Πως Να Διατηρούμε Τα Χείλη Μας Ενυδατωμένα

Photo of author
Written By misswebbie

Μπορεί να αγαπάμε το χειμώνα, αλλά δεν υπάρχει χειρότερο από τη σκασμένη επιδερμίδα και πιο συγκεκριμένα τα σκασμένα χείλη. Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα και αγοράζεις τα lip balm με τις κούτες, ξέρεις ακριβώς για τι μιλάω. Τα σκασίματα στα χείλη, εκτος από το κρύο, μπορεί να προκληθούν ακόμα κι από αφυδάτωση ή αλλεργίες. Ας δούμε μαζί μερικά φυσικά tips που μπορούμε να εφαρμόσουμε σε κάθε περίπτωση.

1) Αγγούρια
Κόψε ένα αγγούρι σε φέτες και κράτησέ το πάνω στα χείλη σου για 2 λεπτά. Το νερό, που υπάρχει άφθονο στα αγγούρια, θα βοηθήσει να τα ενυδατώσεις και τελικά να τα σώσεις.

2) Μαύρη ζάχαρη και λάδι
Ανακάτεψε λίγη μαύρη ζάχαρη με λίγο ελαιόλαδο. Τρίψε το μείγμα στο χείλη σου σαν scrub, μέχρι να απομακρύνεις όλα τα νεκρά κύτταρα και να νιώσεις τα χείλη σου απαλά. Επανάλαβε 2-3 φορές την εβδομάδα.

3) Θαλασσινό αλάτι & Νερό
Ανακάτεψε 2 κ.σ. θαλασσινό αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί. Βούτηξε μέσα στο μείγμα ένα κομμάτι ύφασμα και κράτησέ το στα χείλη σου για 20 λεπτά. Θα «απορροφήσει» το κάψιμο που νιώθεις όταν τα χείλη σου είναι σκασμένα.

4) Coconut Oil
Για ενυδάτωση στο δευτερόλεπτο, ζέστανε λίγο coconut oil στον φούρνο μικροκυμάτων. Με το δάχτυλό σου ή μία μπατονέτα, άπλωσέ το στα χείλη σου. Επανάλαβε κατά την διάρκεια της ημέρας για χείλη συνεχώς ενυδατωμένα.

5) Μέλι & Ελαιόλαδο
Ανακάτεψε μέλι με λίγο ελαιόλαδο, για μια ολονύκτια θεραπεία. Το μέλι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές και θεραπευτικές του ιδιότητες ενώ το ελαιόλαδο προσφέρει απόλυτη ενυδάτωση. Άπλωσε το μείγμα στο χείλη σου και όνειρα γλυκά!

Share and Enjoy