Χάπια για ουρολοίμωξη χωρίς συνταγή

Photo of author
Written By Achilleas Kandis

Τι είναι η ουρολοίμωξη

Η ουρολοίμωξη είναι μια λοίμωξη που εμφανίζεται όταν κακά βακτήρια εισέρχονται στο ουροποιητικό σύστημα και πολλαπλασιάζονται.  Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού είναι αρκετά συχνές το καλοκαίρι σε γυναίκες και άνδρες. Αυτές οι λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση και να επηρεάσει μία ή περισσότερες περιοχές εντός του ουροποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των:

 • ουρήθρα
 • Ουροδόχο κύστη
 • ουρητήρες
 • νεφρά

Κάψουλες Cranberry

Cystonette : Απαλλαγείτε από την χρόνια ουρολοίμωξη (κυστίτιδα) για πάντα με την δύναμη του cranberry

Βοηθά να αποβάλλονται τα βακτήρια φυσικά - με την ούρηση.
Εμποδίζει την εμφάνιση βακτηριακών λοιμώξεων
Εμποδίζει την επανεμφάνιση της ουρολοίμωξης
Κάνει το σώμα πιο ανθεκτικό στις ουρολοιμώξεις.

39.00€  78.00€

Συμπτώματα Ουρολοίμωξης

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως:

 • επώδυνο, αίσθημα καψίματος κατά την ούρηση
 • συχνή επιθυμία για ούρηση, συχνά παράγοντας λίγα ούρα
 • πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα
 • διαρροή ούρων
 • θολά ή δύσοσμα ούρα
 • αιματηρά ούρα
 • πόνος στη μέση

Εάν μια ουρολοίμωξη εξαπλωθεί στα νεφρά, η οποία είναι μια σοβαρή λοίμωξη, μπορεί να έχετε συμπτώματα όπως:

 • πυρετός
 • πόνος στο πάνω μέρος της πλάτης
 • ναυτία και έμετος

Δείτε σχετικά προϊόντα στο uromed : χάπια για ουρολοίμωξη χωρίς συνταγή

Χάπια για ουρολοίμωξη χωρίς συνταγή

Οι ουρολοιμώξεις αντιμετωπίζονται συνήθως με μια σειρά αντιβιοτικών που μπορεί να διαρκέσουν έως 7 ημερες, αλλά συνήθως διαρκεί κατά μέσο όρο 1-3 ημέρες για τις μη επιλεγμένες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Ωστόσο, ορισμένες λοιμώξεις μπορεί να μην χρειάζονται καν πορεία αντιβιοτικών και να πάψουν να υφίστανται.

Αλλά, ενώ η αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων χωρίς συνταγή και χωρίς χάπια  μπορεί να είναι μια πιθανή προοπτική στο μέλλον, προς το παρόν, μόνο μερικές εξίσου αποτελεσματικές θεραπείες ουρολοιμώξεων είναι διαθέσιμες που μπορούν να βοηθήσουν έναν ασθενή να διαχειριστεί τα συμπτώματά του. Σε αυτές περιλαμβάνονται:

Παρακεταμόλη: Η παρακεταμόλη είναι σχεδόν πάντα διαθέσιμη ως μη συνταγογραφούμενο φάρμακο και αποτελεί ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα φάρμακα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ουρολοίμωξης, καθώς βοηθά στην ανακούφιση του πόνου που σχετίζεται με τα συμπτώματα της κυστίτιδας.

Φαιναζοπυριδίνη: Ένα φάρμακο για τη αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης, η φαιναζοπυριδίνη μουδιάζει την επένδυση του ουροποιητικού συστήματος για να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου που αισθάνεστε κατά την ούρηση.

Ιβουπροφαίνη: Οι αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της ιβουπροφαίνης την καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή θεραπείας. Μειώνοντας οποιαδήποτε φλεγμονή στο ουροποιητικό σας σύστημα, αυτή η OTC θεραπεία για την ουρολοίμωξη μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε λιγότερη δυσφορία και να μειώσετε την ανάγκη σας να ουρείτε συχνά.

Cystex: Ένα δημοφιλές φάρμακο OTC θεραπείας της ουρολοίμωξης, το Cystex είναι ένας συνδυασμός μεθεναμίνης, βενζοϊκού οξέος και σαλικυλικού νατρίου που προορίζεται για την ανακούφιση του πόνου που βιώνετε κατά τη διάρκεια μιας κυστίτιδας.

Επιθέματα θερμότητας: Τα θερμά μαξιλάρια στην πλάτη, το στομάχι ή ανάμεσα στους μηρούς θεωρούνται μια εξαιρετική μέθοδος θεραπείας της ουρολοίμωξης που βοηθά στην ελαχιστοποίηση της δυσφορίας που αισθάνεστε μετά από μια ουρολοίμωξη.

