Χριστουγεννιάτικες Vegan Γεύσεις: Ρύζι Με Μπαχαρικά Και Αποξηραμένα Φρούτα

Έχουμε δώσει διάφορες Χριστουγεννιάτικες συνταγές, όμως αυτό το vegan πιάτο μπορεί πραγματικά να εντυπωσιάσει στο γιορτινό τραπέζι.

Υλικά:
½ κ. γλ. κρόκος κοζάνης
2 κ. σ. ελαιόλαδο
¼ κ. σ. μαραθόσπορος
¼ κ. γλ. μαυροκούκι
1/8 κ. γλ. κανέλα
1/8 κ. γλ. κάρδαμο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ φλυτζ. ρύζι μπασμάτι
2 φύλλα δάφνης
Ξύσμα από ένα λεμόνι
¼ φλυτζ. αποξηραμένα κεράσια
¼ φλυτζ. αποξηραμένα βερίκοκα
¼ φλυτζ. αποξηραμένα σύκα
¼ φλυτζ. λευκά αμύγδαλα καβουρδισμένα
¼ φλυτζ. φυστίκια αιγίνης καβουρδισμένα
Σπόροι από ένα ρόδι

Εκτέλεση:
1. Ανακάτεψε τον κρόκο κοζάνης με 2 ¼ φλυτζ. ζεστό νερό.
2. Σώταρε με το ελαιόλαδο τον μαραθόσπορο και το μαυροκούκι για 1-2 λεπτά. Πρόσθεσε την κανέλα και το κάρδαμο και ανακάτεψε. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και σώταρε για λίγα 5-10 λεπτά.
3. Πρόσθεσε το ρύζι και τσιγάρισε το για 1-2 λεπτά.
4. Ρίξε το νερό με τον κρόκο κοζάνης, τα φύλλα δάφνης και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά.
5. Πρόσθεσε τα αποξηραμένα φρούτα, ανακάτεψε και άφησέ το να βράσει για 10-12 λεπτάκια. Σβήσε τη φωτιά και άφησέ το σκεπασμένο για άλλα 10 λεπτά.
6. Αφαίρεσε τα φύλλα δάφνης, πιρούνισέ το λίγο για να αφρατέψει και σέρβιρέ το με τους σπόρους από το ρόδι.

theviewfromgreatisland.com

Share and Enjoy