Πόνος στις αρθρώσεις

Photo of author
Written By Achilleas Kandis

Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να γίνει αισθητός σε πολλά μέρη του σώματος. Η ηλικία, το βάρος, παλιοί τραυματισμοί, εργασίες που επιβαρύνουν τις αρθρώσει και άλλες ιατρικές καταστάσεις μπορεί να είναι παράγοντες πόνου στις αρθρώσεις.

Τι είναι ο πόνος στις αρθρώσεις

Η ενόχληση στις αρθρώσεις είναι κοινή και συνήθως γίνεται αισθητή στα χέρια, τα πόδια, τους γοφούς, τα γόνατα ή τη σπονδυλική στήλη. Ο πόνος μπορεί να είναι συνεχής ή μπορεί να έρχεται και να φεύγει. Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε τις άρθρωσεις δύσκαμπτες και να πονάνε. Μερικοί παραπονιούνται για αίσθημα καψίματος, παλμών. Επιπλέον, η άρθρωση σας μπορεί να είναι δύσκαμπτη το πρωί αλλά να χαλαρώνει και να είναι πολύ καλύτερα με την κίνηση και τη δραστηριότητα. Ωστόσο, η υπερβολική δραστηριότητα θα μπορούσε να επιδεινώσει τον πόνο.

Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία της άρθρωσης και μπορεί να περιορίσει την ικανότητα ενός ατόμου να κάνει βασικές εργασίες. Ο έντονος πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής. Η θεραπεία θα πρέπει να επικεντρώνεται όχι μόνο στον πόνο αλλά και στις επηρεαζόμενες δραστηριότητες και λειτουργίες.

Βοηθά στην ενίσχυση των αρθρώσεων

Ostevit agora

Γρήγορη ανακούφιση για τον πόνο στις αρθρώσεις

Βοηθά στην ανακούφιση του πόνου γρήγορα
Βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων
Βοηθά στην αποφόρτιση του οιδήματος

39.00€

Ποιος είναι πιο πιθανό να εμφανίσει πόνο στις αρθρώσεις;

Ο πόνος στις αρθρώσεις τείνει να επηρεάζει όσους:

 • Είχαν προηγούμενους τραυματισμούς σε μια άρθρωση
 • Επαναλαμβανόμενη χρήση και/ή κατάχρηση ενός μυός
 • Έχετε αρθρίτιδα ή άλλες χρόνιες παθήσεις
 • Υποφέρετε από κατάθλιψη , άγχος και/ή στρες
 • Είναι υπέρβαροι
 • Υποφέρουν από κακή υγεία

Η ηλικία είναι επίσης ένας παράγοντας για τον πόνο στις αρθρώσεις των γονάτων. Μετά από χρόνια χρήσης και φθορά στις αρθρώσεις, μπορεί να προκύψουν προβλήματα σε ενήλικες μέσης ηλικίας ή μεγαλύτερης ηλικίας.

Τι προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις;

Οι πιο συχνές αιτίες χρόνιου πόνου στις αρθρώσεις είναι:

 • Η οστεοαρθρίτιδα , ένας κοινός τύπος αρθρίτιδας, εμφανίζεται με την πάροδο του χρόνου όταν ο χόνδρος, το προστατευτικό μαξιλάρι ανάμεσα στα οστά, φθείρεται. Οι αρθρώσεις γίνονται επώδυνες και δύσκαμπτες. Η οστεοαρθρίτιδα αναπτύσσεται αργά και συνήθως εμφανίζεται στη μέση ηλικία.
 • Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια ασθένεια που προκαλεί οίδημα και πόνο στις αρθρώσεις. Συχνά οι αρθρώσεις παραμορφώνονται (συνήθως εμφανίζεται στα δάκτυλα και τους καρπούς).
 • Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια επώδυνη κατάσταση όπου κρύσταλλοι από το σώμα συγκεντρώνονται στην άρθρωση, προκαλώντας έντονο πόνο και πρήξιμο. Αυτό συμβαίνει συνήθως στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.
 • Η θυλακίτιδα προκαλείται από υπερβολική χρήση. Εντοπίζεται συνήθως στο ισχίο, το γόνατο, τον αγκώνα ή τον ώμο.
 • Ιογενείς λοιμώξεις , εξάνθημα ή πυρετός μπορεί να κάνουν την κίνηση των αρθρώσεων επώδυνη.
 • Τραυματισμοί , όπως σπασμένα κόκαλα ή διαστρέμματα
 • Η τενοντίτιδα είναι μια φλεγμονή των τενόντων ή των εύκαμπτων λωρίδων που συνδέουν τα οστά και τους μυς. Συνήθως εμφανίζεται στον αγκώνα, τη φτέρνα ή τον ώμο και συνήθως προκαλείται από υπερβολική χρήση.

