Πως Μιλάει Το Σώμα Μας;

Photo of author
Written By misswebbie

Όπως και το πρόσωπο, έτσι και το σώμα μας με τις κινήσεις του εκφράζει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του. Δες, λοιπόν, ποιες κινήσεις σου μπορούν να αποκαλύψουν τα συναισθήματα σου.

1. Πόδια ανοιχτά: η στάση αυτή δείχνει αποφασιστικότητα. Ειδικά αν συνοδεύεται και από τα χέρια στη μέση, τότε είναι μία παραδοσιακή θέση εξουσίας.

2. Κλίση σώματος: όταν κάποιος γέρνει προς το μέρος κάποιου, σίγουρα δείχνει συμπάθεια και ενδιαφέρον.

3. Μετατόπιση βάρους δεξιά-αριστερά ή μπρος-πίσω: όταν μεταφέρει κάποιος το βάρος του δεξιά-αριστερά ή μπρος-πίσω, δείχνει ανησυχία και αναστάτωση.

4. Τρίψιμο του μετώπου ή των λοβών του αυτιού: κινήσεις που δείχνουν ανησυχία και ευαισθησία. Χαϊδεύοντας τις απολήξεις των νεύρων σε ορισμένα μέρη του σώματος, θεωρείται πως μειώνεται η πίεση.

5. Σταυρωμένα χέρια: σίγουρα είναι μία αμυντική θέση. Συχνά, δείχνει ένα άτομο ψυχρό και αδιάφορο.

6. Περπάτημα: το γρήγορο περπάτημα δείχνει έναν άνθρωπο παραγωγικό και ικανό. Το πιο χοροπηδητό περπάτημα δείχνει έναν αισιόδοξο άνθρωπο.

7. Ανοιχτές παλάμες: οι ανοιχτές παλάμες δείχνουν έναν άνθρωπο ανοιχτό σε ιδέες. Τα χέρια σε γροθιά δείχνουν ένα άτομο μη ευέλικτο.

8. Συνεχές κούνημα χεριών: όταν κάποιος κάνει πολλές χειρονομίες φανερώνουν ένα άτομο ενεργητικό και χαρούμενο. Σε αντίθεση με κάποιον που δεν κάνει, που δείχνει έναν άνθρωπο λογικό και αναλυτικό. Οι υπερβολικές χειρονομίες θα σε κάνουν να φαίνεσαι αναξιόπιστος.

9. Κρύψιμο χεριών: το να βάζει κάποιος τα χέρια του στις τσέπες ή πίσω από την πλάτη, δείχνει πως θέλει να κρύψει κάτι.

10. Φαγωμένα νύχια: αν πειράζεις συνέχεια τα νύχια σου και τα πετσάκια τους, σημαίνει χαμηλή αυτοπεποίθηση και δειλία.

11. Μύτες των ποδιών προς τα μέσα: η στάση αυτή των ποδιών προδίδει ανασφάλεια και αμηχανία.

12. Κούνημα των ποδιών: δείχνει ότι νιώθεις άβολα και θέλεις να ξεφύγεις. Με τη συνεχή κίνηση, εκτονώνεις την ένταση που νιώθεις.

13. Το ένα πόδι πάνω στο άλλο: οι άνθρωποι που βάζουν το ένα πόδι στο άλλο τείνουν να δείχνουν με το πάνω πόδι το άτομο με το οποίο νιώθουν πιο άνετα και το αισθάνονται πιο προσιτό.

14. Τα πόδια να δείχνουν προς την πόρτα: η στάση αυτή τον ποδιών όταν μιλάτε με κάποιον, δείχνει ότι ετοιμότητα για διακοπή της κουβέντας και πρόθεση αποχώρησης.

Συνιστώμενα Προϊόντα