Τι Έμαθα Από Τις Πριγκίπισσες Του Disney

Προηγούμενο
Επόμενο


Πάντα μου άρεσε το αίσιο τέλος στα παραμύθια, όταν ο Πρίγκιπας έρχεται να σε σώσει πάνω στο άσπρο άλογο. Βέβαια, τώρα που μεγάλωσα συνειδητοποίησα, ότι αυτό το σενάριο είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Παρ’όλα αυτά υπάρχουν κάποια πράγματα, που έμαθα μέσα από αυτά τα παραμύθια.
Χιονάτη
Τι έμαθες από την Χιονάτη; Να μην παίρνεις ποτέ φαγητό από ξένους. Σίγουρα θυμάσαι την μαμά σου, που σου έλεγε να μην παίρνεις καραμέλες από ξένους στο σχολείο. Πέραν αυτού μαθαίνουμε, ότι η ομορφιά έχει και τα αρνητικά της (ζήλια και μίσος από άλλους), αλλά και να είμαστε ευγενικοί με όλους. Ακόμα και με τα ζώα…του δάσους (τι νόμιζες;)
Σταχτοπούτα
Εκτός του ότι μαθαίνεις να κάνεις δουλειές στο σπίτι και να τις ευχαριστιέσαι κιόλας, εκείνο που σου διδάσκει η Σταχτοπούτα είναι η υπομονή στην αγάπη και στον έρωτα. Μην βιάζεστε κορίτσια. Μην ρίχνεστε στους άνδρες, μην φαίνεστε υπερβολικά διαθέσιμες. Είδες η Σταχτοπούτα. Περίμενε και ήρθε ο Πρίγκιπας σπίτι της, με το γοβάκι. And they lived happily ever after.
Άριελ
Σίγουρα θα γυρίσεις να μου πεις, ότι η Άριελ ήταν σε όλα λάθος. Άλλαξε τον εαυτό της για έναν άντρα, το έσκασε από την οικογένεια της και έκανε μία συμφωνία με το «διάβολο». Αλλά δες το από τη θετική του πλευρά. Η μικρή Γοργόνα αγαπούσε τον Πρίγκιπα και θυσίασε τη φωνή της για χάρη του (ευτυχώς που ανταπέδωσε και αυτός την αγάπη της). Επίσης, έμαθες, ότι οι πράξεις έχουν μεγαλύτερη αξία από τα λόγια. Α! και ότι μπορείς πάντα να χτενίσεις τα μαλλιά σου με ένα πιρούνι.
Μπελ
Η Belle, από την Πεντάμορφη και το Τέρας. Προσωπικά, η αγαπημένη μου Πριγκίπισσα. Μην κρίνεις ποτέ τον άλλον από την εξωτερική του εμφάνιση. Πανέμορφη, καταφέρνει να δει πέρα από την αποκρουστική όψη του τέρατος και να τον ερωτευτεί για τον εσωτερικό του κόσμο. Απεχθάνεται τον «ωραίο» Γκαστόν, που θεωρείται κελεπούρι και τον θέλουν όλες στο χωριό. Βάζει την οικογένειά της πάνω απ’όλα, θυσιάζει ακόμα και την ελευθερία της, προκειμένου να σώσει τον πατέρας της.
Γιασμίν
Γιασμίν, η μελαχρινή με τα μαγικά χαλιά, αυτή του Αλαντίν. Δυναμική και ανεξάρτητη, το σκάει από το παλάτι, γιατί θέλει να είναι ο εαυτός της και όχι «δώρο» για κάποιον πρίγκιπα. Θέλει να ανοίξει τα φτερά της και να γυρίσει τον κόσμο. Σε διδάσκει να είσαι φιλόδοξη και να ζεις τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις.
Ποκαχόντας
Μάθε να μάχεσαι για αυτό που πιστεύεις, έστω και αν το κάνεις μόνη σου. Η Ποκαχόντας, όπως παραπάνω και η Belle και η Γιασμίν, δεν βιάζεται να πέσει στην αγκαλιά του Πρίγκιπα της. Κατάφερε να φέρει την ειρήνη στον λαό της και στο τέλος αποφασίζει να μείνει στον τόπο της, αφήνοντας τον έρωτά της να επιστρέψει στην Αγγλία. Μας μαθαίνει, πως πρέπει να είμαστε αυθεντικές και να μην αλλάζουμε αυτό που είμαστε.
Ραπουνζέλ
Ένα πράγμα ήθελα πολύ να μάθω από την Ραπουνζέλ και δεν το έμαθα ποτέ , πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου. Φυσικά και κάνω πλάκα. Μέσα από το Tangled, λοιπόν, μαθαίνεις να κυνηγάς τα όνειρά σου. Η Πριγκίπισσά μας εδώ, φοβόταν να φύγει από τον πύργο της. Όμως, όταν βρήκε το κουράγιο να το κάνει, βρήκε τον έρωτα, την πραγματική της οικογένεια και έζησε το δικό της παραμύθι.Είμαι σίγουρη, ότι δεν είχες φανταστεί ποτέ ότι μέσα από χαρακτήρες του Disney θα μπορούσαμε να μάθουμε κάτι. Κι όμως! Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα παρακολουθήσεις ένα παιδικό, για δες τι έχεις να σου διδάξει .Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου Πριγκίπισσα;

Σχετικά Άρθρα  Προσάρμοσε Το Κλασικό Rockabilly Style Στη Γκαρνταρόμπα Σου

Πηγή Φωτογραφίας 1 2 3 4 5 6

Share and Enjoy

Get Socializing
error