Τροφές Που Επηρεάζουν Την Επιδερμίδα

Έκανα την έρευνα μου και σου βρήκα τις τροφές που μπορεί να επηρεάσουν την επιδερμίδα σου και να προκαλέσουν ξεσπάσματα ακμής. Πάμε να δούμε ποιες είναι, για να τις αποφεύγουμε:

1.  Ζάχαρη
Η ζάχαρη σπάει το κολλαγόνο με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς. Το κολλαγόνο είναι αυτό που διατηρεί την επιδερμίδα μας σφριγηλή, νεανική και χωρίς ρυτίδες. Η ζάχαρη, επιπλέον, αν έχεις πρόβλημα με ακμή, μπορεί να σου το χειροτερέψει.

2.  Επεξεργασμένο φαγητό
Όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν επιπρόσθετο αλάτι, το οποίο ξηραίνει την επιδερμίδα. Το αλάτι κυριολεκτικά «ρουφάει» το νερό από τα κύτταρα της επιδερμίδας και μπορεί να οδηγήσει σε ξεσπάσματα ακμής. Προσπάθησε, όσο μπορείς, να επιλέγεις φρέσκο φαγητό και απόφυγε επεξεργασμένες τροφές, όπως οι κονσέρβες.

3.  Γάλα
Τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, με εξαίρεση το γιαούρτι (προσοχή: χωρίς ζάχαρη), μπορεί να προκαλέσουν ακμή. Είναι πλούσια σε φυσικές ορμόνες και είναι αρκετά «όξινα». Ανάλογα με το πως αντιδράει ο οργανισμός σου σε αυτές τις φυσικές ορμόνες, μπορεί να προκληθούν ξεσπάσματα ακμής, μιας και οι δικές σου ορμόνες μπορεί να τρελαθούν!

4.  Λιπαρά
Ειδικά τα επεξεργασμένα λιπαρά- μπισκότα, ντρέσινγκ σαλάτας, γλυκά, κονσέρβες- μπορεί να προκαλέσουν άσχημα ξεσπάσματα ακμής, να φράξουν τους πόρους και να «θαμπώσουν» την επιδερμίδα σου.

5.  Αλκοόλ
Εκτός του ότι σου κάνει ένα κεφάλι καζάνι, το αλκοόλ προκαλεί τρομερά προβλήματα στο δέρμα. Αφήνει την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη και θαμπή, προκαλεί ρυτίδες, πρόωρη γήρανση και ξεσπάσματα ακμής. Θες κι άλλα;

Share and Enjoy

Get Socializing