Πως να μεγαλώσω το στήθος μου με φυσικό τρόπο

Photo of author
Written By Καλιρρόη Κατσιάνου

Περιεχόμενα

Εάν το μέγεθος και η εμφάνιση του στήθους σας εμποδίζει την αυτοπεποίθησή σας και βλάπτει την αυτοεκτίμησή σας, πιθανότατα έχετε αρχίσει να αναζητείτε διάφορες επιλογές για να ενισχύσετε το στήθος σας. Εάν θέλετε να αποφύγετε τους κινδύνους και το κόστος της επέμβασης αυξητικής στήθους και αντί να επιλέξετε μια μη επεμβατική προσέγγιση, τα χάπια, οι βιταμίνες και οι κρέμες που έχουν σχεδιαστεί για τη φυσική ενίσχυση του μαστού μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή για εσάς.

Εκτός από το εάν είναι αποτελεσματικά ή όχι τα χάπια, οι βιταμίνες και οι κρέμες, θα συζητήσουμε και άλλες επιλογές, όπως το να βασίζεστε στη διατροφή και την άσκηση, ακόμη και να λαμβάνετε ορμόνες για να ανακαλύψετε εάν μπορούν να βελτιώσουν το μέγεθος του στήθους σας.

Βιταμίνες για αύξηση στήθους

Τα περισσότερα συμπληρώματα – χάπια και κρέμες φυσικής μεγέθυνσης στήθους υψηλής ποιότητας περιλαμβάνουν βιταμίνες και βότανα. Πολύ λίγη έρευνα έχει διεξαχθεί για να δείξει τις επιδράσεις μεγέθυνσης του στήθους αυτών των ουσιών από μόνες τους. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με φυτοοιστρογόνα και άλλες ενώσεις που επηρεάζουν τις ορμόνες, μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση του στήθους και τη συνολική υγεία του μαστού.

Υπάρχουν πολλά βότανα και βιταμίνες που είναι γνωστό ότι αυξάνουν το μέγεθος του στήθους, όπως:

Μάραθος και γαϊδουράγκαθο– Ο σπόρος μάραθου και το γαϊδουράγκαθο έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για την αύξηση της ροής του μητρικού γάλακτος στις θηλάζουσες μητέρες, την αύξηση της σεξουαλικής ορμής και τη ρύθμιση της εμμηνορροϊκής ροής. Επιπλέον, ο σπόρος μάραθου είναι γνωστό ότι βοηθά στην ανάπτυξη φυτοοιστρογόνων.

Dong quai – Αυτό το κινέζικο βότανο έχει χρησιμοποιηθεί για γενιές για να βελτιώσει τα συμπτώματα τόσο της εμμηνόπαυσης όσο και του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, ενώ παράλληλα βοηθά στη ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Βιταμίνη Ε – Βρίσκεται σε μια ποικιλία τροφών όπως οι ξηροί καρποί και τα σκούρα φυλλώδη πράσινα, η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι ρυθμίζει τις ορμόνες, βοηθώντας το σώμα να διευκολύνει τη φυσική διαδικασία ανάπτυξης του μαστού.

Βιταμίνη C– Πολλά φυσικά συστήματα ενίσχυσης του μαστού περιλαμβάνουν βιταμίνη C για την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και την υγιή ροή του αίματος. Αυτή η βιταμίνη βρίσκεται εύκολα σε πολλά λαχανικά και εσπεριδοειδή.

Λυκίσκος – Ο λυκίσκος δεν χρησιμοποιείται μόνο κατά την παρασκευή μπύρας – περιέχει υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της αϋπνίας και του άγχους.

Άγριο γιαμ – Παρόμοιο με το dong quai, το άγριο γιαμ είναι ένα κονδυλώδες αμπέλι που προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική που μπορεί να διευκολύνει την εμμηνόπαυση και να μειώσει τα συμπτώματα του PMS.

Βιταμίνη Α – Αυτή η βιταμίνη ενισχύει τη θρέψη του δέρματος και λειτουργεί παράλληλα με τις βιταμίνες C και Ε για να αναζωογονήσει την υγεία του δέρματος και τον σφριγηλό ιστό του δέρματος. Η βιταμίνη Α βρίσκεται σε μια ποικιλία τροφών, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών, των φυλλωδών χόρτων, των μάνγκο, των ψαριών και του γάλακτος.

