Ροχαλητό Και Υγεία

cover done

Το ροχαλητό είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους. Εκτιμάται ότι περίπου το 45% των ενηλίκων ροχαλίζουν περιστασιακά και ένα στα τέσσερα άτομα ροχαλίζει τακτικά. Γενικώς, το ροχαλητό είναι πολύ κοινό στους άνδρες και αυξάνεται σε ένταση ανάλογα με την ηλικία.

Το ροχαλητό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής και της υγείας. Επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου (όχι μόνο τη δική σου αλλά και του/της συντρόφου), έχοντας άμεσα αρνητικό αντίκτυπο στη σχέση, μιας και η απώλεια ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα θυμού και αγανάκτησης.

Οι άνθρωποι που ροχαλίζουν δεν έχουν ξεκούραστο ύπνο και ως εκ τούτου μπορεί να αισθάνονται κούραση και υπνηλία στη διάρκεια της ημέρας. Η στέρηση ύπνου προκαλεί ψυχολογικό στρες, που εκδηλώνεται με εναλλαγές της διάθεσης, ευερεθιστότητα, κατάθλιψη, μισαλλοδοξία, καθώς και δυσκολίες στη μνήμη και τη συγκέντρωση. Κατ΄ επέκταση, αυτό μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα, την καρδιαγγειακή υγεία και τη σεξουαλική λειτουργία.

Είναι σημαντικό να ανακαλύψεις την υποκείμενη αιτία του ροχαλητού, προκειμένου να μπορέσεις να το θεραπεύσεις στη ρίζα του!

Το υπερβολικό βάρος είναι η πιο κοινή αιτία του ροχαλητού. Η συγκέντρωση περιττού λίπους στον λαιμό αλλάζει την ανατομία και αυξάνει την χαλαρότητα των ιστών. Τέλος και η κατανάλωση αλκοόλ δυσχεραίνει την αναπνοή. Πρώτον, χαλαρώνουν οι μυες του λαιμού, ενώ η αλκοόλη δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Σχετικά Άρθρα  Manicure Σαν Πασχαλινό Αυγό

Share and Enjoy

Get Socializing
error