Αποτρίχωση Φρυδιών Με Τσιμπιδάκι: Είναι Όντως Η Καλύτερη Επιλογή;

Photo of author
Written By misswebbie

tsimpidaki frudiwn cover 520

Φαινομενικά είναι η πιο ασφαλής μέθοδος για να φροντίσεις τα φρύδια σου. Ίσως, όμως, να ελλοχεύουν και ορισμένοι κίνδυνοι.

Όταν υπέρ-αποτριχώνεις τα φρύδια σου, μπορεί να δημιουργηθούν κενά και να γίνουν αραιά και πολύ λεπτά. Τα αποτελέσματα της «αποτρίχωσης» στα φρύδια μπορεί να διαρκέσουν από 3 ως 8 εβδομάδες, ανάλογα με τον ρυθμό που «αναπτύσσονται» οι τρίχες. Αυτό σημαίνει ότι, αν κάνεις κάποιο λάθος, θα πρέπει να περιμένεις μερικές εβδομάδες. Πριν σε πιάσει απελπισία, πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν μολυβάκια και σκιές για τα φρύδια που διορθώνουν τυχόν λαθάκια.

Τρίχες που «γυρίζουν»

Αρκετά κοινή παρενέργεια όταν χρησιμοποιείς τσιμπιδάκι. Συμβαίνει όταν το δέρμα κάτω από τα φρύδια «σπάει» κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης και ξεκινάει να αναπτύσσεται πάνω από την τρίχα. Αν μαζί με την τρίχα «παγιδευτούν» και βακτήρια, αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί κάποιο σπυράκι. Απόφυγε τέτοιου είδους «λοιμώξεις», τραβώντας τις τρίχες όσο πιο κοντά στη ρίζα μπορείς και πάντα με την ίδια κατεύθυνση που μεγαλώνουν και όχι αντίθετα.

Άλλες παρενέργειες

Όταν αφαιρείς την τρίχα απ΄ τη ρίζα, αφήνεις ανοιχτό τον πόρο σε επιβλαβή στοιχεία. Χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκια που δεν έχουν απολυμανθεί σωστά, μπορεί να μεταφέρεις βακτηρίδια στο δέρμα, οδηγώντας σε μόλυνση. Φρόντιζε να καθαρίζεις πάντα το τσιμπιδάκι σου με οινόπνευμα πριν την αποτρίχωση.

Ζημιά στο θύλακα της τρίχας

Η υπερβολική αποτρίχωση στα φρύδια μπορεί να έχει και πιο μακροχρόνιες επιπτώσεις, όπως βλάβες στα θυλάκια της τρίχας. Τα ωοθυλάκια είναι υπεύθυνα για  την ανάπτυξη των μαλλιών. Έτσι, μόνιμη βλάβη στο φρύδι σημαίνει ότι οι τρίχες δεν θα ξαναβγούν στο συγκεκριμένο σημείο.

Απόφυγε όσο μπορείς την υπερβολική αποτρίχωση και σε περίπτωση μόλυνσης να συμβουλεύεσαι πάντα το δερματολόγο σου.