Αύξηση στήθους με κρέμα : Δουλεύει πραγματικά;

Όπως δεν υπάρχει ακριβής επιστήμη πίσω από τα χάπια μεγέθυνσης του μαστού που εργάζονται για να αυξήσουν το μέγεθος του στήθους σας, παρόλο που αυξάνουν τα επίπεδα οιστρογόνων στο σώμα, κάτι παρόμοια συμβαίνει και με τις κρέμες για την αύξηση του στήθους, καθώς επηρεάζουν κυρίως το εξωτερικό του σώματος και των μαστών.

Έχουν γίνει κάποιες έρευνες και έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά ορισμένα θετικά αποτελέσματα  για την αύξηση του στήθους με κρέμα. ωστόσο σίγουρα χρειάζονται περισσότερες μελέτες και εθελόντριες για να υπάρχει μεγαλύτερος όγκος αποτελεσμάτων πριν ειπωθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Κρατάμε σαν θετικό στοιχείο ότι υπάρχουν κάποια θετικά αποτελέσματα από την χρήση κρεμών, αλλά περιμένουμε να δούμε και να διαβάσουμε και άλλα άκομα.

Wow Bust Κρέμα : Για την φυσική ενίσχυση του στήθους

Η Wow Bust κρέμα είναι μια εντελώς φυσική κρέμα για την ενίσχυση της ελαστικότητας και του περιγράμματος του στήθους. Ένα από τα πράγματα που καθορίζουν την οργανική κρέμα για την ελαστικότητα του δέρματος είναι το φυσικό περιεχόμενό της Wow bust. Τα συστατικά, καλλιεργούνται και συλλέγονται με φυσικό τρόπο για τη φόρμα της κρέμας.

wow Bust

Χάπια αύξησης στήθους : Δουλεύουν πραγματικά;

Δεν χρειάζεται να ψάξετε και πολύ για να μάθετε για τα λεγόμενα «φυσικά – φυτικά» χάπια για τη διεύρυνση του μαστού.

Υπάρχουν παντού – στα γυναικεία περιοδικά, στις εφημερίδες, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και, φυσικά, στο διαδίκτυο.

Πολλές από αυτές τις διαφημίσεις επικεντρώνονται στην ανάγκη που έχουν πολλές γυναίκες για την αύξηση του μεγέθους του στήθος τους, ιδιαίτερα μετά την απώλεια βάρους, τον τοκετό και ακόμη και την αφαίρεση εμφυτεύματος στήθους.

Τα χάπια για τη διεύρυνση του μαστού λειτουργούν;

Η πιο κατάλληλη ερώτηση θα ήταν «μπορούν τα χάπια για τη αύξηση μεγέθους του στήθους να λειτουργήσουν;»

Λοιπόν, ναι, θα μπορούσαν, καθώς συνήθως περιέχουν βότανα που είναι γνωστό ή τουλάχιστον πιστεύεται ότι παράγουν αποτελέσματα παρόμοια με τα οιστρογόνα στο σώμα, ιδιαίτερα στο μέγεθος και το σχήμα του μαστού.

Τα αντισυλληπτικά χάπια, για παράδειγμα, συχνά διαφημίζονται ως ο ιδανικός τρόπος για να αυξήσετε το μέγεθος του στήθους σας χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Αυτά λειτουργούν παρόμοια με τα παραπάνω επειδή τα οιστρογόνα αναγκάζουν το στήθος σας να έχει κατακράτηση υγρών που μπορεί να επηρεάσει τον ιστό του μαστού.

Υπάρχουν επίσης συμπληρώματα μεγέθυνσης στήθους που περιέχουν wild yam και saw palmetto, επειδή οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι οι φυτικές ουσίες που ονομάζονται φυτοοιστρογόνα μπορούν να έχουν αντίκτυπο στην υγεία και το μέγεθος του μαστού.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει επαρκής έρευνα για το εάν τα φυτοοιστρογόνα μπορούν πράγματι να επηρεάσουν το μέγεθος του μαστού.

