11 πλαστικές επεμβάσεις ανόρθωσης στήθους χωρίς χειρουργείο

Photo of author
Written By Καλιρρόη Κατσιάνου

Όταν αναφερόμαστε στην ανόρθωση στήθους συνήθως εννοούμε μια χειρουργική επέμβαση που αντιμετωπίζει τη χαλάρωση του στήθους αφαιρώντας το περίσσιο δέρμα και συσφίγγοντας τον υπόλοιπο ιστό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι λιγότερη χαλάρωση, μαζί με πιο καλοσχηματισμένο και ανάγλυφο στήθος.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών, εκτιμάται ότι οι χειρουργικές ανορθώσεις στήθους έχουν αυξηθεί κατά 70% από το 2000. Αυτή η διαδικασία ξεπερνά πλέον άλλες χειρουργικές θεραπείες μαστού, όπως τα εμφυτεύματα.

Παρά την αυξημένη δημοτικότητά τους, ακόμη περισσότερες ασθενείς επιλέγουν την ανόρθωση στήθους χωρίς επέμβαση.

Σε μια ανόρθωση στήθους χωρίς χειρουργική επέμβαση, δεν εμπλέκονται κοψίματα ή τομές. Επίσης, δεν χρειάζεται να υποβληθείτε σε γενική αναισθησία.

Οι μη χειρουργικές διαδικασίες είναι αναμφισβήτητα ασφαλέστερες, επειδή δεν ενέχουν τους κινδύνους που μπορεί να ενέχει μια επέμβαση, όπως:

 • μόλυνση
 • αιμορραγία
 • ουλές

Αυξητική στήθους χωρίς νυστέρι

Η μη χειρουργική ανόρθωση στήθους δεν θα προσφέρει τα ίδια θεαματικά αποτελέσματα με αυτά που μπορεί να προσφέρει μια παραδοσιακή επέμβαση ανόρθωσης. Ωστόσο, εξακολουθούν να αξίζουν να εξεταστούν αν ψάχνετε έναν τρόπο να ανασηκώσετε το στήθος σας με λιγότερο κίνδυνο και έξοδα.

Ακολουθούν 11 επιλογές ανόρθωσης στήθους χωρίς επέμβαση που μπορείτε να συζητήσετε με έναν δερματολόγο ή αισθητικό χειρουργό για να δείτε αν μπορεί να είναι κατάλληλες για εσάς.

WOW BUST

wow Bust

Μερικά από τα οφέλη του Wow Bust

Ανόρθωση στήθους με φυσικό τρόπο
100% φυσικά συστατικά
Αυξάνει τον όγκο και την ελαστικότητα

39€  78€

1. Aptos threading

Η διαδικασία Aptos threading έχει σχεδιαστεί για να μετακινήσει φυσικά το δέρμα γύρω από το στήθος σας με μια ανοδική κίνηση.

Με το εύστοχο παρατσούκλι “ανύψωση στήθους”, αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί μικρά, αγκαθωτά νήματα Aptos.

Ένας αισθητικός χειρουργός εισάγει τα νήματα κάτω από το δέρμα σας μέσω μιας υποδερμικής βελόνας. Στη συνέχεια, τα νήματα στερεώνονται μεταξύ τους και τραβιούνται προς τα πάνω προς την κλείδα σας.

Παρά τη χρήση εμφυτευμένων νημάτων, η διαδικασία Aptos εξακολουθεί να είναι μια μη επεμβατική ανόρθωση του μαστού, με αποτελέσματα που διαρκούν έως και 2 χρόνια.

Το καλύτερο από όλα, δεν προκαλεί ουλές όπως οι παραδοσιακές τομές και τα νήματα διαλύονται σε 1 έως 2 χρόνια.

Μέσο κόστος

Το μέσο κόστος μιας ανόρθωσης με νήματα στο Aptos μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2.000 ευρώ.

2. Θεραπεία Caci bust

Η θεραπεία Caci bust δημιουργήθηκε αρχικά ως μια μορφή θεραπείας μυϊκών τραυματισμών και στοχεύει στους μυς του στήθους σας. Χρησιμοποιώντας μια φορητή συσκευή, ένας χειρουργός εστιάζει ηλεκτρικούς παλμούς στους μυς που περιβάλλουν το στήθος σας.

