Sexual Healing Για Εσένα Και Τον Σύντροφό Σου

Photo of author
Written By misswebbie

Όταν είμαστε σε καλή διάθεση, είναι διαπιστωμένο ότι ο εγκέφαλος εκκρίνει χημικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μας βοηθούν να διατηρήσουμε το βάρος μας. Ωστόσο, το καλό σεξ προσφέρει αυτά τα οφέλη και ακόμα παραπάνω.

1. Ανακούφιση από στρες
Ένα ιδιαίτερο όφελος από το σεξ είναι η μείωση της πίεσης του αίματος κι ή ανακούφιση από το στρες, σύμφωνα με έρευνα Σκοτσέζων ερευνητών που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Journal Biological Psychology”. Μελετώντας 24 γυναίκες και 22 άντρες, τους υπέβαλαν σε συνθήκες στρες όπως να κάνουν αριθμητικές πράξεις με το μυαλό ή να μιλούν σε κοινό. Στη συνέχεια, κατέγραφαν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα και πίεση του αίματος. Όσοι έκαναν σεξ πιο συχνά είχαν καλύτερη αντίδραση στο στρες και χαμηλότερη πίεση.

2. Ενισχυμένη άμυνα
Η σεξουαλική δραστηριότητα συνδέεται με τη γενικότερη υγεία και τη λειτουργία της άμυνας του οργανισμού. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wilkes μελέτησαν τις αλλαγές στα επίπεδα των αντισωμάτων και ειδικότερα της ανοσοσφαιρίνης Α που προστατεύει από κρυολογήματα και μολύνσεις.
Αυτό που βρήκαν ήταν ότι κατά μέσο όρο, η ομάδα των ατόμων με συχνές σεξουαλικές επαφές (μια έως δύο την εβδομάδα) είχε υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που ανέφεραν μικρότερη δραστηριότητα ή αποχή.

3. Σεξ και θερμίδες
30 λεπτά σεξ συμβάλουν στην καύση 85 και πλέον θερμίδων. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ αλλά αυτό σημαίνει ότι 42 μισάωρα σεξ ή 21 ώρες ισοδυναμούν με ένα κιλό βάρους. Το σεξ είναι μια καλή γυμναστική για καύση θερμίδων και αυτό το επιβεβαιώνουν οι περισσότεροι σεξολόγοι.

4. Καρδιαγγειακή υγεία
Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Epidemiology and Community Health» αναφέρεται ότι η συχνότητα του σεξ δεν σχετίζεται με τα καρδιακά επεισόδια όπως πολλοί πιστεύουν. Οι ερευνητές παρακολούθησαν 914 άντρες για 20 χρόνια.
Και τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ. Οι ερευνητές βρήκαν ότι όσοι κάνουν σεξ δύο και πλέον φορές την εβδομάδα έχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων.

5. Αυτοπεποίθηση
Η τόνωση της αυτοπεποίθησης είναι ένας από τους 237 συνολικά λόγους που κάνουμε σεξ σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και μια μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior. Το καλό σεξ ξεκινά από την αυτοπεποίθηση και την ανεβάζει.

6. Σχέσεις
Η ορμόνη οξυτοκίνη συμβάλλει στην ανάπτυξη δεσμών και σχέσεων εμπιστοσύνης. Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Πίτσμπουργκ και της Βόρειας Καρολίνα αξιολόγησαν 59 γυναίκες σε ηλικία πριν την εμμηνόπαυση και μέτρησαν τα επίπεδα οξυτοκίνης πριν και μετά από μια θερμή επαφή με τους συζύγους τους. Και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο περισσότερες αγκαλιές τόσο περισσότερη οξυτοκίνη.

7. Αναλγητικές ιδιότητες
Το σεξ έχει αναλγητικές ιδιότητες που οφείλονται στις ενδορφίνες, τα περίφημα χημικά της απόλαυσης που εκκρίνει ο εγκέφαλος. Αν λοιπόν σας φαίνεται ότι μετά το σεξ σας περνάει ο πονοκέφαλος, πόνοι που οφείλονται στις αρθρώσεις δεν είναι η ιδέα σας. Είναι το σεξ.

8. Καρκίνος του προστάτη
Οι συχνές εκσπερματώσεις μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης προστάτη. Αυτό ισχυρίζονται πλέον Αυστραλοί ερευνητές σε μια εργασία τους στο British Journal of Urology International. Οι άντρες που έχουν πέντε ή περισσότερες εκσπερματίσεις την εβδομάδα όταν είναι μεταξύ 20 και 30 ετών μειώνουν την πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη κατά ένα τρίτο.

9. Ενδυνάμωση
Το σεξ ενδυναμώνει τους μυς της λεκάνης και έχει αποτέλεσμα παρόμοιο με τις περίφημες ασκήσεις Κέγκελ. Αν και δεν πρόκειται να βελτιώσει τους κοιλιακούς σας, μπορεί να σας γλιτώσει από μερικές ώρες στα μηχανήματα αντίστασης στο γυμναστήριο.

10. Ύπνος
Η οξυτοκίνη που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού φαίνεται πως έχει ευεργετικές επιδράσεις και στον ύπνο ειδικότερα στους άντρες.

Μάρκος Μελιόπουλος
Yoga and Pilates Instructor – Personal Trainer – Physiotherapist