Πώς να φροντίσετε τα πόδια σας αυτό το καλοκαίρι

Photo of author
Written By Καλιρρόη Κατσιάνου

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή ελευθερίας για τα πόδια σας!

Είτε τα σκάβετε στην άμμο στην παραλία είτε τα ρίχνετε στο νερό στην πισίνα, τα πόδια σας θα είναι πολύ απασχολημένα αυτό το καλοκαίρι.

Γνωρίζουμε ότι το καλοκαίρι φέρνει μαζί του ειδικές προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουμε όλοι για να παραμείνουμε υγιείς και ασφαλείς, συμπεριλαμβανομένης της ενυδάτωσης και του περιορισμού της σωματικής δραστηριότητας στις πιο ζεστές στιγμές της ημέρας.

Θα πρέπει επίσης να λάβουμε προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι κρατάμε τα πόδια μας ασφαλή το καλοκαίρι.

Εξάλλου, δεν θέλετε ένας τραυματισμός ή πόνος στο πόδι να σας εμποδίσει να απολαύσετε όλα όσα έχει να προσφέρει ένα καλοκαίρι!

Ακολουθούν πέντε συμβουλές καλοκαιρινής περιποίησης για να διατηρήσετε τα πόδια σας στα καλύτερά τους.

1. Μην παραλείπετε τα πόδια σας όταν βάζετε αντηλιακό.

Το αντηλιακό είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ασφαλούς απόλαυσης της υπαίθριας δραστηριότητας το καλοκαίρι και οι περισσότεροι άνθρωποι θα το εφαρμόσουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι παραλείπουν τα πόδια τους όταν εφαρμόζουν το αντηλιακό, μερικοί άνθρωποι ξεχνούν, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι τα πόδια τους δεν θα είναι αρκετά εκτεθειμένα ώστε να είναι πρόβλημα.

Ωστόσο, εάν είστε εκτεθειμένοι ώρες που ο ήλιος έχει υψηλο UV, ένα ηλιακό έγκαυμα μπορεί να εμφανιστεί σε μόλις δέκα λεπτά έκθεσης στον ήλιο!

Αν σκεφτείτε τη μέση ημέρα σας στην παραλία ή στην πισίνα, τα πόδια σας είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εκτεθούν στον ήλιο για περισσότερο από αυτό.

Ως αποτέλεσμα, φροντίστε να εφαρμόσετε αντηλιακό στα πόδια σας πριν από οποιαδήποτε δραστηριότητα όπου θα είστε ξυπόλητοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει τους αστραγάλους και το πίσω μέρος των ποδιών σας και φροντίστε να εφαρμόσετε ξανά αφού πάτε για κολύμπι.

Επιπλέον, μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τις σαγιονάρες ή τα σανδάλια σας πριν εφαρμόσετε αντηλιακό – δεν θέλετε ένα ηλιακό έγκαυμα σε σχήμα σανδαλιού!

2. Περιορίστε τον χρόνο που περνάτε στο περπάτημα ξυπόλητος.

Το να περπατάς ξυπόλητος μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς κάνεις το καλοκαίρι, καθώς σε αφήνει να είσαι λίγο πιο ξέγνοιαστος και να έρθεις πραγματικά σε επαφή με την άμμο ή το νερό.

Και ενώ το να είσαι ξυπόλητος είναι καλό, θα πρέπει να προσπαθήσεις να αποφύγεις την υπερβολή.

Το να περπατάς ξυπόλητος αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού, ειδικά το καλοκαίρι – πολλές φορές, επιφάνειες όπως χώροι στάθμευσης ή πεζόδρομοι είναι πολύ πιο ζεστοί από ό,τι φαίνονται και δεν είναι απίθανο να πάθετε κάποιο έγκαυμα στο κάτω μέρος των ποδιών σας.

Επιπλέον, το να περνάτε πολύ χρόνο ξυπόλητοι αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης βακτηριακών λοιμώξεων, δακτυλίων και πελματιαίων κονδυλωμάτων.

Φοράτε παπούτσια, σαγιονάρες ή σανδάλια όταν περπατάτε σε κοινές επιφάνειες με μεγάλη κίνηση, όπως καταστρώματα πισίνας, διαδρόμους ξενοδοχείων και μπάνια.

3. Φορέστε σιγά σιγά καλοκαιρινά σας σανδάλια.

Μαζί με το να παραλείπετε το αντηλιακό, το να φοράτε καινούργια σανδάλια είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη του καλοκαιριού στα πόδια.

