Χριστούγεννα Στον Κόσμο – Ισπανία: Γλυκό Turron

Υλικά:
– 1 ¾ φλυτζ. αμύγδαλα (μόνο το λευκό μέρος)
– 1 ½ φλυτζ. μέλι
– 3 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση:
1. Ψήσε τα αμύγδαλα στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακάτευέ τα συχνά.
2. Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε μέσα το μέλι για να ζεσταθεί. Μόλις αρχίσει να βράζει, κατέβασέ το από τη φωτιά.
3. Χτύπησε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Πολύ προσεκτικά πρόσθεσε τη μαρέγκα στο μέλι.
4. Μόλις η μαρέγκα και το μέλι έχουν ομογενοποιηθεί, επανέφερε το μίγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 15-20.
5. Θα δεις το μίγμα σιγά-σιγά να αυξάνεται σε όγκο. Σιγά-σιγά θα αρχίσει να σχηματίζεται καραμέλα και το χρώμα θα γίνεται πιο σκούρο.
6. Για να είσαι σίγουρη για το πότε θα ρίξεις τα αμύγδαλα υπάρχει ένα εύκολο κόλπο.
7. Μόλις καταλάβεις ότι το μίγμα σου έχει πήξει και είναι αρκετά παχύρευστο, ρίξε λίγο σε ένα πιάτο και βάλ’το αμέσως στο ψυγείο.
8. Αν μετά από ένα λεπτό έχει σκληρύνει, τότε το μίγμα σου είναι έτοιμο.
9. Πρόσθεσε τα αμύγδαλα και ανακάτεψε πολύ καλά. Ρίξε το μίγμα σου σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
10. Άπλωσε ένα κομμάτι λαδόκολλας από πάνω και πιέσε το να κολλήσει στο μίγμα.
11. Βάλ’το στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά κόψ’το σε κομμάτια.

Share and Enjoy