Τα τελικά αποτελέσματα είναι πιο τονισμένοι μύες του στήθους που βοηθούν στη δημιουργία ενός αποτελέσματος ανύψωσης και εξομάλυνσης για το στήθος σας.

Όπως κάθε άλλη μορφή μυϊκής ενδυνάμωσης, τα αποτελέσματά σας εξαρτώνται από το χρόνο και τη συχνότητα. Ένας χειρουργός θα σας συστήσει πιθανότατα συνεδρίες μερικές φορές την εβδομάδα για έως και αρκετές εβδομάδες για να δείτε πλήρη αποτελέσματα.

Μέσο κόστος

Ένα πακέτο θεραπειών Caci μπορεί να κοστίσει έως και 2.000 ευρώ.

3. Θεραπείες με λέιζερ

Η θεραπεία με λέιζερ χρησιμοποιεί δέσμες ενέργειας υψηλής ισχύος για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, ενώ παράλληλα αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Για το λόγο αυτό, οι θεραπείες με λέιζερ χρησιμοποιούνται συνήθως για προηγμένη θεραπεία ρυτίδων, κηλίδων ηλικίας και ουλών.

Η αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου μπορεί να αυξήσει ελαφρώς την ελαστικότητα του δέρματος στην περιοχή του στήθους σας, αλλά τα όποια αποτελέσματα “ανόρθωσης” θα είναι προσωρινά και μικρά στην καλύτερη περίπτωση. Και οι επαναλαμβανόμενες θεραπείες είναι απαραίτητες για να δείτε ορατά αποτελέσματα.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι οι σύνδεσμοι στον ιστό του στήθους σας δεν είναι φτιαγμένοι με τον ίδιο τρόπο όπως εκείνοι στο πρόσωπό σας, οπότε μπορεί να μην έχετε τα ίδια αποτελέσματα σύσφιξης στο στήθος σας που θα είχατε στο δέρμα του προσώπου.

Οι θεραπείες με λέιζερ ενέχουν τον κίνδυνο:

 • ουλές
 • αιμορραγία
 • πόνο
 • πιθανές αλλαγές στο χρώμα του δέρματος

Μέσο κόστος

Ο μέσος όρος της θεραπείας με λέιζερ μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 2.000 Ευρώ.

4. Thermage

Το Thermage είναι ένας άλλος τύπος διαδικασίας διέγερσης του κολλαγόνου. Χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για να βοηθήσει στη σύσφιξη των πρωτεϊνικών ινών μέσα στο δέρμα σας.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ένας αισθητικός χειρουργός χρησιμοποιεί μια συσκευή που ονομάζεται ThermaCool, η οποία βοηθά στη μεταφορά ραδιοκυμάτων σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Μετά από μια θεραπεία Thermage, πιθανότατα θα δείτε αμέσως πιο σφιχτό δέρμα.

Οι σφιγμένες ίνες κολλαγόνου στην περιοχή του στήθους μπορούν επίσης να ενισχύσουν το φυσικό σας περίγραμμα. Ωστόσο, θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη θεραπεία σας, καθώς αυτά τα αποτελέσματα είναι μόνο προσωρινά. Το Thermage λειτουργεί καλύτερα σε περιπτώσεις ήπιας χαλάρωσης.

Μέσο κόστος

Το μέσο κόστος για τη θεραπεία Thermage μπορεί να φθάσει ακόμα και 1.000 ευρώ ανά συνεδρία.

5. Η συσκευή Renuvion/J-Plasma

Η συσκευή Renuvion/J-Plasma είναι μια νεότερη τεχνολογία για λιγότερο επεμβατική σύσφιξη. Η ενέργεια ψυχρού πλάσματος προάγει τη συστολή του δέρματος καθώς και την παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Η συσκευή παρέχει προσεκτικά αναζωογονητικά αποτελέσματα στην περιοχή-στόχο και ορίζει το φυσικό περίγραμμα του σώματος χρησιμοποιώντας αέριο ήλιο ιονισμένο με ενέργεια ραδιοσυχνότητας (RF).

Παρόμοια με το Thermage, η διαδικασία περιλαμβάνει την εισαγωγή από τον πλαστικό χειρουργό ενός καθετήρα κάτω από το δέρμα που πρέπει να συσφιχθεί και τη θεραπεία του με ενέργεια πλάσματος.