Είναι κατανοητό να είσαι ενθουσιασμένη που φοράς τα νέα σου σανδάλια, άλλωστε τα πόδια σου είναι ήδη επιβαρυμένα από τα μποτάκια και τα χοντρά παπούτσια.

Ωστόσο, όπως οι μπότες και τα αθλητικά παπούτσια, τα νέα σανδάλια πρέπει να τα φοράτε σιγά σιγά για να αποφύγετε τον τραυματισμό των ποδιών σας.

Οι άνθρωποι συχνά φορούν νέα σανδάλια πριν από μια κουραστική μέρα στην παραλία ή πριν βγουν για εξερεύνηση στις διακοπές και καταλήγουν με επώδυνες φουσκάλες από τα λουράκια.

Αυτά συμβαίνουν όταν οι ιμάντες, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι άκαμπτοι από τόσο καινούργιοι, ασκούν άβολη πίεση στην επιφάνεια του ποδιού.

Όταν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να φορέσετε τα νέα σας σανδάλια για σύντομα χρονικά διαστήματα στην αρχή (ακόμα κι αν είναι απλώς το περπάτημα στο σπίτι) μέχρι να χαλαρώσουν.

Αυτό θα επιτρέψει στα σανδάλια να χαλαρώσουν λίγο και να προσαρμοστούν στο σχήμα του ποδιού σας, μειώνοντας τον κίνδυνο φουσκάλων.

4. Στεγνώστε τα πόδια σας πριν φορέσετε τα παπούτσια σας.

Ενώ οι σαγιονάρες και τα σανδάλια μπορεί να είναι η εποχική τάση στα καλοκαιρινά υποδήματα, πολλοί άνθρωποι θα ξαναβάλουν τα παπούτσια ή τα αθλητικά τους παπούτσια μετά την έξοδο από την παραλία ή την πισίνα.

Εάν το κάνετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει καλά τα πόδια σας πριν φορέσετε ξανά τα παπούτσια ή τις κάλτσες σας.

Το να διατηρείτε τα πόδια σας στεγνά θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε την ανάπτυξη των μυκήτων των ποδιών και θα βοηθήσουν στην πρόληψη της κακοσμίας των ποδιών επίσης.

5. Σκεφτείτε τα πόδια σας όταν σχεδιάζετε τις δραστηριότητές σας.

Διαφορετικές καλοκαιρινές δραστηριότητες θα απαιτήσουν διαφορετικά πράγματα στα πόδια σας – σε τελική ανάλυση, θα χρειαστείτε διαφορετικά υποδήματα για μια μέρα στην παραλία από ό,τι για μια μέρα πεζοπορίας.

Όταν σχεδιάζετε τις καλοκαιρινές σας δραστηριότητες, σκεφτείτε εκ των προτέρων τι θα ζητήσετε από τα πόδια σας να κάνουν και μετά προγραμματίστε ανάλογα.

Αυτό θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας είναι έτοιμα για οτιδήποτε τους πετάξετε.

Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να πάτε σε ένα υδάτινο πάρκο, θα θέλετε να φέρετε σαγιονάρες και παπούτσια νερού. αν πρόκειται να κάνετε πεζοπορία, ετοιμάστε ένα επιπλέον ζευγάρι κάλτσες.

Όποτε είναι δυνατόν, είναι καλή ιδέα να πακετάρετε ένα εφεδρικό ζευγάρι κάλτσες και αθλητικά παπούτσια, για κάθε ενδεχόμενο.

Στη χειρότερη περίπτωση, είναι επιπλέον προμήθειες που δεν χρειαζόσασταν. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορούν να σας σώσουν από ένα μουσκεμένο ταξίδι στο σπίτι.

6. Να είστε προετοιμασμένοι με προϊόντα περιποίησης ποδιών.

Είτε πηγαίνετε για μια ημερήσια εκδρομή είτε πηγαίνετε σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι για μια εβδομάδα, είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε μαζί σας προμήθειες πρώτων βοηθειών.

Μαζί με τις κανονικές προμήθειες πρώτων βοηθειών, συσκευάστε μερικά επιπλέον αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε τα πόδια σας.

Τέτοια είδη περιλαμβάνουν:

Προϊόντα για υγιή πόδια

Fungostop

Ξεχάστε για πάντα μύκητες και φαγούρα στα πόδια

Fungostop

Fresh Fingers

Όμορφα πόδια χωρίς μύκητες

fresh fingers