Μπορείτε να μεγαλώσετε το στήθος σας τρώγοντας συγκεκριμένα τρόφιμα;

Photo of author
Written By Achilleas Kandis

Περιεχόμενα

Αν θέλετε να αυξήσετε φυσικά το μέγεθος του στήθους, μην κοιτάτε το ψυγείο σας. Καμία τροφή ή πρόγραμμα διατροφής δεν έχει αποδειχθεί κλινικά ότι μεγεθύνει το στήθος.

Ωστόσο, η αύξηση βάρους μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του στήθους σας και του υπόλοιπου σώματος σας. Εάν δεν είναι αυτό το αποτέλεσμα που ψάχνετε, υπάρχουν επιλογές εκτός από τη δίαιτα που μπορεί να βοηθήσουν το στήθος σας να φαίνεται μεγαλύτερο.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές ανάπτυξης στήθους που λειτουργούν. Θα ρίξουμε επίσης μια ματιά σε ορισμένες επιλογές που δεν λειτουργούν για τη μεγέθυνση στήθους.

Επιλογές μεγέθυνσης στήθους που λειτουργούν

Δοκιμάστε ασκήσεις ανάπτυξης του στήθους

Η άσκηση δεν θα κάνει το στήθος πιο γεμάτο. Ωστόσο, οι σωστές ασκήσεις μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικές για την ανάπτυξη των θωρακικών μυών κάτω από το στήθος σας, καθώς και των μυών της πλάτης και των ώμων σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το στήθος σας να φαίνεται μεγαλύτερο, ψηλότερο και πιο σφριγηλό.

Μερικές ασκήσεις που πρέπει να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν:

  • πιέσεις στήθους με αλτήρες
  • κάμψεις
  • επεκτάσεις στήθους
  • Σανίδα

Εργαστείτε για να φτιάξετε την στάση του σώματος σας

Δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα στην εξαιρετική στάση του σώματος. Αν και η καλή στάση του σώματος δεν θα μεγαλώσει σωματικά το στήθος σας, μπορεί να βελτιώσει την εμφάνισή τους κάνοντας το να φαίνονται πιο ζωηρό.

Η καλή στάση του σώματος υποστηρίζει επίσης την ισορροπία, τη δύναμη και την ευελιξία. Βοηθά επίσης στην ενίσχυση των μυών του στομάχου και της πλάτης.

Σκεφτείτε ένα νέο σουτιέν

Πολλές γυναίκες φορούν λάθος νούμερο σουτιέν . Στην πραγματικότητα, υπάρχει έρευνα που δείχνει ότι το 70% των γυναικών φοράει πολύ μικρά σουτιέν και το 10 τοις εκατό φορούν σουτιέν που είναι πολύ μεγάλα.

Ένα πολύ στενό σουτιέν μπορεί να ισιώσει το στήθος, κάνοντάς το να φαίνεται μικρότερο. Μπορεί επίσης να προκαλέσει μη κολακευτική διαρροή στα πλαϊνά και την πλάτη.

Ένα πολύ μεγάλο σουτιέν δεν υποστηρίζει το στήθος, με αποτέλεσμα να φαίνεται χαλαρό.

Δεν είναι επίσης σωστό να φοράτε ένα σουτιέν που είναι πολύ παλιό. Τα σουτιέν τεντώνονται στο πλύσιμο και μετά από πολλές πλύσεις, ενδέχεται να μην ταιριάζουν πλέον σύμφωνα με το μέγεθος που γράφει στην ετικέτα.

Το συνηθισμένο σουτιέν σας μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί με ένα που εφαρμόζει σωστά. Ένα σουτιέν που εφαρμόζει καλά μπορεί να προωθήσει και να τονίσει το στήθος σας, κάνοντάς το να φαίνεται καλύτερο, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Εξετάστε το ενδεχόμενο να φορέσετε επαγγελματικό σουτιέν την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια σουτιέν.

fly-bra

Μερικά από τα οφέλη του Fly Bra

Ανορθώνει το στήθος
δεν φαίνεται κάτω από τα ρούχα
Δίνει υπέροχο σχήμα στο στήθος.

49€  98€

Στρατηγικές που δεν θα αυξήσουν το μέγεθος του στήθους σας

Τρώγοντας ορισμένα τρόφιμα

Μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο είναι βέβαιο ότι θα αποφέρει έναν τόνο άρθρων που διαφημίζουν την ικανότητα ορισμένων τροφίμων να αυξάνουν το μέγεθος του στήθους. Δυστυχώς, κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν υποστηρίζεται από κλινικά στοιχεία ή επιστημονικές έρευνες.

