Χριστουγεννιάτικα Ροξάκια

Υλικά
1 1/2 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι λάδι
3 κ. σ. κακάο
1 κ. γλ. μπέκιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
3 κ. γλ. κανέλλα
1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
1 κυβάκι μαγιά
5 ποτήρια αλεύρι περίπου

Υλικά για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα.
2. Προσθέτουμε το λάδι, το μπέκιν πάουντερ και το αλάτι και χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
3. Ρίχνουμε το αλεύρι, μέχρι να γίνει η ζύμη μας αφράτη.
4. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια. Στο ένα, ρίχνουμε κανέλλα, κακάο και καρύδια και ζυμώνουμε. Ανοίγουμε σε λεπτό, στενόμακρο φύλλο και χωρίζουμε σε 3 λωρίδες.
5. Ανοίγουμε και τα κομμάτια της άσπρης ζύμης σε λεπτό, στενόμακρο φύλλο και ακουμπάμε πάνω της την σκούρα ζύμη.
6. Τυλίγουμε σε ρολά, κόβουμε σε λεπτά κομμάτια τα ρολά μας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
7. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 10 λεπτά.
8. Βουτάμε τα ρωξάκια μας στο σιρόπι για λίγο, βγάζουμε και τοποθετούμε σε πιατέλα.

Αν δεν βουτήξεις τα ροξάκια σου στο σιρόπι, θα έχεις πολύ νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Share and Enjoy

Get Socializing
error
Σχετικά Άρθρα  DIY: Party Poppers Με Χαρτοπόλεμο