογράφημα μπορεί να σε ηρεμήσουν.

Ανεξήγητη θλίψη
Τι μπορεί να σημαίνει: Η χαμηλή προγεστερόνη είναι αρκετά συνηθισμένη σε γυναίκες άνω των 40, που ξεκινάει η κλιμακτήριος. Μεγαλώνοντας ηλικιακά, μεγαλώνουν και οι ωοθήκες μας, η παραγωγή της προγεστερόνης μειώνεται και τα οιστρογόνα παίρνουν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η διάθεσή σου. Υψηλά επίπεδα κορτιζόλης ή χαμηλός θυροειδής, μπορεί επίσης να ευθύνονται για αλλαγές στην διάθεση σου.

Στομαχόπονος
Τι μπορεί να σημαίνει: Από μία απλή δυσανεξία στη λακτόζη ή πεπτικό έλκος, μέχρι πιο σοβαρά, όπως κάποιο όγκο στο πάγκρεας ή στη χοληδόχο κύστη. Αν ο πόνος επιμένει και όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο έντονος, συνοδεύεται από πυρετό ή εμετό, είναι αρκετά έντονος ώστε να σε ξυπνάει κατά την διάρκεια της νύχτας, θα πρέπει να επισκεφθείς  τον γιατρό σου που θα σε κατευθύνει με τις ανάλογες εξετάσεις.

Σχετικά Άρθρα  5 Απλά Βήματα Για Κομψό Κι Εκλεπτυσμένο Ντύσιμο

Μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα χέρια
Τι μπορεί να σημαίνει: Οι μεγάλες βόλτες με το ποδήλατο μπορεί να επηρεάσουν λίγο το νεύρο στο χέρι σου και να αδυνατίσουν τον μυ σου. Αν, όμως, έχεις 10 χρόνια να ανέβεις σε ποδήλατο, το μυρμήγκιασμα και το μούδιασμα στα χέρια σου οφείλονται αλλού. Μπορεί να έχεις σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα που, αν το προλάβεις στην αρχή, μπορεί να το περιορίσεις με φαρμακευτική αγωγή, διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί χειρουργείο.

Τα κόκαλά σου σπάνε εύκολα
Τι μπορεί να σημαίνει: Αν ο γύψος έχει γίνει απαραίτητο αξεσουάρ σου, ίσως θα έπρεπε να ψαχτείς για οστεοπόρωση. Είναι η πιο συνηθισμένη αιτία που κάνει τα κόκαλά μας αδύναμα και εύθραυστα, με αποτέλεσμα να σπάνε.

Ζαλάδες
Τι μπορεί να σημαίνει: Εφόσον δεν υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης, η ίδια ζαλάδα μπορεί να προκαλείται, είτε από χαμηλό ζάχαρο ή από καρδιακή αρρυθμία. Αν συνέλθεις, τρώγοντας κάτι γλυκό ή πίνοντας ένα χυμό, δεν διατρέχεις κίνδυνο. Αν, όμως, πρόκειται για καρδιακή αρρυθμία, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τη ζωή σου. Αν οι ζαλάδες σου επιμένουν, ένα καρδιογράφημα και μία επίσκεψη στον γιατρό σου επιβάλλονται.

Πόνος στις γάμπες
Τι μπορεί να σημαίνει: Όταν ήσουν στα νιάτα σου, πιθανότατα το πάθαινες από τα ψηλά τακούνια που φορούσες. Τώρα, όμως, εκτός κι αν πάλι πονάς μόνο με τα τακούνια, ένας πόνος στη γάμπα σου μπορεί να είναι ένδειξη «βουλωμένης» αρτηρίας ή ακόμη χειρότερα θρόμβωσης, που μπορεί να προχωρήσει στους πνεύμονες ή να προκαλέσει και καρδιακή εμβολή. Νοσοκομείο αμέσως, δεν το καθυστερείς καθόλου.

Μπορεί να μην είναι πολύ ευχάριστα να τα διαβάζεις όλα αυτά, αλλά είναι καλύτερα να είμαστε ενήμερες, παρά να παραβλέπουμε τα συμπτώματα.

Σχετικά Άρθρα  DIY: Κουτί Για Τη Μαμά

Πηγή

Share and Enjoy

Get Socializing
error