Οι καλύτερες αλοιφές για αρθρώσεις και γόνατα

Photo of author
Written By Achilleas Kandis

Ο πόνος των αρθρώσεων και ειδικά ο πόνος στα γόνατα είναι μια εξουθενωτική και επίμονη πάθηση με την οποία ζουν περίπου 53 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη. Ωστόσο, υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές θεραπείας χωρίς ιατρική συνταγή, όπως κρέμες, λοσιόν, τζελ και έλαια με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για την ανακούφιση του πόνου.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τοπικών φαρμάκων για την ανακούφιση του πόνου που διατίθενται σε πολλαπλές μορφές: κρέμες, τζελ και επιθέματα. Όσον αφορά τις κρέμες, η ορθοπαιδικός μας κυρία Μιχαηλίδου προτείνει να αναζητήσετε ενεργά συστατικά όπως η μενθόλη, «η οποία μπορεί να διεγείρει μια αίσθηση ζεστασιάς (όπως η χρήση ζεστής κομπρέσας) ή μια αίσθηση κρύου (όπως χρησιμοποιώντας μια παγοκύστη).

Προκειμένου να καταλήξουμε και να σας προτείνουμε την καλύτερη αλοιφή για τα γόνατα, ερευνήσαμε δεκάδες κρέμες για τον πόνο στα γόνατα, τις αξιολογήσαμε ως προς τα συστατικά, την τιμή, το άρωμα και τον τύπο εφαρμογής. Καθεμία από τις κρέμες για τα γόνατα που επιλέχθηκαν σε αυτό το άρθρο προσδιορίστηκε ως η καλύτερη αλοιφή από αυτούς τους παράγοντες.

Οι κορυφαίες επιλογές μας

  • Kαλύτερη κρέμα για προστασία και αναγέννηση του χόνδρου : Hondro Strong – 39.00€
  • Καλύτερη αλοιφή για τον πόνο στα γόνατα: Ostelife – 39.00€
  • Kαλύτερη θερμαντική για τον πόνο στις αρθρώσεις : Motion Energy – 39.00€
  • Καλύτερη αλοιφή για το πρήξιμο και τις φλεγμονές : Hondrox – 39,00€
  • Καλύτερο Τζελ για τον πόνο στα γόνατα : Flexumgel – 44,95€

Kαλύτερη κρέμα για προστασία και αναγέννηση του χόνδρου : Hondro Strong

Hondro StrongΤο Hondrostrong είναι μια αλοιφή για την θεραπεία αρθρώσεων που λειτουργεί τόσο για τη θεραπεία των υπαρχόντων προβλημάτων όσο και για την πρόληψη του σχηματισμού νέων. Με το Hondrostrong μπορείτε να αντιμετωπίσετε φλεγμονώδεις και καταστροφικές διαταραχές όπως η οστεοχόνδρωση, η αρθρίτιδα και τον πόνο στα γόνατα.

Χρησιμοποιώντας το Hondrostrong βοηθάτε τον οργανισμό σας να αναδομήσει τον κατεστραμμένο χόνδρο, ενώ παράλληλα ανακουφίζει τη φλεγμονή και τον πόνο στα γόνατα και αποκαθιστά τη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων.

Kαλύτερη θερμαντική για τον πόνο στις αρθρώσεις : Motion Energy

motion energy

Το Motion Energy είναι μια θερμαντική κρέμα για γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών. Τα φυτικά της συστατικά δρουν επιλεκτικά στην πηγή του πόνου και έχουν άμεση επίδραση σε βιολογικά ενεργά σημεία. Το βάλσαμο που υπάρχει μέσα στην σύνθεση ρυθμίζει τη ροή του αίματος, δρα αποσυμφορητικά στους ιστούς και τα όργανα και βελτιώνει τη συνολική υγεία του οργανισμού.

Εξαφανίζει τον πόνο και την φλεγμονή ενώ γίνεται και αποκατάσταση της κινητικότητας των μυών και των αρθρώσεων. Επίσης μειώνει την καταπόνηση των γονάτων και προωθεί την παραγωγή του αρθρικού υγρού.