Τα χάπια αύξησης στήθους είναι ασφαλή;

Ενώ η εξέταση του πόσο αποτελεσματικά είναι ορισμένα φυσικά συμπληρώματα ενίσχυσης στήθους είναι σημαντική επειδή δεν θέλετε να σπαταλήσετε δυνητικά τα χρήματά σας, ακόμα πιο σημαντικό είναι αν είναι ασφαλή ή όχι.

Ακριβώς επειδή μια εταιρεία που θέλει να σας πάρει τα χρήματά σας ισχυρίζεται ότι ένα προϊόν είναι «φυσικό» και «ασφαλές, δεν σημαίνει ότι είναι.

Διαβάστε πολύ προσεκτικά τα συστατικά που έχει το κάθε χάπι. Σιγουρευτείτε ότι υπάρχουν μόνο φυτικά συστατικά και καθόλου χημικά. Ελέγξτε αν υπάρχει έγκριση και επίβλεψη των συγκεκριμένων χαπιών από κάποιον επίσημο οργανισμό της Ευρωπαϊκής ένωσης ή του ΕΟΦ ή ακόμα και του αμερικανικού FDA.

Procurves Plus : Χάπια για την αύξηση του στήθους με φυσικό τρόπο

Τα Procurves plus είναι από τα καλύτερα χάπια για την αύξηση του μεγέθους του μαστού, λειτουργούν ως συμπλήρωμα διατροφής που αποτελείται από φυτικά συστατικά που ενεργοποιούν εκ νέου τους μαστικούς αδένες, ενισχύοντας επίσης τους ιστούς του μαστού και προκαλώντας αύξηση του στήθους. Περιλαμβάνουν την ακριβή ποσότητα φυτοοιστρογόνων και θρεπτικών ουσιών όπως η βιταμίνη Β6 που βοηθά στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε σχετικά με τα φυσικά χάπια αύξησης του στήθους

Συμπληρώματα όπως τα χάπια για τη διεύρυνση του μαστού δεν έχουν ελεγχθεί πλήρως για ασφαλή χρήση από τον γενικό πληθυσμό. Υπάρχουν κάποιες μελέτες και έρευνες που έχουν θετικά αποτελέσματα, αλλά ακόμα χρειάζονται περισσότερες δοκιμές.

Είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε ότι για τις θηλάζουσες μητέρες, τις εγκύους και οποιονδήποτε με ιατρικές παθήσεις και ασθένειες που λαμβάνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα, πριν κάνουν χρήση των χαπιών για την αύξηση του στήθους, να επικοινωνήσουν πρώτα με τον γιατρό τους.

Πάντα να συζητάτε πρώτα τη χρήση αυτών των συμπληρωμάτων με γιατρό ή γενικό ιατρό.

Τι καθορίζει το μέγεθος του στήθους

Το μέγεθος του στήθους σας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική. Όταν οι γυναίκες σκέφτονται το μέγεθος του στήθους, συχνά εστιάζουν στον όγκο ή την πληρότητα του μαστού. Άλλοι παράγοντες, όπως η περίμετρος του στήθους, παίζουν επίσης ρόλο στο πόσο μεγάλο φαίνεται το στήθος σας.

Το μέγεθος του μαστού αλλάζει με το βάρος και την ηλικία

Εκτός από την κληρονομικότητα, άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τον καθορισμό του μεγέθους του στήθους. Αυτά περιλαμβάνουν το βάρος και την ηλικία:

  • Ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται το στήθος σας όταν είστε έφηβη είναι βέβαιο ότι θα είναι διαφορετικός από τον τρόπο που θα δείχνουν αργότερα στη ζωή σας. Το μέγεθός τους μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί και είναι πιθανό να συμβεί κάποια χαλάρωση.
  • Το μέγεθος του στήθους και η περιφέρεια του κορμού μπορεί να αλλάξουν σημαντικά με την αύξηση ή την απώλεια βάρους. Εάν χάσετε ή κερδίσετε 20 κιλά ή περισσότερα, το μέγεθος του σουτιέν σας είναι πιθανό να ανέβει ή να πέσει.

