“Πόδι Της Χήνας” Εφιάλτης;

Photo of author
Written By misswebbie

ποδι της χηνας

Όταν είσαι πιο νέα, δεν σε νοιάζουν οι εκφράσεις που κάνεις ή το να σκας στα γέλια. Όμως, μεγαλώνοντας, ένας εφιάλτης για άντρες και γυναίκες μπορεί να κάνει την εμφάνισή του: το πόδι της χήνας. Μην τρομάζεις! Πρόκειται για τις λεπτές ρυτίδες που δημιουργούνται στην άκρη του ματιού και που, αν σκάσεις ένα χαμόγελο, θα τις δεις να σχηματίζονται. Πάμε να δούμε, απλούς τρόπους, για να μειώσουμε την εμφάνιση των λεπτών αυτών ρυτίδων στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών:

1.  Μην ξεχνάς τον δείκτη προστασίας
Καθημερινά. Χειμώνα-καλοκαίρι, δεν ξεχνάμε ποτέ μία αντηλιακή με δείκτη προστασίας κατά των επικίνδυνων UV ακτίνων. Ταμπόναρε ελαφρά την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το προϊόν. Δεν παίζουμε με τον ήλιο.

2.  Όλες οι κρέμες ταμποναριστά
Χρησιμοποιώντας τον παράμεσο (μιας και είναι ένα δάχτυλο που δεν έχει τόση δύναμη), ταμπόναρε ελαφρά την κρέμα στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Προσπαθούμε να μην δημιουργούμε τριβή, γιατί μπορεί να κάνουμε περισσότερες ρυτίδες.

3. Γυαλιά ηλίου
Όσο κι αν δεν σ’ αρέσει το σημάδι που μπορεί να κάνεις λόγω της έκθεσης στον ήλιο, καλό θα ήταν να μην ξεχνάς τα γυαλιά ηλίου σου, που θα σε προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

4. Δοκίμασε μία κρέμα ματιών που να περιέχει Peptides
Τα πεπτίδια λειτουργούν αμέσως για τη μείωση των ρυτίδων. Μην ξεχνάς να την εφαρμόζεις στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ, για την σταδιακή εξάλειψη των ρυτίδων και τη μείωση του πρηξίματος.

5. Μην ξεχνάς το primer πριν απλώσεις το Makeup σου
Ειδικά όταν έχεις να πας κάπου πιο επίσημα και θες να διατηρηθεί το μακιγιάζ σου όλη μέρα, αλλά και γενικά καλό είναι να προετοιμάζεις το δέρμα σου πριν το foundation. Δημιουργείς μία πιο σωστή βάση για να απλωθεί καλύτερα, μιας και «γεμίζει» λεπτές γραμμές και σίγουρα το μακιγιάζ σου θα διαρκέσει περισσότερο.

6. Επίλεξε ένα Concealer με ελαφρά ενυδατικά στοιχεία
Να τσεκάρεις αν περιέχεται η ουσία mica στα συστατικά. Η συγκεκριμένη ουσία αντανακλά το φως, δίνοντας ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και κάνοντας το βλέμμα πιο φωτεινό και «ανοιχτό».