Ενυδάτωση: Αν και δεν είναι ακριβώς μια μέθοδος θεραπείας, η ενυδάτωση εξακολουθεί να είναι το κλειδί για τη γρήγορη αντιμετώπιση μιας ουρολοίμωξης. Εάν έχετε προσβληθεί από ουρολοίμωξη, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υγρά όσο το δυνατόν συχνότερα, ώστε να ουρείτε συχνότερα και τα επιβλαβή βακτήρια να απομακρύνονται από το ουροποιητικό σας σύστημα με φυσικά μέσα. Αυτή η επιλογή σημαίνει θεραπεία των συμπτωμάτων σας χωρίς τη χρήση φαρμάκων.

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά χρησιμεύουν ως μια εξαιρετική επιλογή θεραπείας που συμβάλλει στην προώθηση της πέψης και της ανοσίας στο σώμα σας. Τα προβιοτικά αποκαθιστούν τα καλά βακτήρια που υπάρχουν στο έντερό σας και μειώνουν τις πιθανότητες επαναμόλυνσης.

Ασκορβικό οξύ: Η αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης C όχι μόνο ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αλλά αποτελεί επίσης μια μεγαλύτερη επιλογή θεραπείας OTC UTI, καθώς βοηθά στην οξίνιση των ούρων, η οποία μπορεί να μειώσει την πιθανότητα επαναμόλυνσης.

Κάψουλες Cranberry

Cystonette : Απαλλαγείτε από την χρόνια ουρολοίμωξη (κυστίτιδα) για πάντα με την δύναμη του cranberry

Βοηθά να αποβάλλονται τα βακτήρια φυσικά - με την ούρηση.
Εμποδίζει την εμφάνιση βακτηριακών λοιμώξεων
Εμποδίζει την επανεμφάνιση της ουρολοίμωξης
Κάνει το σώμα πιο ανθεκτικό στις ουρολοιμώξεις.

39.00€  78.00€

Συμβουλές για την πρόληψη της ουρολοίμωξης

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κρατήσετε μακριά των κίνδυνο των λοιμώξεων του ουροποιητικού όπως είναι η κυστίτιδα.

Ντους αντί για μπάνιο

Οι ουρολόγοι συνιστούν στις γυναίκες να κάνουν ντους αντί για μπάνιο για να βοηθήσουν στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων. Εάν είστε επιρρεπείς σε συχνές ουρολοιμώξεις, θα πρέπει να αντικαταστήσετε το μπάνιο στην μπανιέρα με ένα ντους.

Επενδύστε σε μπιντέ

Το σκούπισμα από μπροστά προς τα πίσω αφού πάτε στην τουαλέτα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης βακτηρίων στην ουρήθρα, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστεί καλά μόνο με χαρτί υγείας. Ένας μπιντέ θα σας βοηθήσει να καθαρίζεστε πολύ πιο αποτελεσματικά.

Ένας μπιντέ δεν είναι απλώς μια εξαιρετική επιλογή για καθάρισμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανανεωθείτε μετά το σεξ ή ενώ έχετε περίοδο.

Καθαρίστε σωστά την περιοχή των γεννητικών οργάνων σας

Το σωστό πλύσιμο δεν περιλαμβάνει το σαπούνισμα ή τη χρήση αρωματικών προϊόντων. Στην πραγματικότητα, αυτά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και να επιδεινώσουν τα προβλήματα. Αντίθετα, επιλέξτε ένα απαλό καθαριστικό από κάποιο online φαρμακείο ή πλύνετε μόνο με νερό.

Πιείτε πολύ νερό

Η ίδια συμβουλή για τη θεραπεία μιας ουρολοίμωξης ισχύει και για την πρόληψη. Πίνοντας άφθονο νερό σε τακτική βάση βοηθά στην απομάκρυνση των δυσάρεστων βακτηρίων που μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις.

 

Σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από μια ουρολοίμωξη χωρίς αντιβιοτικά

kystitida

Μέχρι να υπάρξουν περισσότερες εξελίξεις στη θεραπεία της ουρολοίμωξης, τα αντιβιοτικά παραμένουν η πιο αποτελεσματική τυπική θεραπεία.

Μαζί με την τυπική αντιβιοτική θεραπεία που συνταγογραφείται από κάποιον ιατρό, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες οικιακές θεραπείες για να νιώσετε καλύτερα νωρίτερα και να μειώσετε την πιθανότητα επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων.