Υπάρχουν κάποια ελάχιστα αποτελέσματα αμέσως, ενώ τα αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας χρειάζονται αρκετούς μήνες καθώς αναπτύσσεται το νέο κολλαγόνο.

Συνήθως απαιτείται μόνο μία θεραπεία.

Μέσο κόστος

Το μέσο κόστος για τη θεραπεία Renuvion/J-Plasma κυμαίνεται μεταξύ 2.000 και 10.000 ευρώ. Επειδή η τεχνολογία αυτή είναι πολύ νέα ίσως να υπάρχουν διαφορές στις τιμές που έχουμε δώσει. Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε κάντε ένα τηλέφωνο σε έναν πλαστικό χειρούργο να ενημερωθείτε για τις ακριβείς τιμές.

6. Ανόρθωση στήθους VBL

Η ανόρθωση στήθους βαμπίρ (VBL) είναι μια διαδικασία αντιγήρανσης που χρησιμοποιεί πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) από το δικό σας αίμα. Ο γενικός στόχος της VBL είναι να ανυψώσει ελαφρώς το στήθος σας, παρόμοια με αυτή της χρήσης ενός σουτιέν ανόρθωσης.

Αν και η διαδικασία αυτή δεν θα αντιμετωπίσει τη χαλάρωση των μαστών αυτή καθαυτή, μπορεί να δώσει την εντύπωση της ανόρθωσης με τη βοήθεια της αυξημένης κυκλοφορίας του αίματος μαζί με λιγότερο εμφανείς ρυτίδες και ουλές.

Όπως και άλλες αισθητικές επεμβάσεις, η VBL πραγματοποιείται από αισθητικούς και δερματολόγους χειρουργούς. Τα αποτελέσματα φαίνονται σταδιακά μέσα σε λίγους μήνες, ενώ τα συνολικά αποτελέσματα διαρκούν δύο χρόνια.

Η VBL δεν συνιστάται σε γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν ή σε όσες έχουν ιστορικό καρκίνου του μαστού.

Μέσο κόστος

Κατά μέσο όρο, η VBL κοστίζει 1.000 ευρώ.

7. Λίφτινγκ με ενέσεις Botox

Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης (Botox) λειτουργούν με τη χαλάρωση των μυών κάτω από το δέρμα σας. Αυτό βοηθά στη δημιουργία ενός αποτελέσματος εξομάλυνσης στην επιφάνεια του δέρματος.

Το Botox εισήχθη για πρώτη φορά στην αγορά για τη θεραπεία των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Έκτοτε, έχει επίσης εγκριθεί για να βοηθήσει στη θεραπεία της χρόνιας ημικρανίας.

Ενώ ορισμένοι γιατροί μπορεί να χρησιμοποιούν ενέσεις Botox στην περιοχή του στήθους για να αποτρέψουν το χαλάρωμα των ώμων, η θεραπεία αυτή δεν έχει εγκριθεί ως μέθοδος ανόρθωσης του στήθους. Τα αποτελέσματα είναι ήσσονος σημασίας και διαρκούν έως και 4 μήνες.

Μέσο κόστος

Το μέσο κόστος των ενέσεων Botox ανέρχεται σε 100 ευρώ ανά θεραπεία. Οι ασκήσεις στήθους θα μπορούσαν να παράγουν παρόμοια αποτελέσματα με πολύ μικρότερο κόστος.

8. Υαλουρονικό οξύ και άλλα δερμικά πλήρωσης στο δέρμα.

Άλλες ενέσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως για το πρόσωπο εξετάζονται επίσης για την περιοχή του μαστού. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα δερματικά (μαλακών ιστών) πληρωτικά με βάση το υαλουρονικό οξύ (HA), όπως το Juvéderm και το Restylane.

Το πιο συνηθισμένο δερμικό πληρωτικό για αυτή τη χρήση είναι το Sculptra, το οποίο είναι ένα πολυ-L γαλακτικό οξύ. Διαρκεί αρκετούς μήνες όταν χορηγείται με ένεση. Διεγείρει το σώμα να παράγει νέο κολλαγόνο στην περιοχή που έχει υποβληθεί σε θεραπεία. Συνήθως απαιτούνται αρκετές θεραπείες για να δείτε αποτελέσματα.

