Astrid Speranza

Photo of author
Written By misswebbie

ASTRID

Έχοντας μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Ιταλό, μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου το φαγητό είχε μεγάλη σημασία. Ο βασικός λόγος που αγάπησα την μαγειρική είναι ο παππούς μου ο Μιχάλης. Από μικρή σκαρφάλωνα στο σκαμπό για να φτάνω τον πάγκο της κουζίνας και να χαζεύω τον παππού να μαγειρεύει.

Μετά ψήλωσα κι άρχιζα να πειραματίζομαι.

Παρ’ όλη την μανία μου, τελικά σπούδασα δημοσιογραφία στην Αγγλία και, αφού τελείωσα και το Mεταπτυχιακό μου, συνειδητοποίησα ότι οι παλιές αγάπες δεν πάνε στον Παράδεισο αλλά συνεχίζουν να μας στοιχειώνουν. Οπότε, μια μέρα που χάζευα τους μάγειρες του Cordon Bleu, πήρα την απόφαση. Γύρισα στην Αθήνα και έπιασα αμέσως δουλειά πάνω στο αντικείμενό μου ενώ παράλληλα έψαχνα τρόπο να πραγματοποιήσω το όνειρό μου.

Έτσι τον Σεπτέμβριο του 2003 γράφτηκα στη σχολή μαγειρικής Gambero Rosso στη Ρώμη και, αφού τελείωσα, δούλεψα για ένα τρίμηνο στη Φεράρα σε εστιατόριο με αστέρι Michelin (La Capanna). Στη συνέχεια, έπιασα δουλειά στο εστιατόριο La Tamerice του διάσημου chef Igles Corelli, με δύο αστέρια Michelin. Θέλοντας να γυρίσω στην Ρώμη, βρήκα αμέσως δουλειά στο εστιατόριο Gusto όπου παρέμεινα τρία χρόνια.

Μετά από την εμπειρία μου σε ένα τόσο μεγάλο εστιατόριο, ήθελα πλέον να δοκιμάσω κάτι πιο μικρό και εκλεκτό. Έτσι αποφάσισα να συνεργαστώ στο στήσιμο και άνοιγμα ενός καινούριου εστιατορίου, του Grano, όπου παρέμεινα για δύο χρόνια. Για προσωπικούς λόγους πριν περίπου 4 χρόνια επέστρεψα στην Αθήνα.

Εδώ, θα μοιράζομαι μαζί σας συνταγές που αγαπώ πολύ κι ελπίζω να αγαπήσετε κι εσείς.