Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της κρέμας ημέρας και της κρέμας νύχτας

Photo of author
Written By Καλιρρόη Κατσιάνου

Η κύρια διαφορά μεταξύ κρέμας ημέρας και κρέμας νύχτας είναι η υφή και τα συστατικά τους. Μια κρέμα ημέρας είναι πιο ελαφριά σε σύνθεση κρέμα που περιέχει SPF (αντηλιακός παράγοντας) και λευκαντικούς παράγοντες όπως η βιταμίνη C , ενώ μια κρέμα νύχτας είναι μια πιο πλούσια και πιο βαριά κρέμα που περιέχει ενεργά συστατικά όπως ρετινόλη και γλυκολικό οξύ .

Όπως υποδηλώνουν τα ονόματά τους, η κρέμα ημέρας είναι ένα προϊόν περιποίησης δέρματος που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ η κρέμα νύχτας είναι ένα προϊόν περιποίησης δέρματος που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Διαβάστε : καλύτερη αντιρυτιδική κρέμα προσώπου

Η κύρια λειτουργία και των δύο κρεμών είναι να ενυδατώνουν το δέρμα και να κάνουν το δέρμα απαλό και λείο. Αν και μερικοί άνθρωποι απλώς υποθέτουν ότι αυτοί οι δύο τύποι κρεμών μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά, υπάρχει διαφορά στα συστατικά τους και στα αποτελέσματα που δημιουργούν.

Rechiol-antigirantiki-krema

Rechiol Αντιρυτιδική κρέμα προσώπου

Βελτιώνει την ελαστικότητα του προσώπου
Εξαφανίζει γραμμές και ρυτίδες
Καθαρίζει, ενυδατώνει και θρέφει

39€  78€

Τι είναι η κρέμα ημέρας

κρέμα ημέραςΗ κρέμα ημέρας είναι ένα προϊόν περιποίησης που εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχει σχεδιαστεί για το δέρμα μας ενάντια στις ηλιακές ακτίνες και τους ρύπους όπως η βρωμιά και η σκόνη.

Οι κρέμες ημέρας είναι ελαφριές, μη λιπαρές, έχουν πιο αραιή σύσταση και απορροφώνται εύκολα από το δέρμα. Μπορείτε ακόμη να φορέσετε μακιγιάζ πάνω από την κρέμα ημέρας.

Η κύρια λειτουργία μιας κρέμας ημέρας είναι να ενυδατώνει το δέρμα, δίνοντάς του μια απαλή και λεία εμφάνιση.

Δεδομένου ότι είστε περισσότερο εκτεθειμένοι στο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι περισσότερες κρέμες ημέρας περιέχουν SPF. Ωστόσο, η ποσότητα SPF μπορεί να μην είναι αρκετή για να σας παρέχει επαρκή αντηλιακή προστασία.

Επιπλέον, οι κρέμες ημέρας περιέχουν λευκαντικούς παράγοντες όπως η βιταμίνη C ή το κοζικό οξύ, αλλά τείνουν να αποκλείουν τα ενεργά συστατικά όπως το γλυκολικό οξύ, τα άλφα υδροξυοξέα ή τη ρετινόλη, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό όταν εκτίθενται στον ήλιο.

Τι είναι η κρέμα νύχτας

κρέμα νύχταςΗ κρέμα νύχτας είναι μια ενυδατική κρέμα που εφαρμόζεται στο πρόσωπο τη νύχτα. Οι κρέμες νύχτας έχουν πιο παχύρρευστη σύσταση από τις κρέμες ημέρας. Ενυδατώνουν βαθιά το δέρμα σας ενώ κοιμάστε. Το δέρμα και οι ρυτίδες επιδιορθώνονται κυρίως τη νύχτα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές κρέμες νύχτας περιέχουν συχνά ενεργά συστατικά όπως ρετινόλη και διάφορα οξέα για την προώθηση της ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος. Αυτά τα συστατικά μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Δεδομένου ότι η ζημιά από την υπεριώδη ακτινοβολία δεν εμφανίζεται τη νύχτα, οι κρέμες νύχτας δεν περιέχουν συστατικά SPF. Επιπλέον, οι κρέμες νύχτας χρειάζονται πολύ χρόνο για να απορροφηθούν από το δέρμα. Μερικοί άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν κρέμες νύχτας την ημέρα ή κρέμες ημέρας την νύχτα.

Αν το κάνετε αυτό θα έχετε μια βαριά και λιπαρή αίσθηση όταν χρησιμοποιείτε μια κρέμα νύχτας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κρέμες νύχτας είναι πιο βαριές και πιο πλούσιες από τις κρέμες ημέρας.

Διαφορά μεταξύ κρέμας ημέρας και κρέμας νύχτας

Όπως υποδηλώνουν τα ονόματά τους, η κρέμα ημέρας είναι ένα προϊόν περιποίησης που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η κρέμα νύχτας είναι ένα προϊόν περιποίησης δέρματος που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Υφή

Οι κρέμες ημέρας έχουν συνήθως πιο ελαφριά υφή ενώ οι κρέμες νύχτας πιο παχιά και βαριά υφή.

Απορρόφηση

Οι κρέμες ημέρας απορροφώνται εύκολα από το δέρμα ενώ οι κρέμες νύχτας μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να απορροφηθούν λόγω της παχύρρευστης σύστασής τους.

Συστατικά

Οι κρέμες ημέρας περιέχουν SPF και λευκαντικούς παράγοντες όπως η βιταμίνη C, ενώ οι κρέμες νύχτας περιέχουν ενεργά συστατικά όπως η ρετινόλη.

συμπέρασμα

Η κύρια διαφορά μεταξύ κρέμας ημέρας και κρέμας νύχτας είναι η υφή και τα συστατικά τους. Η κρέμα ημέρας είναι μια ελαφρύτερη κρέμα που περιέχει SPF και λευκαντικούς παράγοντες όπως η βιταμίνη C, ενώ η κρέμα νύχτας είναι μια πιο πλούσια και πιο βαριά κρέμα που περιέχει ενεργά συστατικά όπως ρετινόλη και γλυκολικό οξύ.

Μερικά από τα οφέλη της moleculica

Αυξάνει την ελαστικότητα
Απαλύνει τις ρυτίδες
Καθαρίζει, ενυδατώνει και τρέφει

39€  78€