Καλύτερη αλοιφή για το πρήξιμο και τις φλεγμονές : Hondrox

Το Hondrox χαρακτηρίζεται ως μια αποτελεσματική φυσική θεραπεία των τελευταίων ετών που βοηθά σημαντικά σε παθήσεις που έχουν να κάνουν με τον πόνο στα γόνατα. Το Hondrox είναι αρκετά αποτελεσματικό καθώς εξαλείφει την φλεγμονή και τις διαδικασίες της σε μεγάλο βαθμό, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα γόνατα και άλλες μεταβολικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης και της παραγωγής αρθρικού υγρού.

Καλύτερο Τζελ για τον πόνο στα γόνατα : Flexumgel

Το Flexumgel είναι ένα πρωτοποριακό τζέλ το οποίο συμβάλλει στην αναδόμηση του χόνδρου, διεγείροντας τους φυσικούς αναγεννητικούς μηχανισμούς του ανθρώπινου σώματος. Δεν είναι μόνο ένα παυσίπονο, αλλά πάνω απ’ όλα μια ειδική φόρμουλα που δρα στην πραγματική αιτία του προβλήματος, που είναι η απώλεια των ιστών χόνδρου, συμβάλλοντας στην πλήρη αναγέννησή τους μέσω φυσικών συστατικών με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

Είναι το μοναδικό Τζελ στην αγορά που αντιμετωπίζει την πραγματική αιτία ασθενειών όπως η αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, οι ρευματισμοί, η οστεοαρθρίτιδα, η ισχιαλγία και πολλές άλλες παθήσεις των αρθρώσεων.

Τι να προσέξετε σε μια κρέμα για τους πόνους στα γόνατα

Ενεργά συστατικά

Υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά συστατικά που ανακουφίζουν από τον πόνο, τη φλεγμονή και τη δυσκαμψία στις αρθρώσεις που προκαλούνται από αρθρίτιδα. Τα τοπικά αναισθητικά, όπως η λιδοκαΐνη, δημιουργούν ένα μούδιασμα σε επίπεδο επιφάνειας όπου κι αν εφαρμόζονται. Φυσικά συστατικά όπως η μενθόλη, η καμφορά, το έλαιο ευκαλύπτου και το έλαιο κανέλας δημιουργούν αισθήσεις ζεστού και κρύου κατά την επαφή και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για να καταπραΰνουν τους πόνους των αρθρώσεων.

«Οι περισσότερες αλοιφές και τζελ έχουν ψυκτικούς παράγοντες όπως μενθόλη ή καψαϊκίνη», λέει η Δρ Μιχαηλίδου. Αυτός ο παράγοντας  καταστρέφει τα νευρικά κύτταρα  στην περιοχή μιας χημικής ουσίας που είναι σημαντική για την αποστολή σημάτων πόνου στον εγκέφαλο. «Προκαλούν το δέρμα να αισθάνεται δροσερό και μετά ζεστό και αποσπούν την προσοχή των νευρικών απολήξεων από την αίσθηση του πόνου, ανακουφίζοντας έτσι τον πόνο», προσθέτει η Δρ Μιχαηλίδου. «Συνήθως το αποτέλεσμα είναι βραχύβιο. υποχωρεί αν δεν χρησιμοποιείται συχνά.»

Παρενέργειες

Τα χάπια για την ανακούφιση των συμπτωμάτων των πόνων των αρθρώσεων μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα , έλκη στομάχου και δυσλειτουργία των νεφρών. Τα τοπικά φάρμακα , από την άλλη πλευρά, ελαχιστοποιούν ορισμένες από αυτές τις παρενέργειες που εμφανίζονται στα αντίστοιχα από του στόματος. «Πιστεύω ότι το προφίλ των παρενεργειών γενικά είναι ασφαλές και οι ασθενείς μπορεί να έχουν ένα όφελος, το οποίο θα τους οδηγούσε να αποφύγουν τη χρήση χαπιών που έχουν πιθανότητες για περισσότερες παρενέργειες», λέει η Δρ Μιχαηλίδου.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αλοιφές, οι κρέμες και τα τζελ για όλους. Επειδή τα προϊόντα αυτά εφαρμόζονται απευθείας στο δέρμα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ερεθισμό σε άτομα με δερματικές παθήσεις ή παρόμοιες ευαισθησίες. «Ασθενείς με διαφορετικές δερματικές παθήσεις, ιστορικό εκζέματος ή ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια μικρή ποσότητα πρώτα για να δουν αν θα τους προκαλέσει δερματικά προβλήματα», λέει η Δρ Μιχαηλίδου. Εάν εμφανίσετε σοβαρή δερματική αντίδραση στο προϊόν , είναι καλύτερο να σταματήσετε τη χρήση και να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τα συστατικά που δυνητικά προκάλεσαν την αντίδραση.

