Φυσικοί Τρόποι Να Απομακρύνεις Κάλους Και Σκληρύνσεις

Photo of author
Written By misswebbie

kaloi kai sklirinseis

Τα πολύ στενά παπούτσια μπορεί να δημιουργήσουν κάλους και σκληρύνσεις στα πόδια μας. Ιδίως αυτή την εποχή που φοράμε τα σανδάλια και τις πλατφόρμες δεν είναι κομψό να μην είναι περιποιημένα τα πόδια.

1. Μούλιασμα: άφησε τα πόδια σου να μουλιάσουν σε ζεστό νερό. Αν θες, μπορείς να προσθέσεις άλατα Epsom, απλά άλατα μπάνιου ή αιθέρια έλαια. Αν οι κάλοι είναι πολύ σκληροί, μπορείς να προσθέσεις λίγο μηλόξυδο στο νερό (ΜΗΝ το κάνεις αν είσαι διαβητική ή δεν έχεις καλή κυκλοφορία αίματος).

2. Ελαφρόπετρα: σκούπισε τα πολλά νερά με καθαρή πετσέτα και τρίψε τις προβληματικές περιοχές με ελαφρόπετρα. Θυμήσου να την καθαρίζεις τακτικά και, αν χρειαστεί, ξαναμούλιασε για λίγο τα πόδια.

3. Πλύσιμο-Ενυδάτωση: ξέβγαλε το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα, ταμπόναρε με πετσέτα και άπλωσε ενυδατική κρέμα. Αν ετοιμάζεσαι για ύπνο, βάλε βαμβακερά καλτσάκια για έξτρα ενυδάτωση!

Extra Tips:
– μαγειρική σόδα: πρόσθεσε 3 κ.σ. σε ζεστό νερό και μούλιασε τα πόδια για 30 λεπτά.
– χαμομήλι: βράσε το χαμομήλι κανονικά και ρίξε το μείγμα σε λεκάνη με πιο χλιαρό νερό. Μούλιασε για 30 λεπτά και ξέπλυνε με νερό, γιατί το χαμομήλι μπορεί να βάψει λίγο την επιδερμίδα σου.
– δημιούργησε μια «πάστα» από 5-6 ασπιρίνες, 1,5 κ.γλ. χυμό λεμονιού και λίγο νερό. Άπλωσε το μείγμα στις προβληματικές περιοχές και τύλιξε με ζεστή πετσέτα. Άφησε για 10 λεπτά, αφαίρεσε την πετσέτα και τρίψε με την ελαφρόπετρα (αν είσαι αλλεργική στην ασπιρίνη ή είσαι διαβητική, μην επιχειρήσεις αυτή τη μέθοδο).
– ανανάς: η φλούδα του ανανά είναι πλούσια σε ένζυμα που μαλακώνουν την επιδερμίδα. Πάρε ένα μικρό κομμάτι φλούδας και ακούμπησέ το στην προβληματική περιοχή. Τύλιξε με καθαρή πετσέτα. Επανάλαβε κάθε βράδυ για 1 εβδομάδα.