1. Δοκιμάστε τα κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι γνωστό πως περιέχουν ένα συστατικό που εμποδίζει τα βακτήρια να μένουν πάνω στα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος.

Αν και η έρευνα είναι ασαφής, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να είστε σε θέση να μειώσετε τον κίνδυνο ουρολοιμώξεων με προϊόντα cranberry, συμπεριλαμβανομένου του χυμού cranberry χωρίς ζάχαρη, των συμπληρωμάτων cranberry ή των αποξηραμένων cranberries.

Εάν ο χυμός cranberry δεν είναι του γούστου σας, σκεφτείτε να δοκιμάσετε τις κάψουλες cystonette . Αυτές οι κάψουλες σε σκόνη cranberry έχουν σχεδιαστεί για να προάγουν την υγεία του ουροποιητικού συστήματος. Κάθε κουτί περιέχει 20 κάψουλες.

2. Πίνετε άφθονο νερό

Είναι σημαντικό να πίνετε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά και ιδιαίτερα νερό, αν και η ούρηση μπορεί να είναι επώδυνη όταν έχετε ουρολοίμωξη. Θα πρέπει να στοχεύετε να πίνετε μεταξύ των έξι και οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.

Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο πιο πολύ θα ουρείτε και αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των επιβλαβών βακτηρίων από το ουροποιητικό σύστημα.

3. Μην αναβάλλεται την ούρηση

Το να κρατάτε τα ούρα σας ή να αγνοείτε την επιθυμία για ούρηση μπορεί να επιτρέψει στα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν στο ουροποιητικό σας σύστημα και να δημιουργηθεί λοίμωξη. Κατά κανόνα, χρησιμοποιείτε πάντα το μπάνιο όταν νιώθετε την επιθυμία.

Είναι πολύ σημαντικό να αδειάζετε πλήρως την ουροδόχο κύστη σας όταν ουρείτε και να μην ξεχνάτε να ουρείτε πάντα μετά το σεξ, ειδικά εάν είστε γυναίκα. Εάν το κάνετε, είναι επίσης σημαντικό να σκουπίζεστε με φορά από μπροστά προς τα πίσω.

4. Πάρτε προβιοτικά

Τα προβιοτικά βοηθούν την υγιή πέψη και το ανοσοποιητικό. Είναι επίσης αποτελεσματικά στη θεραπεία και την πρόληψη των ουρολοιμώξεων όταν χρησιμοποιούνται παράλληλα με μια τυπική αντιβιοτική θεραπεία.

Σε μια ουρολοίμωξη, τα κακά βακτήρια αντικαθιστούν τα καλά βακτήρια στο ουροποιητικό σύστημα, ειδικά αυτά που ονομάζεται Lactobacillus . Το καλό είναι πως τα προβιοτικά μπορούν να αποκαταστήσουν τα καλά βακτήρια και μπορεί να αποτρέψουν την επανεμφάνιση μιας ουρολοίμωξης.

Αν και μερικοί επιστήμονες δηλώνουν ότι τα προβιοτικά μπορεί να είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη και τη θεραπεία της ουρολοίμωξης, απαιτούνται περισσότερες μελέτες.

Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε προβιοτικά για την υγεία του ουροποιητικού συστήματος, σκεφτείτε Το συμπλήρωμα Classics Platinum Probiozen της POWER HEALTH  , ένα εύκολο στη λήψη προ και προβιοτικό που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην υγεία του πεπτικού συστήματος.

5. Πάρτε περισσότερη βιταμίνη C

Η αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Αλλά υπάρχει και μια έρευνα που έχει βρει αντικρουόμενα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C στην αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων, σημειώνοντας ότι δεν έχουν γίνει αρκετές μελέτες για την υποστήριξη αυτής της θεραπείας.

Αν δεν σας αρέσει ο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού, πρόσθεσε ένα Solgar Ester C 1000mg στη ρουτίνα των συμπληρωμάτων σας. Κάθε κάψουλα περιέχει 1.000 χιλιοστόγραμμα από την βιταμίνη C.

6. Φορέστε φαρδιά ρούχα

Το να φοράτε φαρδιά βαμβακερά ρούχα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα μιας υπάρχουσας ουρολοίμωξης, βοηθώντας να διατηρείται η περιοχή των γεννητικών οργάνων στεγνή και καθαρή.

Όταν οι γυναίκες φοράμε ρούχα με στενή εφαρμογή μπορεί να παγιδεύσουν υγρασία που επιτρέπει στα βακτήρια να αναπτυχθούν στην περιοχή την ουροδόχου κύστης, γεγονός που θα μπορούσε να επιδεινώσει τη κυστίτιδα.