Αν και δεν είναι επεμβατικά, τα καλλυντικά πληρωτικά δεν θεωρούνται θεραπείες πρώτης επιλογής για την περιοχή του στήθους λόγω έλλειψης μακροπρόθεσμων μελετών σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους.

Επίσης, σημειώστε ότι όλα τα δερμικά πληρωτικά που αναφέρονται εδώ δεν έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές για έγχυση στο στήθος

Μέσο κόστος

Τα καλλυντικά πληρωτικά χρεώνονται ανά σύριγγα, οπότε το συνολικό σας κόστος θα εξαρτηθεί από το πόσες χρησιμοποιούνται για την ανόρθωση του στήθους. Το 2022, η μέση σύριγγα HA κοστίζει 100-200 ευρώ.

9. Ασκήσεις στήθους

Η άσκηση όχι μόνο βοηθά στη συρρίκνωση των λιποκυττάρων του σώματος, αλλά ορισμένα είδη άσκησης μπορούν επίσης να ενισχύσουν και να τονώσουν το στήθος. Οι ασκήσεις για το άνω μέρος του σώματος, όπως τα push-ups και οι βυθίσεις των τρικέφαλων, βοηθούν στην ενίσχυση των μυών του στήθους.

Αν θέλετε να στοχεύσετε περαιτέρω τους μυς του στήθους σας, το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης διαπίστωσε ότι οι τρεις κορυφαίες ασκήσεις για το στήθος είναι οι εξής:

 • πιέσεις πάγκου με μπάρα
 • Επαναλήψεις σε μηχανήματα pec deck
 • διασταυρώσεις με καλώδιο λυγισμένα προς τα εμπρός

Ενώ οι ασκήσεις στήθους ενισχύουν και τονώνουν τους μύες σας, καμία προπόνηση δεν θα σας δώσει την ίδια ανόρθωση στο στήθος που μπορούν να δώσουν η χειρουργική επέμβαση και άλλες αισθητικές διαδικασίες.

Αντ’ αυτού, θα μπορούσατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ασκήσεων στήθους εάν η ελαστικότητα του δέρματός σας είναι άθικτη συνολικά και έχετε ελάχιστη έως ήπια χαλάρωση. Εξετάστε το ενδεχόμενο να συνεργαστείτε με έναν γυμναστή αν είστε καινούργια στις ασκήσεις ενδυνάμωσης.

10. Δοκιμάστε ένα νέο σουτιέν

Τα σουτιέν χρησιμοποιούνται για άνεση και στήριξη και μπορείτε να επιλέξετε ακόμη και εκδόσεις με διαφορετικά χρώματα και υφάσματα για διασκέδαση.

Όταν πρόκειται για την ανόρθωση του στήθους σας, όμως, ένα νέο σουτιέν μπορεί να είναι μία από τις πιο προσιτές και προσιτές επιλογές. Το να φοράτε το σωστό σουτιέν μπορεί επίσης να βοηθήσει να αποτρέψετε τη χαλάρωση του στήθους σας εξαρχής.

Ο μόνος τρόπος για να ξέρετε αν χρειάζεστε ένα νέο μέγεθος σουτιέν είναι να προσδιορίσετε τη σωστή εφαρμογή για εσάς. Εξετάστε αυτές τις συμβουλές τοποθέτησης εδώ.

Αν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουρες, κλείστε ραντεβού με έναν ειδικό στην τοπική σας μπουτίκ σουτιέν.

fly-bra

Μερικά από τα οφέλη του Fly Bra

Ανορθώνει το στήθος
δεν φαίνεται κάτω από τα ρούχα
Δίνει υπέροχο σχήμα στο στήθος.

49€  98€

11. Κρέμες Ανόρθωσης Στήθους

Όπως ακριβώς υπάρχουν κρέμες αντιγήρανσης που βοηθούν στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης της χαλάρωσης του δέρματος στο πρόσωπό σας, υπάρχουν και κρέμες σύσφιξης και ανόρθωσης που έχουν σχεδιαστεί για το λαιμό και το στήθος σας, όπως επίσης υπάρχουν και κρέμες αύξησης στήθους

Αυτές οι κρέμες υπόσχονται να βοηθήσουν στην τόνωση του δέρματός σας, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις λεπτές γραμμές και τις κηλίδες γήρανσης.