Ανόρθωση Στήθους χωρίς Επέμβαση : Μπορεί να γίνει;

Θα ήταν λάθος να πούμε ότι είναι εντελώς αδύνατο. Ωστόσο, η πρώτη συμβουλή που θα δίναμε εάν έχετε αποφασίσει να αυξήσετε το μέγεθος του στήθους σας χωρίς χειρουργική επέμβαση είναι να έχετε τις σωστές προσδοκίες και να κατανοήσετε τους κινδύνους (που συχνά μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από τη χειρουργική επέμβαση!)

Ενώ με τη χειρουργική επέμβαση μαστού , θα δείτε επιθυμητά αποτελέσματα και μια πολύ πραγματική αλλαγή στο μέγεθος του στήθους, με άλλες μεθόδους τα αποτελέσματα μπορεί να είναι, στην καλύτερη περίπτωση, πολύ λεπτά και ελαφρά. Σίγουρα θα δείτε αποτελέσματα, αλλά μην περιμένετε θαύματα από τις κρέμες και τα χάπια.

Ασκήσεις στήθους στο σπίτι

Εάν έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες, ίσως αξίζει να εξετάσετε μια μη χειρουργική προσέγγιση που δεν περιλαμβάνει συμπληρώματα, χάπια ή κρέμες και βασίζεται απλώς σε ασκήσεις που επικεντρώνονται στην ενίσχυση του μαστού για τη βελτίωση της στάσης και του μεγέθους των μυών του στήθους κάτω από τον ιστό του μαστού σας.

  • Δυναμώστε τους μύες της πλάτης σας – ειδικά τους ρομβοειδείς. Χρησιμοποιήστε ασκήσεις αντίστασης με βάση το τράβηγμα για να βοηθήσετε τις ωμοπλάτες σας να σταθούν πιο πίσω και να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου στήθους
  • Ενισχύστε τους μύες του στήθους σας – οι ασκήσεις αντίστασης με πίεση μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος των μυών κάτω από τον ιστό του μαστού
  • Τεντώστε τους μύες που προκαλούν κυρτή στάση – τεντώστε τους μύες του στήθους και τους μύες του lat (οι μεγαλύτεροι μύες της πλάτης σας που μοιάζουν με φτερά)

Αν και αυτό δεν αυξάνει τεχνικά το μέγεθος του στήθους σας, είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε μια πολύ λεπτή τόνωση στο μέγεθος του στήθους σας.

Μασάζ στήθους

Υπάρχουν πολλές τεχνικές μασάζ που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τη ροή του αίματος στον ιστό του στήθους. Εκτός από τις κατάλληλες τεχνικές μασάζ, η ενσωμάτωση φυσικών, μη ορμονικών κρεμών και ελαίων για την ανάπτυξη του στήθους μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ενίσχυσης του μαστού.

Σωστό μέγεθος σουτιέν

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το μέγεθος και την εμφάνιση του στήθους σας, το σουτιέν σας μπορεί να είναι ο ένοχος. Εάν το σουτιέν σας είναι είτε πολύ μικρό είτε πολύ μεγάλο, το στήθος σας θα φαίνεται μικρότερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Πολλά καταστήματα εσωρούχων προσφέρουν δωρεάν το μέγεθος του σουτιέν, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς ποιο μέγεθος είναι κατάλληλο για εσάς και την επιθυμητή εμφάνιση.

Διατροφή : Τροφές με οιστρογόνα

Τα οιστρογόνα παίζουν βασικό ρόλο στη γυναικεία ανάπτυξη και μπορεί να οδηγήσουν σε διεύρυνση του ιστού του μαστού. Η τεστοστερόνη είναι η κύρια ανδρική ορμόνη και μειώνει την ανάπτυξη του μαστού. Μειώστε τους υδατάνθρακες για να διατηρήσετε τα επίπεδα τεστοστερόνης υπό έλεγχο. Προτιμήστε σύνθετους υδατάνθρακες αντί για απλούς υδατάνθρακες όπως το λευκό ρύζι, τα πατατάκια και τα κράκερ. Η κολοκύθα, το σκόρδο, τα κόκκινα φασόλια, η φάβα, η μελιτζάνα, η μελιτζάνα και ο λιναρόσπορος αποτελούν εξαιρετικές πηγές φυσικών οιστρογόνων.