Αυτό περιλαμβάνει τα γαλακτοκομικά

Είτε προέρχεται από αγελάδες, κατσίκες ή άλλα θηλαστικά, όλα τα γαλακτοκομικά περιέχουν οιστρογόνα, προγεστερόνη και προλακτίνη. Δεδομένου ότι οι ορμόνες επηρεάζουν το μέγεθος του μαστού στους ανθρώπους, μερικοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι η κατανάλωση πολλών γαλακτοκομικών γάλακτος είναι ένας καλός τρόπος για να μεγαλώσει το στήθος.

Αυτό είναι ψέμα. Η κατανάλωση γάλακτος και η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων δεν θα αυξήσουν το μέγεθος του στήθους.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2019, τα γαλακτοκομικά μπορεί να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού . Οι περισσότερες αγελάδες γαλακτοπαραγωγής είναι έγκυες, επομένως το γάλα τους περιέχει υψηλότερες ποσότητες ορμονών. Αυτές οι ορμόνες μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα του αυξητικού παράγοντα 1 που μοιάζει με ινσουλίνη, μιας αυξητικής ορμόνης.

Αν και αυτά τα ευρήματα δεν είναι οριστικά, καλό είναι να περιορίσετε την πρόσληψη γάλακτος εάν ανησυχείτε ή έχετε άλλους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο.

Ωστόσο, άλλες μελέτες δείχνουν ότι δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για καρκίνο του μαστού εάν καταναλώνετε γαλακτοκομικά. Εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, είναι καλύτερο να μιλήσετε με το γιατρό σας για να αντιμετωπίσετε τυχόν ανησυχίες.

Τα προϊόντα με βάση τη σόγια δεν θα αυξήσουν ούτε το μέγεθος του στήθους

Εάν αλλάζετε γαλακτοκομικά με σόγια με την ελπίδα ότι θα αυξήσει το μέγεθος του στήθους, μάλλον αυτό δεν θα γίνει ποτέ.

Το γάλα σόγιας και άλλα προϊόντα με βάση τη σόγια περιέχουν φυτοοιστρογόνα. Αυτές είναι φυτικές ενώσεις που μιμούνται τις επιδράσεις των οιστρογόνων στον οργανισμό. Για αυτόν τον λόγο, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η σόγια θα βοηθήσει το στήθος τους να μεγαλώσει.

Όπως συμβαίνει με το γάλα, αυτό είναι ψέμα. Δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες και δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τα φυτοοιστρογόνα με το αυξημένο μέγεθος του μαστού.

Φυσικά προϊόντα ενίσχυσης στήθους

Πολλά προϊόντα στο διαδίκτυο υπόσχονται να αυξήσουν το μέγεθος του στήθους. Αυτά περιλαμβάνουν λοσιόν, κρέμες, μασάζ και συμπληρώματα. Περιλαμβάνουν επίσης συσκευές, όπως αντλίες μεγέθυνσης. Δεν υπάρχουν κλινικά στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι κάποιο από αυτά τα προϊόντα ή συσκευές έχει κανένα απολύτως όφελος για το μέγεθος του μαστού.

Συμπληρώματα μεγέθυνσης στήθους

Εκτός από το ότι είναι άχρηστα για τη μεγέθυνση του μαστού, τα συμπληρώματα μπορεί επίσης να μην είναι ασφαλή. Να είστε προσεκτικοί με τα λεγόμενα συμπληρώματα ενίσχυσης του μαστού, καθώς περιέχουν βότανα και συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές αλληλεπιδράσεις με φάρμακα που παίρνετε αυτήν τη στιγμή. Επίσης δεν έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία.

Κρέμες μεγέθυνσης στήθους

Ορισμένες κρέμες ενίσχυσης ή μεγέθυνσης στήθους μπορεί να είναι ευεργετικές για το δέρμα, αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν πως θα αυξήσουν το μέγεθος του στήθους.

Ορισμένες κρέμες αναφέρουν στην ετικέτα τους ότι έχουν έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (ΕΟΦ). Αυτό μπορεί να είναι ψευδής διαφήμιση, επομένως φροντίστε να ερευνήσετε την κρέμα πριν την αγοράσετε.

