Χριστούγεννα Στον Κόσμο – Γερμανία: Μήλα Με Σταφίδες Και Ρούμι

ΓΕΥΣΕΙΣ

26/12

mila me stafides kai roumi

 

Υλικά:
– ¾ φλυτζ. σταφίδες
– ¾ φλυτζ. καρύδια, ψιλοκομμένα
– ¾ καστανή ζάχαρη
– ¼ φλυτζ. μαύρο ρούμι
– 4 κ. γλ. αλάτι χοντρό
– 6 ξινόμηλα
– 1 φλυτζ. ξηρό λευκό κρασί
– 6 κ. σ. βούτυρο
– 1/3 φλυτζ. μέλι
– 1 ½ κ. σ. κανέλα
– Σαντιγύ, για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Ανακάτεψε τις σταφίδες, τα καρύδια, τη ζάχαρη, το ρούμι και το αλάτι σε ένα μπολ.
3. Αφαίρεσε τα κουκούτσια από τα μήλα και βάλ’τα σε ‘ένα ταψί.
4. Γέμισέ τα με το μίγμα που έφτιαξες πιο πάνω.
5. Πρόσθεσε στο ταψί το κρασί και το βούτυρο.
6. Ρίξε το μέλι πάνω στα μήλα. Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν, για περίπου 1,15 ώρα.
7. Βγάλε το αλουμινόχαρτο και πασπάλισε τα μήλα με την κανέλα.
Σέρβιρε τα μήλα με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί και μία κουταλιά σαντιγύ.

Share and Enjoy

Σχολιάστε