Ποιος Είναι Ο Ιδανικός Φωτισμός Για Να Κάνεις Το Μακιγιάζ Σου

Photo of author
Written By misswebbie

photismos gia makigiaz

Πολλές φορές μακιγιάρεσαι σε λανθασμένο φωτισμό. Το κακό είναι ότι το καταλαβαίνεις μόνο όταν βγεις σε φυσικό φως – που είναι πλέον αργά! Για να μην μετανιώνεις τις ώρες που πέρασες για να βαφτείς, επίλεξε καλό φωτισμό.

Η αλήθεια είναι πως το ιδανικό φως για να κάνεις το μακιγιάζ σου είναι το φυσικό. Επειδή, όμως, δεν έχουμε όλες σπίτια που το φως διαχέεται, καλό είναι να έχουμε κάποια εναλλακτική.

Λάμπες πυρακτώσεως, LED ή φθορίου: οι περισσότερες κοινές λάμπες πυρακτώσεως ανεβάζουν αρκετή θερμοκρασία και βγάζουν κίτρινο φως. Αυτοί οι λαμπτήρες αντικαθήστανται σιγά-σιγά από λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας (φθορίου – CFL) και τις LED. Ναι, πρόκειται για διαφορετικά είδη – ούτε εγώ το ήξερα.

Οι CFL λαμπτήρες (εξοικονόμησης ενέργειας) είναι αυτοί που αργούν λίγο να ανάψουν. Δεν ανεβάζουν θερμοκρασία κι έχουν επαρκή φωτισμό αλλά σίγουρα όχι για να μακιγιαριστείς.

Οι λάμπες τύπου LED είναι ιδανικές για το μακιγιάζ σου. Πρόκειται για λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, μόνο που βγάζουν πολύ πιο καθαρό φως συγκριτικά με τις CFL. Το φως δεν είναι ούτε κίτρινο, ούτε λευκό και είναι αρκετά δυνατό για να βλέπεις ακριβώς τι κάνεις στο μακιγιάζ. Το μοναδικό μειονέκτημά τους είναι ότι είναι λίγο πιο ακριβές συγκριτικά με τις άλλες 2.

Επένδυσε σε μια καλή λάμπα LED – έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και θα σου λύσουν τα χέρια όταν κάνεις το make up σου.