Πώς αντιμετωπίζεται ο πόνος στις αρθρώσεις

Αν και μπορεί να μην υπάρχει θεραπεία για τον πόνο στις κλειδώσεις των ποδιών, ένα συμπλήρωμα όπως το shark motion μπορεί να καταφέρει να σας ανακουφίσει. Μερικές φορές ο πόνος στις αρθρώσεις των γονάτων μπορεί να υποχωρήσει με κάποια κρέμα για τον πόνο στις αρθρώσεις όπως είναι η ostelife forte χωρίς ιατρική συνταγή ή με την εκτέλεση απλών καθημερινών ασκήσεων. Διαβάστε ποιες είναι οι καλύτερες αλοιφές για γόνατα και αρθρώσεις. Άλλες φορές, ο πόνος μπορεί να σηματοδοτεί προβλήματα που μπορούν να διορθωθούν μόνο με συνταγογραφούμενα φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση.

 • Απλές θεραπείες στο σπίτι , όπως η εφαρμογή θερμαντικού επιθέματος ή πάγου στην πληγείσα περιοχή, μπορεί να συνιστώνται για σύντομες περιόδους, πολλές φορές την ημέρα. Το μούσκεμα σε μια ζεστή μπανιέρα μπορεί επίσης να προσφέρει ανακούφιση.
 • Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ανάκτηση δύναμης και λειτουργικότητας. Το περπάτημα, το κολύμπι ή άλλη αερόβια άσκηση χαμηλής έντασης είναι η καλύτερη. Όσοι συμμετέχουν σε έντονες προπονήσεις ή αθλητικές δραστηριότητες μπορεί να χρειαστεί να το μειώσουν ή να ξεκινήσουν μια ρουτίνα προπόνησης χαμηλού αντίκτυπου. Οι ήπιες ασκήσεις διατάσεων θα βοηθήσουν επίσης. Ελέγξτε με το γιατρό πριν ξεκινήσετε ή συνεχίσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης.
 • Μπορεί επίσης να προταθείαπώλεια βάρους , εάν χρειάζεται, για να μειωθεί η πίεση στις αρθρώσεις.
 • Η ακεταμινοφαίνη (Tylenol®) ή τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ιβουπροφαίνη) μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου. Και τα δύο αυτά φάρμακα είναι διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή, αλλά ισχυρότερες δόσεις μπορεί να χρειάζονται συνταγή γιατρού. Εάν έχετε ιστορικό έλκους στομάχου, νεφρικής νόσου ή ηπατικής νόσου, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να δείτε εάν αυτή είναι μια καλή επιλογή για εσάς.
 • Τοπικές θεραπείες , όπως αλοιφές ή τζελ (όπως είναι στο hondro Strong για την αναγέννηση στου χόνδρου) που μπορούν να εφαρμόζονται στο δέρμα πάνω από την πληγείσα περιοχή της άρθρωσης, μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου. Μερικά από αυτά μπορεί να βρεθούν χωρίς ιατρική συνταγή ή ο γιατρός μπορεί να γράψει μια συνταγή.
 • Τα συμπληρώματα διατροφής , όπως η γλυκοζαμίνη, μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου. Ρωτήστε τον γιατρό πριν πάρετε οποιαδήποτε συμπληρώμα χωρίς ιατρική συνταγή.

Εάν αυτά τα φάρμακα ή θεραπείες δεν ανακουφίσουν τον πόνο, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει:

 • Υποστηρικτικά βοηθήματα , όπως ένας νάρθηκας, ένα μπαστούνι ή μια ορθωτική συσκευή στο παπούτσι, μπορούν να βοηθήσουν στη στήριξη της άρθρωσης για να διευκολύνουν την κίνηση. Ο γιατρός, ο φυσικοθεραπευτής ή ο εργοθεραπευτής ή ο κοινωνικός λειτουργός θα μπορούν να βοηθήσουν με τις κατάλληλες διαθέσιμες επιλογές.
 • Η Φυσική ή Εργοθεραπεία , μαζί με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, μπορεί να βοηθήσει σταδιακά να ανακουφίσει τον πόνο και να βελτιώσει την ευλυγισία.
 • Τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να συνταγογραφηθούν για να βοηθήσουν στη βελτίωση του ύπνου σε έναν ασθενή που υποφέρει από πόνο στις αρθρώσεις.
 • Τα στεροειδή , που συχνά χορηγούνται με ένεση στην άρθρωση, παρέχουν βραχυπρόθεσμη ανακούφιση από τον πόνο και το πρήξιμο.
 • Παυσίπονα φάρμακα που βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου.

Λάβετε υπόψη ότι τα φάρμακα, ακόμη και αυτά που διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή, επηρεάζουν διαφορετικά τους ανθρώπους. Αυτό που βοηθά ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για ένα άλλο. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες του γιατρού όταν παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο και ενημερώστε του εάν έχετε παρενέργειες.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στις αρθρώσεις

Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι μια επιλογή εάν ο πόνος στις αρθρώσεις είναι μακροχρόνιος και δεν μειώνεται με φάρμακα ή φυσικοθεραπεία και άσκηση. Φροντίστε να το συζητήσετε με το γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι μια επέμβαση έχει νόημα.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές χειρουργικές επιλογές διαθέσιμες, όπως:

Αρθροσκόπηση : Μια διαδικασία κατά την οποία ένας χειρουργός κάνει δύο ή τρεις μικρές τομές στη σάρκα πάνω από την άρθρωση και εισέρχεται στην άρθρωση χρησιμοποιώντας ένα αρθροσκόπιο ή ένα λεπτό, εύκαμπτο όργανο οπτικών ινών, για την επιδιόρθωση του χόνδρου ή την αφαίρεση κομματιών οστών μέσα ή κοντά στην άρθρωση.

