Πως Να Περιποιηθείς Το Δέρμα Σου Ανάλογα Με Τον Τύπο Του

Ο σχολαστικός καθαρισμός και η εντατική περιποίηση είναι το καλύτερο δώρο για το δέρμα καθημερινά. Τα ακριβά προϊόντα περιποίησης δεν σημαίνουν τέλεια αποτελέσματα, αλλά η γνώση για τον τύπο του δέρματος σου, θα σε καθοδηγήσει για το ποια συσκευάσματα χρειάζεσαι για να έχεις λεία επιδερμίδα, να μην υποφέρεις από ευαισθησίες και ξηρότητα, να έχεις ελκυστικό και απαλό δέρμα.

Το ευαίσθητο: Συνήθως το έχουν γυναίκες με λευκή επιδερμίδα και ανοιχτόχρωμα μάτια. Αντιδρά σε χαμηλές θερμοκρασίες και παρουσιάζει δυσανεξία σε πολλά συστατικά. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία να ξέρεις ότι το δέρμα σου είναι ιδιαίτερα ευάλωτο και χρειάζεται extra φροντίδα. Συνήθως χρειάζεται την ίδια περιποίηση με το ξηρό δέρμα, αλλά πρέπει να είσαι πιο προσεκτική στα προϊόντα που επιλέγεις καθώς θα πρέπει να είναι υποαλλεργικά. Προτίμησε ένα καθαριστικό προσώπου με υδατική δράση και εξισορρόπηση του PH. Πριν την χρήση στο πρόσωπο, εφάρμοσέ το στο εσωτερικό του μπράτσου ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν θα σου προκαλέσει αλλεργία.

Το ξηρό: Είναι διάφανο, ευαίσθητο, με μικρά αγγεία και πόρους, συχνά ξεφλουδίζει ενώ σε περιοχές όπως τα μάγουλα έχει άγρια υφή. Μην χρησιμοποιείς νερό για τον καθαρισμό του αλλά ενυδατικό γαλάκτωμα χωρίς οινόπνευμα. Χρησιμοποίησε κρέμα ενυδάτωσης κυρίως τη νύχτα και επίλεξε προϊόντα πλούσια σε βιταμίνες A και C.

Μικτό: Είναι κανονικό δέρμα με τάση για λιπαρότητα στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι), έχει υγιές χρώμα.
Χρειάζεται συνδυασμό περιποίησης της ξηρής ή κανονικής επιδερμίδας με εκείνη της λιπαρής. Επίλεξε, για τον καθαρισμό, ένα απαλό σαπούνι με ενυδατικούς παράγοντες για να μη δημιουργήσεις ξηρότητα στο Τ. Πέρασε με μια τονωτική λοσιόν μόνο τη ζώνη Τ. Χρησιμοποίησε κρέμα για κανονικό δέρμα στις ξηρές περιοχές αλλά όχι στη ζώνη Τ. Γι’ αυτήν προτίμησε ένα ενυδατικό σέρουμ. Κάνε, 1 φορά την εβδομάδα, μια ενυδατική μάσκα.

Ο τύπος του δέρματος μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, τις ορμονικές μεταβολές, τις περιβαλλοντικές συνθήκες, και δεν χρειάζεται παρά να παρατηρήσουμε το πρόσωπό μας για να διαπιστώσουμε σε ποιον τύπο αντιστοιχούμε, ώστε να επιλέξουμε την κατάλληλη εξατομικευμένη φροντίδα, με απλές και οικονομικές κινήσεις.

Το λιπαρό: κύριο χαρακτηριστικό είναι η έντονη γυαλάδα κυρίως στη μύτη, το μέτωπο και το πηγούνι. Αντιμετωπίζει ευκολότερα το κρύο και παρουσιάζει δυσανεξία στην υγρασία και την μεγάλη ζέστη. Το λιπαρό δέρμα εξαφανίζει σε μόλις λίγες ώρες το μακιγιάζ αλλά έχει ένα μεγάλο θετικό: καθυστερεί να εμφανίσει ρυτίδες. Διατήρησέ το δέρμα καθαρό και επίλεξε καθαριστικό σε αφρώδη μορφή. Η υδατική κρέμα να είναι oil free και φρόντισε να κάνεις συχνά απολέπιση.

Το μικτό-κανονικό: Είναι το περισσότερο ανεκτικό δέρμα, τόσο σε υψηλές όσο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Δεν χρειάζεται τόσο εντατική περιποίηση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αφήνεις στο έλεός του. Χρειάζεσαι μια ελαφριά ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ μετά από έναν καθαρισμό πλούσιο σε βιταμίνες.

Αφυδατωμένο: Έχει έλλειψη νερού στα κύτταρά του (οφείλεται σε διαταραχή του προστατευτικού μανδύα της επιδερμίδας, σε κακή διατροφή ή ακατάλληλη φροντίδα). Η όψη του είναι θαμπή και πολλές φορές ξεφλουδίζει.
Χρειάζεται: Ένα βιταμινούχο σέρουμ κάτω από την κρέμα πρωί-βράδυ. Κάνε ελαφριά απολέπιση μια φορά την εβδομάδα για να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και να έχουν καλύτερη αφομοίωση τα συστατικά των κρεμών. Απόφυγε καθαριστικά σαπούνια και προτίμησε γαλάκτωμα και λοσιόν χωρίς οινόπνευμα.

Get Socializing