Τα Οφέλη Της Αγκαλιάς

free hugs cover

Νομίζω, θα συμφωνήσουμε όλες πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από μία αγκαλιά. Κι εννοώ αυτή την αγκαλιά που σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής, σίγουρη και την αγάπη του άλλου διάχυτη. Μία αγκαλιά που νομίζεις ότι θα σκάσεις! Αν σου φαίνεται περίεργο το πόσο ωραία αισθάνεσαι μετά από μία αγκαλιά, πρέπει να ξέρεις πως υπάρχει επιστημονική εξήγηση.

Κατά την διάρκεια της αγκαλιάς, απελευθερώνεται η «ορμόνη της ευτυχίας». Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά:

Με τις αγκαλιές ανεβαίνουν τα επίπεδα της οξυτοσίνης και της σεροτονίνης.
Η οξυτοσίνη είναι γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης». Βοηθάει να γιατρέψουμε αρνητικά συναισθήματα όπως η μοναξιά, ο θυμός και το άγχος. Η σεροτονίνη λειτουργεί σαν νευροδιαβιβαστής που φέρνει στην επιφάνεια το αίσθημα της αγάπης και της ευημερίας.

Μία αγκαλιά «προλαμβάνει» ασθένειες.
Οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της, έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, η πίεση του στέρνου όταν αγκαλιαζόμαστε, βοηθά στην τόνωση του θύμου αδένα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παραγωγή και τη ρύθμιση των λευκών κυττάρων του αίματος του σώματός μας – τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την πρόληψη και την καταπολέμηση των ασθενειών!

Σχετικά Άρθρα  Βιταμίνη D- Η Σημασία Της Για Την Υγεία Και Την Επιδερμίδα

Η αγκαλιά μας χαλαρώνει.
Μια αγκαλιά μπορεί να χαλαρώσει τους μυς, ανακουφίζοντας την ένταση στο σώμα. Μπορεί να καταπραΰνει τους πόνους και να απομακρύνει την σωματική καταπόνηση. Μία παρατεταμένη αγκαλιά προκαλεί χημικές ουσίες, όπως η κορτιζόλη, και βοηθάει να μειωθούν τα επίπεδα του στρες. Αυτό μας βοηθά να χαλαρώσουμε, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Οι αγκαλιές μπορεί να μας βοηθήσουν να φτάσουμε σε κατάσταση ζεν.
Μια αγκαλιά μπορεί να μας συνδέσει με ένα άλλο πρόσωπο όχι μόνο φυσικά (σαν οντότητες), αλλά και με την καρδιά, τα συναισθήματά, και την αναπνοή.

Η αγκαλιά καλλιεργεί σχέσεις.
Αγκαλιάζοντας κάποιον που μας ενδιαφέρει, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να αναπτυχθεί δεσμός μεταξύ των δυο μας. Αυξάνει την αυτοεκτίμηση, δημιουργεί εμπιστοσύνη, και καλλιεργεί την υπομονή και την εκτίμησή.

Οι ειδικοί συστήνουν τουλάχιστον 8-12 αγκαλιές την ημέρα για να καρπωθούν τα οφέλη που έχει να προσφέρει! Πηγαίνετε στους αγαπημένους σας και κάντε τους μια ωραία, μεγάλη αγκαλιά.

Share and Enjoy

Get Socializing
error