Αντικατάσταση άρθρωσης : Εάν άλλες θεραπείες δεν βοηθήσουν, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση της άρθρωσης μόλις ο χόνδρος που μαλακώνει και προστατεύει τα άκρα των οστών σταδιακά φθαρεί. Αυτό μπορεί να γίνει για τις αρθρώσεις του ισχίου, του γονάτου και των ώμων.

Ένας χειρουργός αφαιρεί μέρη του οστού του ασθενούς και εμφυτεύει μια τεχνητή άρθρωση κατασκευασμένη από μέταλλο ή πλαστικό. Αυτή η διαδικασία είχε εξαιρετικά αποτελέσματα και η πλειοψηφία των ασθενών αισθάνεται μακροχρόνια ανακούφιση από τον πόνο μετά από αυτό το είδος χειρουργικής επέμβασης.

Απαλλαγείτε από τον πόνο στις αρθρώσεις
To Hondrox αποτρέπει την συσσώρευση αλάτων στις αρθρώσεις, αποκαθιστά τους ιστούς, ανακουφίζει από τον πόνο και από το οίδημα.

39,00€  78,00€

Ποια συμπτώματα πόνου στις αρθρώσεις προκαλούν ανησυχία;

Τα συμπτώματα του πόνου στις αρθρώσεις κυμαίνονται από ήπια έως και πολύ ενοχλητικά. Χωρίς χόνδρο, τα οστά τρίβονται απευθείας το ένα πάνω στο άλλο καθώς η άρθρωση κινείται. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Πρήξιμο
 • Δάκαμπτη ή διευρυμένη άρθρωση
 • Μούδιασμα
 • Θορυβώδεις αρθρώσεις ή ήχοι κρότου, λείανσης ή θραύσης κατά τη μετακίνηση της άρθρωσης
 • Επώδυνη κίνηση
 • Δυσκολία κάμψης ή ανόρθωσης της άρθρωσης
 • Απώλεια κίνησης
 • Μια κόκκινη και ζεστή και πρησμένη άρθρωση (Αυτό θα πρέπει να αξιολογηθεί γρήγορα από γιατρό)

Πότε πρέπει να δω γιατρό;

Εάν ο πόνος παρεμβαίνει στις κανονικές καθημερινές δραστηριότητες της ζωής, είναι καιρός να μιλήσετε με έναν γιατρό για το πρόβλημα. Είναι σημαντικό να διαγνώσετε γρήγορα την αιτία του πόνου και να ξεκινήσετε τη θεραπεία για την ανακούφιση του πόνου και τη διατήρηση υγιών, λειτουργικών αρθρώσεων.

Θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό εάν:

 • Ο πόνος συνοδεύεται από πυρετό
 • Υπάρχει ανεξήγητη απώλεια βάρους (10 κιλά ή περισσότερο)
 • Ο πόνος σας εμποδίζει να περπατήσετε κανονικά

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, ο γιατρός θα κάνει πολλές ερωτήσεις για να καταλάβει ποια μπορεί να είναι η αιτία του πόνου. Ο ασθενής θα πρέπει να είναι έτοιμος να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με προηγούμενους τραυματισμούς στην άρθρωση, πότε ξεκίνησε ο πόνος στις αρθρώσεις, οικογενειακό ιστορικό πόνου στις αρθρώσεις και τον τύπο του πόνου που βιώθηκε.

Θα ακολουθήσει εξέταση της πάσχουσας άρθρωσης για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πόνος ή περιορισμένη κίνηση. Ο γιατρός θα αναζητήσει επίσης σημάδια τραυματισμού στους γύρω μύες, τένοντες και συνδέσμους.

Εάν είναι απαραίτητο, ο γιατρός μπορεί επίσης να ζητήσει ακτινογραφίες ή εξετάσεις αίματος. Οι ακτινογραφίες μπορούν να δείξουν εάν υπάρχει επιδείνωση της άρθρωσης, υγρό στην άρθρωση, οστικά άκανθα ή άλλα θέματα που μπορεί να συμβάλλουν στον πόνο. Οι εξετάσεις αίματος θα βοηθήσουν στην επιβεβαίωση της διάγνωσης ή στον αποκλεισμό άλλων ασθενειών που μπορεί να προκαλούν τον πόνο.

Βοηθά στην ενίσχυση των αρθρώσεων

Ostevit agora

Γρήγορη ανακούφιση για τον πόνο στις αρθρώσεις

Βοηθά στην ανακούφιση του πόνου γρήγορα
Βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων
Βοηθά στην αποφόρτιση του οιδήματος

39.00€