WOW BUST

wow Bust

Μερικά από τα οφέλη του Wow Bust

Ανόρθωση στήθους με φυσικό τρόπο
100% φυσικά συστατικά
Αυξάνει τον όγκο και την ελαστικότητα

39€  78€

Μασάζ μεγέθυνσης στήθους

Το μασάζ στήθους είναι εξαιρετικό για την τόνωση της ροής του αίματος, την υποστήριξη της άνεσης κατά τη γαλουχία και την ανίχνευση δυνητικά κακοήθων όγκων. Ωστόσο, είναι εντελώς άχρηστο για μεγαλύτερο στήθος. Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα ότι η μεγέθυνση του μαστού είναι δυνατή μέσω μασάζ από μόνος του ή με επαγγελματικό μασάζ.

Αντλίες ενίσχυσης στήθους

Συσκευές όπως οι αντλίες ενίσχυσης στήθους χρησιμοποιούν πίεση και αναρρόφηση για να τραβήξουν τους μαστούς. Αυτό κάνει το στήθος σας να τεντώνεται και να διογκώνεται, κάτι που μπορεί να το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερό, για μικρό χρονικό διάστημα.

Οι αντλίες ενίσχυσης στήθους κυμαίνονται από λίγα μόνο δολάρια έως αρκετές χιλιάδες. Μερικά μάλιστα ταξινομούνται από τον Αμερικάνικο FDA ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα 510(k) class II. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν κλινικές δοκιμές που να δείχνουν ότι οποιαδήποτε συσκευή, είτε φθηνή είτε πολύ ακριβή, θα μεγεθύνει το στήθος.

Τι καθορίζει το μέγεθος του στήθους;

Το μέγεθος των μαστών σας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική. Όταν οι γυναίκες σκέφτονται το μέγεθος του στήθους, συχνά εστιάζουν στον όγκο ή την πληρότητα του μαστού. Άλλοι παράγοντες, όπως η περίμετρος του στήθους, παίζουν επίσης ρόλο στο πόσο μεγάλο φαίνεται το στήθος σας.

Τόσο ο όγκος του μαστού όσο και η δομή των οστών είναι φυσικά χαρακτηριστικά που έχουν σχέση με το οικογενειακό ιστορικό.

Το μέγεθος του μαστού αλλάζει με το βάρος και την ηλικία

Εκτός από την κληρονομικότητα, άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τον καθορισμό του μεγέθους του στήθους. Αυτά περιλαμβάνουν το βάρος και την ηλικία:

  • Ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται το στήθος σας όταν είστε έφηβος είναι βέβαιο ότι θα είναι διαφορετικός από τον τρόπο που θα δείχνουν αργότερα στη ζωή. Το μέγεθός τους μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί και είναι πιθανό να συμβεί κάποια χαλάρωση.
  • Το μέγεθος του κυπέλλου και η περιφέρεια του κορμού μπορεί να αλλάξουν σημαντικά με την αύξηση ή την απώλεια βάρους. Εάν χάσετε ή κερδίσετε 20 κιλά ή περισσότερα, το μέγεθος του σουτιέν σας είναι πιθανό να ανέβει ή να πέσει.

Οι ορμόνες και οι αναπαραγωγικοί κύκλοι επηρεάζουν το μέγεθος του μαστού

Οι ορμόνες και ο αναπαραγωγικός κύκλος επηρεάζουν επίσης το μέγεθος του μαστού:

  • Ο ιστός του μαστού αρχίζει να γεμίζει με λίπος κατά την εφηβεία, όταν οι ωοθήκες αρχίζουν να παράγουν οιστρογόνα.
  • Το στήθος σας μπορεί προσωρινά να μεγαλώσει ακριβώς πριν από την περίοδό σας , όταν τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη διευρύνουν τους πόρους του μαστού και τους αδένες του γάλακτος.
  • Το διευρυμένο στήθος είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης . Τα οιστρογόνα, η προγεστερόνη και η προλακτίνη συνεργάζονται για να διεγείρουν τη μεγέθυνση του μαστού και την παραγωγή γάλακτος. Το στήθος σας θα συνεχίσει να αυξάνεται σε μέγεθος καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς προετοιμάζονται για τη γαλουχία.
  • Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης , μια μείωση των οιστρογόνων μπορεί να προκαλέσει το στήθος σας να χάσει την ελαστικότητα και να συρρικνωθεί σε μέγεθος.