Εφαρμογή

Ενώ οι κύλινδροι και τα επιθέματα μπορεί να φαίνονται βολικά, οι γιατροί λένε ότι μπορεί να χάσετε ένα σημαντικό πλεονέκτημα από τη χρήση μιας κρέμας για τον πόνο στις αρθρώσεις: το μασάζ. «Το μασάζ της κρέμας ή του τζελ και η κίνηση γύρω από τις αρθρώσεις βοηθά στη ροή του αίματος και στη ρύθμιση του πόνου γύρω από την περιοχή».

Συχνές ερωτήσεις – Απαντήσεις

Πόσο συχνά πρέπει να βάζω κρέμα αρθρίτιδας;

Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα του προϊόντος για να εγγυηθείτε ότι χρησιμοποιείτε την κατάλληλη δόση. Πολλά από τα προϊόντα χρησιμοποιούνται καλύτερα όταν εφαρμόζονται πολλές φορές την ημέρα, και έτσι για να έχουν το μέγιστο όφελος, οι ασθενείς πρέπει να είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να χρησιμοποιήσουν κατάλληλα. “Όπως πάντα, μιλήστε πρώτα με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε.”

Πώς λειτουργεί η κρέμα αρθρίτιδας;

Οι κρέμες για τον πόνο στις αρθρώσεις γνωστές και ως αλοιφές λειτουργούν στην περιοχή που εφαρμόζονται είτε για να μειώσουν τον πόνο, τη φλεγμονή ή και τα δύο, σύμφωνα.

Ορισμένες κρέμες για τις αρθρώσεις παρασκευάζονται με σαλικυλικά, τα οποία μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή στις αρθρώσεις όταν εφαρμόζονται τοπικά και να μειώσουν τον πόνο . Κάποιες άλλες κρέμες χρησιμοποιούν συστατικά γνωστά ως «αντιερεθιστικά», τα οποία στην πραγματικότητα προκαλούν ήπιο ερεθισμό ή φλεγμονή του δέρματος για να αποσπάσουν την προσοχή του ασθενούς από τον πόνο των αρθρώσεων. Η μενθόλη, ή το έλαιο μέντας, είναι ένα κοινό αντιερεθιστικό που χρησιμοποιείται συχνά σε κρέμες για τους πόνους στα γόνατα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα για τον πόνο στις αρθρώσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού;

Οποιοδήποτε φάρμακο, συμπεριλαμβανομένων κρέμες ή τζελ για την αρθρίτιδα, θα πρέπει να συζητηθεί με τον γιατρό σας πριν από τη χρήση — ειδικά εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε. «Ενώ κρέμες και τα τζελ μπορεί να είναι χαμηλότερου κινδύνου από τα χάπια, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος συστηματικής απορρόφησης και μπορεί να αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού.

Οι κρέμες για πόνους στα γόνατα είναι συνήθως ασφαλείς για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού. «Αυτό συμβαίνει γιατί όταν η θεραπεία, όπως μια κρέμα, εφαρμόζεται τοπικά, το δέρμα απορροφά πολύ λίγο από το φάρμακο. Είναι απίθανο μια επιβλαβής ποσότητα φαρμάκου από την κρέμα να περάσει μέσω της κυκλοφορίας του αίματός σας στη μήτρα ή στο μητρικό γάλα σας, εάν θηλάζετε. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το εάν είναι ασφαλές ή όχι να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη κρέμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να πάρετε μια πιο επιστημονική γνώμη.

Shark Motion

shark-motion-agora

Κάψουλες για τον πόνο των αρθρώσεων και της μέσης

Πλήρης ανακούφιση από τον πόνο των αρθρώσεων
Οι αρθρικοί ιστοί και τα κύτταρα αναγεννούνται
Εξαλείφει τα αισθήματα ακαμψίας

 

39.00€  78.00€