Προϊόντα Σόγιας

Τα προϊόντα σόγιας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ισοφλαβόνες που μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να αυξήσει τα επίπεδα οιστρογόνων και να προωθήσει την ανάπτυξη του μαστού. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια πιθανή θεραπεία για τις γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν το μέγεθος του στήθους τους. Τα προϊόντα σόγιας επίσης είναι ο τέλειος τρόπος για να πάρετε την καθημερινή σας δόση πρωτεΐνης! Όχι μόνο βοηθούν στην οικοδόμηση και επιδιόρθωση των κατεστραμμένων ιστών του σώματος, αλλά είναι και νόστιμα!

Φρούτα και Λαχανικά

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών δεν είναι μόνο ευεργετική για την πρόσληψη ισχυρών αντιοξειδωτικών, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων τεστοστερόνης στο σώμα. Τα αντιοξειδωτικά που είναι γνωστά ως ανθοκυανίνες είναι ιδιαίτερα καλά  γιατι μας προστατεύουν από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και βοηθούν στην οικοδόμηση νέων ιστών. Συνιστάται να καταναλώνετε τουλάχιστον τέσσερις μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Τα βατόμουρα και οι φράουλες είναι εξαιρετικές επιλογές, καθώς είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά.

Τα καλύτερα χάπια και κρέμες ενίσχυσης στήθους

Εξετάσαμε όλα τα καλύτερα χάπια μεγέθυνσης στήθους στην αγορά για να δούμε ποια είναι πραγματικά αποτελεσματικά και ποια είναι σπατάλη χρημάτων. Ενώ τα περισσότερα προϊόντα που εξετάσαμε δεν λειτουργούσαν τόσο καλά όσο ισχυρίζονται οι εταιρείες, υπήρχαν μερικά προϊόντα που παρείχαν εκπληκτικά αποτελέσματα στους χρήστες.

Wow Bust Κρέμα : Για την φυσική ενίσχυση του στήθους

Η Wow Bust κρέμα είναι μια εντελώς φυσική κρέμα για την ενίσχυση της ελαστικότητας και του περιγράμματος του στήθους. Ένα από τα πράγματα που καθορίζουν την οργανική κρέμα για την ελαστικότητα του δέρματος είναι το φυσικό περιεχόμενό της Wow bust. Τα συστατικά, καλλιεργούνται και συλλέγονται με φυσικό τρόπο για τη φόρμα της κρέμας.

wow Bust

Procurves Cream: Κρέμα για την αύξηση του στήθους με φυσικό τρόπο

Η Procurves Cream είναι μια κρέμα με φυτική σύσταση για την αύξηση του μαστού. Αυτή η κρέμα συσφίγγει και τονώνει τη κυκλοφορία στο στήθος και έχει θρεπτικές ιδιότητες. Θα επιτρέψει την αύξηση του στήθους μέσω της επαναστατικής της φυτικής σύστασης, θα δώσει ζωντάνια και ενυδάτωση στο στήθος σας όπως και έξτρα ελαστικότητα. Μπορείτε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμηση σας χάρη στη σταδιακή βελτίωση του μπούστου.

procurve κρεμα αυξησης στηθους

Procurves Plus : Χάπια για την αύξηση του στήθους με φυσικό τρόπο

Τα Procurves plus είναι από τα καλύτερα χάπια για την αύξηση του μεγέθους του μαστού, λειτουργούν ως συμπλήρωμα διατροφής που αποτελείται από φυτικά συστατικά που ενεργοποιούν εκ νέου τους μαστικούς αδένες, ενισχύοντας επίσης τους ιστούς του μαστού και προκαλώντας αύξηση του στήθους. Περιλαμβάνουν την ακριβή ποσότητα φυτοοιστρογόνων και θρεπτικών ουσιών όπως η βιταμίνη Β6 που βοηθά στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας.