Τα Κατοικίδια Βοηθούν Τα Μωρά Να Είναι Πιο Υγιή

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη του να έχουμε ένα ζωάκι στο σπίτι.  Μια μελέτη από τη Φινλανδία έχει αποδείξει ότι ο σκύλος μπορεί να είναι κι ο καλύτερος φίλος ενός μωρού- ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία του.
«Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν την θεωρία ότι, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους ζωής ενός παιδιού, η επαφή με ζώα είναι σημαντική κι ενδέχεται να οδηγήσει σε καλύτερη ανθεκτικότητα σε μολυσματικές ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας».

Κατά τη μελέτη αυτή, της οποίας τα πορίσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ¨Pediatrics¨, παρακολουθήθηκαν περίπου 400 παιδιά από τη γέννησή τους μέχρι το πρώτο έτος.  Απ’ αυτά, τα 245 είχαν ένα σκύλο και τα 136 μια γάτα στο σπίτι.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μωρά που ήρθαν νωρίς σε επαφή με σκυλιά ή γάτες είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν βήχα, ωτίτιδες και συμπτώματα όπως μπούκωμα, ρινική καταρροή, φτέρνισμα και συμφόρηση (ρινίτιδα).

Ένα ακόμη σημαντικό εύρημα που ξεχώρισαν οι ερευνητές:  Συγκριτικά με τα μωρά που δεν έρχονταν σε επαφή με ζωάκια, εκείνα που  γεννήθηκαν σε σπίτια με σκυλιά είχαν 44% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν λοιμώξεις του αυτιού και 29 % λιγότερες πιθανότητες να τους δοθούν  αντιβιοτικά στο πρώτο τους έτος.

Σχετικά Άρθρα  Καλοκαιρινοί Μύθοι Για Το Φαγητό Που Μπορεί Να Σε Βλάψουν

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι κι η ύπαρξη γάτας στο σπίτι συνδέεται με προστατευτικά οφέλη για την υγεία του παιδιού, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ πιο αδύναμο.
Τέλος, μια παλαιότερη παρόμοια μελέτη που αναρτήθηκε στο ¨Crib Notes¨ ανέφερε πως, αν υπάρχουν γατάκια ή σκυλάκια στο σπίτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το μωράκι θα έχει μειωμένο κίνδυνο αλλεργιών και άσθματος.

Source

Share and Enjoy

Get Socializing
error