Ενώ είναι λιγότερο δαπανηρές επιλογές βραχυπρόθεσμα, οι κρέμες διαμόρφωσης δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικές σε σχέση με τις υπόλοιπες επιλογές. Δεν λέμε ότι δεν θα έχετε αποτέλεσμα, αλλά ίσως αυτό το αποτέλεσμα να έρθει σε μεγαλύτερο χρόνο και να μην έχει μεγάλη διάρκεια.

Επιπλοκές

Παρόλο που οι μη χειρουργικές ανελκύσεις στήθους είναι πολύ λιγότερο επεμβατικές από τις χειρουργικές επιλογές, μπορεί να συνοδεύονται από ορισμένες παρενέργειες. Έτσι, παρόλο που θα είστε σε θέση να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες χωρίς καθόλου χρόνο διακοπής, μην εκπλαγείτε αν παρατηρήσετε ερεθισμό, ερυθρότητα ή δυσφορία μετά την επέμβασή σας.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν μετά από ορισμένους τύπους μη χειρουργικής ανόρθωσης στήθους.

Προσωρινός ερεθισμός

Με ορισμένα είδη μη χειρουργικών ανελκύσεων στήθους, μπορεί να εμφανιστούν ερεθισμοί όπως ερυθρότητα, μώλωπες, πρήξιμο ή δυσφορία κατά τις ημέρες που ακολουθούν τη διαδικασία.

Με το Aptos threading, για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρήσετε ερυθρότητα στις περιοχές όπου εισήχθησαν τα νήματα. Ή, με τη θεραπεία caci bust, μπορεί να αισθανθείτε ελαφρώς πονεμένη μετά τη συνεδρία σας. Ακόμη και η χρήση ενός νέου σουτιέν μπορεί να προκαλέσει κάποιο ερεθισμό του δέρματος ή μυϊκό πόνο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, ο ερεθισμός θα πρέπει να είναι προσωρινός. Εάν παρατηρήσετε πόνο, πρήξιμο ή ερεθισμό του δέρματος που διαρκεί περισσότερο από λίγες ημέρες, σας συνιστούμε να μιλήσετε με το γιατρό σας.

Επιπλοκές που σχετίζονται με το Botox

Εάν επιλέξετε μια θεραπεία Botox στο στήθος σας, μπορεί να εμφανιστούν οι συνήθεις επιπλοκές του Botox. Αυτές περιλαμβάνουν:

 • Μικροί μώλωπες
 • κούραση
 • πόνος
 • πρήξιμο
 • αλλεργικές αντιδράσεις

Οι περισσότερες αντιδράσεις του Botox είναι προσωρινές και ήπιες, αλλά αν παρατηρήσετε παρενέργειες που σας ανησυχούν, επικοινωνήστε αμέσως με τον γιατρό σας.

Μυϊκός τραυματισμός

Εάν αποφασίσετε να ενισχύσετε και να τονώσετε τους μυς του στήθους σας με ασκήσεις, προσέξτε να μην υπερφορτώσετε τους μυς σας. Η υπερβολική άσκηση σε μια μυϊκή ομάδα μπορεί να οδηγήσει σε τεντώματα ή τραβήγματα.

Συνοψίζοντας

Η ανόρθωση στήθους χωρίς επέμβαση χειρουργική δεν θα προσφέρει τα ίδια αποτελέσματα με την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση, αλλά μπορεί να αξίζει να το σκεφτείτε και να το δοκιμάσετε αν δεν θέλετε να υποβληθείτε σε πλήρη χειρουργική επέμβαση.

Εάν δεν θέλετε χειρουργική επέμβαση, ρωτήστε τον πλαστικό χειρουργό σας για άλλες επιλογές ανόρθωσης του μαστού για τις οποίες μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσετε, είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με έναν έμπειρο, πλαστικό χειρουργό.

Προσοχή σε κάθε διαδικασία που υπόσχεται δραματική ανόρθωση του στήθους σας με λίγη δουλειά. Αν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε πιθανότατα δεν είναι.

miss webbie logoΗ ομάδα του Miss Webbie ψάχνει, διαβάζει, ανακαλύπτει και σου προτείνει ό,τι πιο χρήσιμο και πρακτικό για να κάνει την καθημερινότητά σου καλύτερη με γρήγορες, άμεσες, θετικές και ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή σου.