Υπάρχει Μόνιμη Λύση Για Τις Ραγάδες;

Photo of author
Written By misswebbie

ragades cover 520

Δύσκολο να αποτρέψεις τη δημιουργία τους και ακόμα πιο δύσκολο να τις εξαλείψεις, αν κάνουν την εμφάνισή τους. Φυσικά μιλάμε για τις ραγάδες. Παρόλο που υπάρχουν προϊόντα που τις μειώνουν αισθητά, δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να εξαφανιστούν εντελώς.

Οι ραγάδες διαφέρουν σε χρώμα, από κόκκινες (που συνήθως είναι οι πιο φρέσκες) μέχρι λευκές, που υπάρχουν περισσότερα χρόνια πάνω μας. Σε ό,τι αφορά στην υφή τους, μπορεί να δημιουργούν αυλακώσεις ή να είναι επίπεδες.

Όταν το δέρμα μας «τεντώνεται» απότομα, προκαλούνται μικρές ρωγμές στην επιφάνεια του. Αυτές είναι οι ραγάδες. Για να περιορίσεις τον σχηματισμό τους, διατήρησε επαρκώς ενυδατωμένες τις επιρρεπείς περιοχές. Μία ενυδατική κρέμα για ραγάδες, όπως το βούτυρο κακάο ή το βούτυρο καριτέ είναι ιδανική. Οι ραγάδες μπορεί να επιδεινωθούν στον ήλιο. Γι’ αυτό, η χρήση αντιηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας είναι επιτακτικής σημασίας.

Κάποιοι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι η θεραπεία με λέιζερ μπορεί να βοηθήσει, ενώ άλλοι διαφωνούν κάθετα. Σε περίπτωση που καταφύγεις στη λύση του λέιζερ, να ξέρεις ότι τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Αν οι ραγάδες είναι κόκκινες, δηλαδή πιο πρόσφατες, ένα παλμικό λέιζερ μπορεί να βοηθήσει.  Αν οι ραγάδες είναι πιο παλιές (επομένως πιο λευκές), ένα λέιζερ που διεγείρει το κολλαγόνο μπορεί να επιφέρει βελτίωση. Παρόλο που τα λέιζερ μπορεί να τις μειώσουν αισθητά, δυστυχώς δεν μπορούν να τις εξαφανίσουν.